Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Instal·lació d'estacions

Balanç del muntatge de la 10ª estació propia

El nombre total d'estacions de la MXO ja supera els 80

16-02-2015 · Junta Directiva

En la Associació Valenciana d´Aficionats a la Meteorologia, Avamet, estem d'enhorabona: el passat dissabte 14 de febrer vam instal·lar en el municipi de Toràs la que és la nostra desena estació meteorològica pròpia, com en totes les anteriors; aquesta va ser una jornada de retrobament i bona sintonia entre els diferents socis que van acudir a col·laborar amb el muntatge. I, com no podia ser d'una altra manera, vam concloure el dia amb un nou membre en la xarxa d'estacions meteorològiques de la nostra pàgina web: la MeteoXarxaOnline.

L'estació meteorològica instal·lada ahir és un xicotet nou pas en el nostre avanç cap a l'objectiu de cobrir la major part possible del territori de la Comunitat Valenciana, amb informació a temps real i cent per cent fiable, de les diferents condicions meteorològiques que mesuren els instruments que instal·lem: temperatura, humitat relativa, pluja, direcció i força del vent. Tot el procés que estem seguint de muntar noves estacions persegueix la meta de reportar major i millor informació meteorològica al públic en general i als aficionats en particular, però no solament els caps de setmana, en vacances o per a decidir els quefers de la vida quotidiana, com la roba amb que vestir-se, per exemple. No; la vertadera importància i la raó fonamental de tot aquest projecte ix a la llum quan les condicions meteorològiques són adverses i pot existir risc real per a la població en la zona d'influència de l'estació. Per a açò, totes les estacions que aconseguim incorporar a la nostra xarxa es troben integrades en la Xarxa de Vigilància Meteorològica d´Avís Ràpid (XVMAR), la qual genera automàticament missatges d'avís que, quan qualsevol dels fenòmens meteorològics esmentats supera un llindar de risc per a la població, es poden seguir a temps real en xarxes socials i la nostra pàgina web. Tots i cadascun dels llindars establerts per a aquesta xarxa de vigilància i avís impulsada per AVAMET són els homologats de forma oficial per al nostre territori, mitjançant els estudis que han seguit tant el CEAM com AEMET.

Finalment, i fora de tòpics, des d’AVAMET volem agrair a l'Ajuntament de Toràs, en la persona del seu alcalde, Carlos del Rio, la seua gentilesa en habilitar-nos el lloc on situar l'estació i també per ajudar-nos a mantenir el material instal·lat. A més, volem agrair al nostre soci Antonio Pardo, de la botiga de meteorologia 'Altocúmulo', les gestions que ha fet perquè tot açò fóra possible. Sense l'esforç, en major o menor mesura, de tots i cadascun dels components d’Avamet, aquests xicotets passos per a fer de la meteorologia –i la nostra afició– una mica més propera i útil a la societat serien molt més laboriosos.

http://www.levante-emv.com/opinion/2015/02/15/nueva-estacion-meteorologica-toras/1226240.html

Galeria de fotos

 

Union Alcoyana
Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS: Rossellles Cases del Riu (Soci), la Mata (Ajuntament/Soci), l'Alcora Araia (Soci), la Vila Joiosa - Salomó del Carabassot (Soci), Ares del Maestrat - la Vall de Catí (Soci), Alpuente - la Torre (Soci), Gaibiel (Ajuntament/Soci), Almenara - Comunitat de Regants (Soci), Gandia - Camí de la mar (Soci) - - -