Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Instal·lació d'estacions

19a estació pròpia a la Serra d'Enguera

Estació aconseguida gràcies a la donació de Sergi Salinas i a ADENE

12-06-2017 · Junta Directiva

Dijous passat es va instal·lar en l'incomparable paratge de la Serra d'Énguera la dinovena estació pròpia de la Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET). Gràcies a la col·laboració entre l'Associació per a la Defensa de la Naturalesa d'Énguera (ADENE) i AVAMET s'han aprofitat les infraestructures que aquesta primera ha posat a la disposició de la meteorologia. Res d'açò haguera sigut possible sense la donació per a la causa per part de Sergio Salinas de Xàtiva, un apassionat de la Serra d'Énguera, que ha donat a l'associació, a través del soci d'AVAMET Santi Aparicio, una estació meteorològica que tenia fora d'ús, perquè la informació meteorològica arribe a un lloc completament inexplorat meteorològicament parlant.

Casualment aquesta setmana ha coincidit la posada en marxa d'aquesta estació just el dia després que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va llevar del seu web les dades de la seua estació de Navalón, llogaret pedani d'Énguera, situada a un poc menys de 6km de la nova estació situada en la partida de "El Transformador". Aquest no és més que un dels exemples de com la coordinació i la unió d'esforços entre apassionats de la meteorologia i la naturalesa pot cobrir espais i donar informació en llocs en els quals a voltes fins a les institucions públiques se'ls fa complicat arribar. Fins i tot quan no queda pressupost per a l'adquisició d'equips de mesurament de l'oratge, tant mitjançant la donació; com ha sigut el cas d'Énguera, o mitjançant el patrocini d'estacions per sponsors, pot arribar a instal·lar-se equips que cobrisquen amb informació de qualitat llocs del territori valencià desconeguts i de climatologia curiosa com Énguera.

Així, a causa de l'èxit en muntatges i bon manteniment les 19 estacions pròpies de AVAMET, cada vegada cobren més força i importància les donacions externes a l'associació com a font de creixement en la informació meteorològica en la C. Valenciana. A més, atès que la quantitat de visites en la nostra web i la publicitat de les nostres dades a través de mitjans de comunicació i xarxes socials té gran repercussió, fins i tot a nivell nacional, també ocorre que més patrocinadors busquen finançar-nos una estació en les seues instal·lacions, a canvi de la publicitat dels seus negocis en la web de AVAMET i també que, sempre que la denominació siga representativa del lloc, el nom del negoci acompanye la denominació del terme municipal on es troba. Per exemple des de finals de 2014 tenim com a estació pròpia: "Bocairent-Càmping Mariola" i pròximament una altra –el patrocini del qual ha arribat en els últims dies- en el cor de la Serra de Espadà, en Ain. El seu nom serà: "Ain-Hotel Benialí".

Enllaç de la notícia als mitjans:

http://www.levante-emv.com/opinion/2017/06/11/informacion-meteorologica-avamet/1578908.html

Union Alcoyana
Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS: Rossellles Cases del Riu (Soci), la Mata (Ajuntament/Soci), l'Alcora Araia (Soci), la Vila Joiosa - Salomó del Carabassot (Soci), Ares del Maestrat - la Vall de Catí (Soci), Alpuente - la Torre (Soci), Gaibiel (Ajuntament/Soci), Almenara - Comunitat de Regants (Soci), Gandia - Camí de la mar (Soci) - - -