Logo AVAMET Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Assemblees i reunions

AVAPRED 2015

3ª edició del concurs de predicció meteorològica d'AVAMET

13-04-2015 · Junta Directiva

El cap de setmana vinent començarà la tercera edició del Avapred, el concurs de predicció meteorològica que organitza l'Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia (Avamet), amb el qual mesurem l'habilitat predictiva dels aficionats de la Comunitat Valenciana d'una forma emocionant i divertida. I s'iniciarà amb una etapa de prova, perquè els diversos concursants puguen practicar amb totes les novetats que enguany hem preparat per a millorar el concurs.
El Avapred és una espècie de porra elaborada, en la qual els concursants, cada 15 dies, estimen les variables extremes de temperatura i precipitació que es donaran, durant cada cap de setmana, en les estacions meteorològiques de la xarxa d'AVAMET. A més, el fet d'encertar quin de les 90 estacions de la MeteoXarxaOnline (MXO) dóna el registre extrem comporta una puntuació extra, que premia la dificultat d'aquest encert. El concurs també cerca que coneguem millor la meteorologia de les estacions pròpies de Avamet, per açò aquests mesos de primavera, i fins a l'aturada estival, s'estimaran també els valors extrems de temperatura i la pluviometria per a les estacions de Portell de Morella, Titaguas i la Vall d´Ebo. La segona part d'aquest concurs de 2015, la de tardor, que esperem es reprenga a inicis del pròxim mes de setembre, comptarà amb altres tres estacions pròpies a decidir pels participants.
L'Avapred és un concurs que ha anat creixent amb el pas del temps; va començar com un joc entre uns pocs entusiastes de la predicció meteorològica que trobàvem a faltar la versió estatal del concurs que s'organitzava fa uns anys el Meteopred, i ja l'any passat vam ser 24 els aficionats participants.
El guanyador del concurs serà qui haja obtingut major puntuació al llarg de les 14 etapes o caps de setmana en els quals se celebrarà de forma ordinària. En aquest sentit cal apuntar que des de l'organització no renunciem al fet que, en cas que s'esperara algun episodi meteorològic especial de pluja, adaptar el concurs per a aquests casos, donant-li més emoció si cap a la competició. Al final d'aquesta edició de 2015 el millor concursant en el conjunt d'etapes, en cas de ser soci d'Avamet, pot guanyar fins a 100 € en material meteorològic a adquirir en la tenda de meteorologia d'Altocúmulo a València.

Enllaç de descàrrega de les bases del concurs de 2015:

http://goo.gl/aXaIqt

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies - Canviar configuració privacitat
NOVES ESTACIONS: El Toro - la Nava (42ª estació pròpia d'AVAMET), l'Alcora - Museu de la Ceràmica (Ajuntament/Soci), Xixona - Partida Riu Rau (Soci), Xert - granja El Turmell (Soci), Murla - les Sénies (Soci), Benirredrà (Ajuntament/Soci), la Pobla de BenifassàFredes (Soci), Vilafamés - el Pla (Ajuntament/Soci), Vilafamés - Cooperativa (Ajuntament/Soci), Castelló de la Plana - la Fileta (Soci), Torralba del Pinar (Ajuntament/Soci) - - -