Amunt

XVMAR Xarxa de Vigilància Meteorològica d'Avís Ràpid "Manuel Iranzo"

Versió BETA

Logo

MOTIVACIÓ

La gent que ens agrada la meteorologia sempre hem viscut de forma especial i pormenoritzada aquells fenòmens meteorològics que més ens fascinen; per regla general els nostres gustos solen coincidir amb els episodis d’oratge més inestable en els que es produeixen fenòmens meteorològics adversos i/o violents.

El fet de que ens agraden sol anar associat a les característiques intrínseques d’aquesta mena d’episodis: són molt intensos, amb fenòmens associats molt locals i amb un període de recurrència molt alt.

Si no fora així molt probablement no ens agradarien tant, a més aquesta mena de característiques ens faciliten de forma clara el seguiment en temps real d’aquesta mena d’episodis, fins ara mitjançant fòrums i xarxes socials. Sols cal mirar l’afluència d’aficionats als fòrums i xarxes socials durant els episodis més complicats a les nostres terres, per a adonar-se de que som un col·lectiu ben nombrós i amb un potencial molt gran per a oferir informació meteorològica aprofitable per a la societat.

Així doncs, el que tracta fonamentalment aquesta xarxa és de recollir tot aquest capital humà i fer-lo aprofitable per a la societat més enllà de fòrums i xarxes socials.

El que s’espera és que un cop establerta la xarxa i deixada enrere la fase de proves aquesta puga ser utilitzada tant pels treballadors professionals, com pels mitjans de comunicació.

Així doncs, cada membre que accedisca a col·laborar en aquesta xarxa ha de tindre clar que el principi fonamental de la mateixa és la seriositat i rigorositat en les observacions. Tanmateix s’assumeix que no som professionals i que no podem dedicar-nos de forma completa a vigilar l’ocurrència de fenòmens adversos, però també s’ha de tindre molt present que els fenòmens dels que avisem són de tipus violent i que poden ocasionar de forma directa o indirecta la pèrdua de vides humanes o de les seues pertinences. És per tot això que s’ha creat el següent protocol d’actuació per a que en cas d’observar aquesta mena de fenòmens el membre de la xarxa puga donar de forma ràpida i regulada informació de la incidència a la xarxa i que així es conega al instant la situació esdevinguda.

Més informació: xvmar@avamet.org

Accés a la versió beta (cal registre i idenficació, proporcionada per AVAMET)

Properes estacions: Vistabella del Maestrat - poble (soci), Requena - Los Ruices (soci), Benicolet (soci), Serra d′en Galceran - els Ibarsos (soci), - - - Últimes estacions: Requena - Los Isidros (soci) Rubiales (soci), Albocàsser - la Llacuna (AMEAL) - - - - - - - - - - - - Properes estacions: Vistabella del Maestrat - poble (soci), Requena - Los Ruices (soci), Benicolet (soci), Serra d′en Galceran - els Ibarsos (soci), - - - Últimes estacions: Requena - Los Isidros (soci) Rubiales (soci), Albocàsser - la Llacuna (AMEAL)