Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Assemblees i reunions

AVAMET s'aproxima als 500 socis

En quines comarques vivim els socis d'Avamet? Ho repassem amb detall.

25-04-2021 · Junta Directiva

Hem preparat diversos mapes i taules per a il·lustrar el creixement d'Avamet. El primer mapa mostra el nombre de socis en cada comarca i el segon mostra la densitat de socis (nombre de socis cada 100.000 habitants).

Com es pot observar, les 5 comarques amb més socis són l'Horta (71), la Vall d'Albaida (37), la Marina Alta (34), la Ribera Alta (28) i la Plana Alta (24). Són, generalment, comarques bastant poblades, per la qual cosa és interessant mirar amb detall el segon mapa per a observar millor quines comarques tenen major concentració de socis en relació a la seua població.

En este cas, les comarques de l'interior tenen una major densitat de socis. Destaquen els Ports (171 socis per cada 100.000 habitants), seguit de l'Alt Maestrat (127), el Racó d'Ademús (115), l'Alt Millars (114) i el Comtat (83). Per exemple, els Ports tenen 9 socis sent una comarca de poc més de 4.000 habitants.

També hem preparat una taula de socis d'Avamet per localitat que mostra aquelles poblacions que tenen 2 o més socis. Com es pot observar, a més de les capitals, destaca la gran quantitat de socis en algunes ciutats de les comarques centrals: destaquen Gandia (12), Alcoi (10) i Ontinyent (9). A nivell de pobles menuts, destaquen localitats com Fontanars dels Alforins (5), Agres (4) o Caudete de las Fuentes (3).

A nivell municipal, 246 municipis valencians tenen socis (dels 542 totals). I 84 en tenen més d'un.

 

També és interessant analitzar l'evolució de l'associació els últims anys. Per això, hem preparat el mapa de nombre de socis en 2013, 2015 i 2017. Avamet va començar sent una associació molt concentrada entre, més o menys, València i Alcoi.

L'any 2013, per exemple, no teníem ni un soci de les comarques de Castelló. I des de 2019 al nord és on més socis guanyem.

Estar treballant tant per la meteorologia de totes les comarques ens està fent créixer per tot arreu.

 

Des de la Junta Directiva d'AVAMET volem agrair-vos a tots i cadascun de vosaltres que formeu part d’esta associació: tant a aquells que participeu de forma activa en les diferents activitats i projectes que es realitzen com a aquells que sou socis per a aportar un granet d’arena a l’associació. Moltes gràcies.

A dia de hui som ja vora 480 socis repartits entre totes les comarques: del Baix Maestrat a la Vega Baja i de la Plana de Utiel-Requena a la Marina Alta. Entre tots hem aconseguit que aquell xicotet projecte que va veure la llum ara fa quasi 10 anys haja crescut de forma impressionant i hem demostrat que units podem aconseguir moltes més coses que de manera individual. Estem vertebrant el territori amb una xarxa d’estacions meteorològiques de qualitat que arriba a moltes poblacions i racons on mai abans s’havien registrat dades, fet que tant des d’un punt de vista meteorològic com climatològic té un valor incalculable.

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS: la Vila Joiosa - Salomó del Carabassot (Soci), Ares del Maestrat - la Vall de Catí (Soci), Alpuente - la Torre (Soci), Gaibiel (Ajuntament/Soci), Almenara - Comunitat de Regants (Soci), Gandia - Camí de la mar (Soci), Ayódar (Soci),  Busot - Policia Local (Ajuntament/Soci), Vilafranca - la Pobla del Bellestar (Ajuntament/Soci), la Serratella (Ajuntament/Soci),  Xixona - Cantal del Tormo (Soci), - - -