Autor Tema: A la recerca del esclatasang 2009  (Llegit 19076 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Damimet

  • Junta Directiva AVAMET
  • Tempesta
  • *
  • Missatges: 2.393
  • Desembre 2009- Font de Mariola
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #15 el: 26 de Oct de 09, 22:31:12 pm »
Ets una maquina Neva grossa, plenes la cistella, fal fotos a tos els exemplars que veus i segur que entre mig i mig  festa* . A vore se en estes petites vacances fas alguno mes, Sort.

Jo no he fet ni la dotzena aquest cap de setmana, i no crec que fem molts mes.

[adjunt esborrat per l'administrador]






No hay nada nuevo bajo el sol, pero cuántas cosas viejas hay que no conocemos.


Pas del Benissaidó,550m,Alcoi, Alacant.

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.092
    • Ontimet
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #16 el: 30 de Oct de 09, 01:58:15 am »
Al Parc Civico de Lugano... sorpresa!

[adjunt esborrat per l'administrador]
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)
Consulta les dades d'Ontinyent - Germanies des de ontimet.es

Desconnectat NEVÀ GROSSA

  • Junta Directiva AVAMET
  • Tempesta
  • *
  • Missatges: 1.404
  • Magic Line----Top of mountain
    • Ibimet
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #17 el: 30 de Oct de 09, 20:10:05 pm »
Ostres, Timo, no se quina clase es eixa de bolet ???. De totes formes es molt curiosa i tal volta comestible, però ja saps que davant del dubte el millor es deixarla tal i com está...



Jo per contra ahir vaig estar en terres de Conca i tant sols vaig fer 3Kg. d´esclatasangs i 1kg. de boletus de pi, es a dir que enguany es pot dir que ha sigut un mal any per als que gaudim de la recerca de l´esclatasang.

Així doncs que esta nit soparé  el que veureu ara mateix.










 :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Ibi (Alacant) a 780msnm. Si la reina tastara el giraboix, de Madrid vendria a llepar el boix.



Desconnectat Almansa

  • Tempesta
  • *
  • Missatges: 1.150
  • Almansa (E. Albacete) - 700 m snm - 385 mm/any
    • El Tiempo en Almansa
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #18 el: 31 de Oct de 09, 16:38:26 pm »
Vinc de la montanya almansenya de fer una volteta per a intentar agafar els famosos "guiscanos" o esclatasangs .

Camí de la montanya triada per a fer el recorregut al costat del "Barranco del Agua" al sud del terme municipal. En eixe pinar del fons a la dreta és a on he fet la recerca:


Per dins molta maleça que impedía molt el camí:


La seta MES abundant és eixa groga que no sé que es:






També hi havía una especie de xampinyó gegant d'uns 20 cm  ???




Una també blanca i prou gran però que no sé que era, ¿algú la coneix?



I per fi el conegut "guiscano" o esclatasangs  :P


« Darrera modificació: 31 de Oct de 09, 22:18:13 pm per Almansa »
Si el Mugrón se encapota , o llueve mucho o no cae gota


Datos actuales en Almansa (E.Albacete)
- Estación MeteoAlmansa TV
- Estación AlmansaMeteo
- Estación DGT Almansa

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.092
    • Ontimet
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #19 el: 31 de Oct de 09, 18:13:17 pm »
Ostres, els primers són extranys per mi... el blanc gran diria que és comestible, no?
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)
Consulta les dades d'Ontinyent - Germanies des de ontimet.es

Desconnectat Vaqueret

  • Equip tècnic AVAMET
  • Mànega
  • *
  • Missatges: 4.112
  • El seny em perseguix... pero jo soc més ràpid.
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #20 el: 06 de Nov de 09, 00:58:00 am »
Les primers, tan abundants, són suillus normalment de la varietat granulatus, prou bons fregits si son xicotets i li lleves la cutícula i les tubs. Eixos ja son massa vells i no valen, a mes de que solen estar completament cucats.

Enlerta en la segon!!! Te molt, pero que molt mala pinta!! Per la foto podría ser un xampinyó, que dius tú, pero el xampinyó, al tallarlo, canvia ràpidament de color cap al cru o ocre, llevat dels roins que viren a groc. Aixina que podría ser qualsevol cosa, Cap bona, especialment si és una farinera borda. quina olor tenia? tenia restes de sac baix terra?

Les blanques grans, tenien la cutícula molt seca, com si fora de cartó?

I, la última sembla un 'puagre', rússula picant que tampòc es massa bona.....

Desconnectat Damimet

  • Junta Directiva AVAMET
  • Tempesta
  • *
  • Missatges: 2.393
  • Desembre 2009- Font de Mariola
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #21 el: 06 de Nov de 09, 15:49:01 pm »
Dema de bon mati eixire a donar una volteta, encara no se si per Agres o Mariola, fare el bocat dins de la cistella i supose que la baixare sense res pq no espere trobar res pero la caminata no me la lleva ningu. Si algu vol apuntarse.






No hay nada nuevo bajo el sol, pero cuántas cosas viejas hay que no conocemos.


Pas del Benissaidó,550m,Alcoi, Alacant.

Desconnectat Almansa

  • Tempesta
  • *
  • Missatges: 1.150
  • Almansa (E. Albacete) - 700 m snm - 385 mm/any
    • El Tiempo en Almansa
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #22 el: 07 de Nov de 09, 00:49:58 am »
Les primers, tan abundants, són suillus normalment de la varietat granulatus, prou bons fregits si son xicotets i li lleves la cutícula i les tubs. Eixos ja son massa vells i no valen, a mes de que solen estar completament cucats.

Enlerta en la segon!!! Te molt, pero que molt mala pinta!! Per la foto podría ser un xampinyó, que dius tú, pero el xampinyó, al tallarlo, canvia ràpidament de color cap al cru o ocre, llevat dels roins que viren a groc. Aixina que podría ser qualsevol cosa, Cap bona, especialment si és una farinera borda. quina olor tenia? tenia restes de sac baix terra?

Les blanques grans, tenien la cutícula molt seca, com si fora de cartó?

I, la última sembla un 'puagre', rússula picant que tampòc es massa bona.....

Gràcies per l'informació Vaqueret , el xampinyó el vaig trobar ja tallat al costat del camí . L'havían deixat allí, feia olor pareguda a la del xampinyó, per aixó vaig pensar que era aixó però la forma no era molt de xampinyó, no .

Les blanques no les vaig tallar perque no les coneixía i tampoc les vaig tocar.

L'ultima pensava que era un guiscano, però desprès se la vaig a ensenyar a ma mare i me va dir que aixó no era un guiscano malgrat ser molt paregut. L'olor era molt mes forta a la del guiscanos per lo que les varen tirar al fem .

La recerca no va ser molt productiva pero vaig vorer diverses especies de setes , el problema es que no conec ninguna  :-si
 
Si el Mugrón se encapota , o llueve mucho o no cae gota


Datos actuales en Almansa (E.Albacete)
- Estación MeteoAlmansa TV
- Estación AlmansaMeteo
- Estación DGT Almansa

Desconnectat Vaqueret

  • Equip tècnic AVAMET
  • Mànega
  • *
  • Missatges: 4.112
  • El seny em perseguix... pero jo soc més ràpid.
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #23 el: 07 de Nov de 09, 03:21:09 am »
.... el xampinyó el vaig trobar ja tallat al costat del camí . L'havían deixat allí, feia olor pareguda a la del xampinyó, per aixó vaig pensar que era aixó però la forma no era molt de xampinyó, no .

Es que hi ha un classe de xampinyons (camperols els diem per ací) que es aixina, prou gran, i és un dels mes bons!!. Pero el xampinyó és un bolet del que no t'ha de fiar mai per la sua pinta exterior: li tens que vore si te les làmines de color assalmonat (o negre si son vells), que tinga anell a mitjan peu y que no tinga sac al peu. Amb això ja saps al 100% que és un xampinyó. Pero no tots els xam`pinyons son bons de menjar, hi ha un que quan li talles la soca, el tall canvia a color groc de conte a color carn, que és lo habitual. Eixos son roins, i solen tenir exactament la pinta del de la foto.

Desconnectat Vaqueret

  • Equip tècnic AVAMET
  • Mànega
  • *
  • Missatges: 4.112
  • El seny em perseguix... pero jo soc més ràpid.
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #24 el: 07 de Nov de 09, 03:24:41 am »
Tendré que vore la manera de endur-me la camareta quan vaja per bolets. Lo mal és que una volta que me la vaig endur, la duia dins la cistella dels bolets i es va embrutar de tal manera que em vaig vore i no vore per netejar-la. Des de llavors que no la pille.

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.092
    • Ontimet
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #25 el: 09 de Nov de 09, 18:40:06 pm »
Més novetats des del Ticino,

Les de l'esquerra no les he vist mai vendre-les, però em sembla que si als boscos alguna vegada. Les del mig mail les havia vist, semblen totes iguals, com si foren productes d'una cadena de producció... i les terceres són les ja conegudes pel seu preu...
« Darrera modificació: 09 de Nov de 09, 18:42:07 pm per Timonet gelat »
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)
Consulta les dades d'Ontinyent - Germanies des de ontimet.es

Desconnectat Vaqueret

  • Equip tècnic AVAMET
  • Mànega
  • *
  • Missatges: 4.112
  • El seny em perseguix... pero jo soc més ràpid.
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #26 el: 09 de Nov de 09, 19:55:37 pm »
Que mai les havies vist????

Pero si son les camperols de tota la vida, les que, precissament, li estva dient a Almansa que n'hi ha que tallar-li la soca i mirar que no es tinte de groc per a saber si son els bons.

Els de l'esquerra son clarament bolets de xop (dels que enguany hi havien per a carregar un camió)

PD: Per suposat que son tots igual, com que son cultivats!! Son, per entendremos, Champiñones, sols que de la varietat 'bisporus' molt mes bona que la que cultiven ací (que per cert mai no he entés per qué no es cultiva eixa altra ací)

PD2: Les de xop també els cultiven, de fet son els mes cultivats a Castalla. N'hi han a qualsevol carnissería (també curiós, que es venguen a les carnisseries!!)
« Darrera modificació: 09 de Nov de 09, 19:58:59 pm per Vaqueret »

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.092
    • Ontimet
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #27 el: 09 de Nov de 09, 20:56:37 pm »
Doncs jo no sabia que acò dels bolets era una cosa tan artificial...
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)
Consulta les dades d'Ontinyent - Germanies des de ontimet.es

Desconnectat maria

  • Reixiu
  • *
  • Missatges: 66
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #28 el: 29 de Nov de 09, 17:56:03 pm »
amb un poc de tardança perque fins ara no sabia pujar les fotos ,en el pont del Pilar m´en vaig anar a Terol amb la sorpresa de que elos pebrassos eixien de dos en dos ,  la veritat es que en van agafar un muntó , anarem a passar  el dia y s´en van vindre molt contens
València.

Desconnectat maria

  • Reixiu
  • *
  • Missatges: 66
Re: A la recerca del esclatasang 2009
« Respondre #29 el: 29 de Nov de 09, 18:15:39 pm »
bé això és el resultat final del dia de terol agafant pebrasos , hi havien uns 16 kilos més o menyns
València.