Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Instal·lació d'estacions

31ª estació pròpia d'AVAMET: Sorita (els Ports, Castelló)

S'instal·larà el proper dissabte 15 de febrer a la població més septentrional

05-02-2020 · Junta Directiva

Una vegada finalitzat l’important episodi de nevades que ens fer suspendre l’activitat, des de la Junta Directiva d’AVAMET us informem que el proper dissabte 15 de febrer es realitzarà el muntatge de l’estació pròpia de Sorita (els Ports, Castelló). Es tracta de la 31ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET i s’instal·larà a la població més septentrional del nostre territori. Vos recomanem vindre a tots i a totes!

Estimats socis i sòcies,

Des de la Junta Directiva d’AVAMET us informem que el proper dissabte 25 de gener es realitzarà el muntatge de l’estació pròpia de Sorita (els Ports, Castelló). Es tracta de la 31ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET i s’instal·larà a la població més septentrional del nostre territori.

Sorita està situada a la vall del riu Bergantes i es caracteritza principalment per les seues temperatures extremes, amb influències de la vall de l’Ebre. A l’estiu les màximes poden arribar als 40ºC i en nits d’hivern anticiclòniques les mínimes poden descendir dels -10ºC, ja que és zona de marcades inversions tèrmiques. A més, les tempestes d’estiu solen ser fortes, però és dels punts més secs de la comarca per estar a sotavent del vent de llevant. Pel mateix motiu, a l’estar a una vall de cara nord, el mestral no bufa tan fort i té més facilitat per a encalmar.

 

El dissabte 25 serà el dia del muntatge de l’estació meteorològica i de la webcam. 

Teniu tots els detalls de la jornada (esmorzar, muntatge, dinar, visita al santuari de la Balma i al poble...) al correu electrònic enviat a tots els socis i al fòrum d'AVAMET.

Tenint en compte que és el poble més allunyat de moltes poblacions valencianes, els socis que vulguen quedar-se a dormir podran fer-ho (hi ha 2 hostatgeries a la població). Dissabte per la vesprada ens agradaria acudir a alguna de les Santantonades dels Ports. I diumenge tot depén de com estiga l'oratge, però la idea és fer alguna visita turística als pintorescos pobles i paisatges de la comarca (és molt possible que quede neu), a més de realitzar alguna millora a alguna estació d'AVAMET (p. ex. Substituir alguna webcam antiga per un model millor).

Destacar que la Balma, lloc on dinarem dissabte i on els socis que vulguen podran reservar per a quedar-se a dormir, és un santuari enclavat en la roca d’un abric natural i va ser construït l’any 1667, sent considerat un dels santuaris més interessants de la nostra geografia. La Balma té unes vistes excepcionals a la Vall del Riu Bergantes.

Com hem explicat, teniu al correu i al fòrum tots els detalls i allí s'especifica com apuntar-se. És una molt bona oportunitat per a conéixer la comarca dels Ports a l’hivern!

Esperem que vos animeu a vindre i tindre una bona afluència! 😊

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Últimes estacions: Torremocha del Jiloca (Limítrofe/Soci), Orihuela - Arneva (MeteOrihuela), Enguera - Antolí (Soci), Vilamarxant - La Pedrera (Soci), Càlig (Ajuntament Soci), Quesa - Hotel La Rocha (Soci), Agres - Les Eres (Soci) - - -