Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Instal·lació d'estacions

32ª estació pròpia d'AVAMET: Cirat (l'Alt Millars, Castelló)

S'instal·larà el proper dissabte 8 d'agost

27-07-2020 · Junta Directiva

Estimats i estimades,

Des de la Junta Directiva d’AVAMET us informem que el proper dissabte 8 d’agost es realitzarà el muntatge de l'estació pròpia de Cirat (l’Alt Millars, Castelló). Es tracta de la 32ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET i estarà situada a la Vega del riu Millars.

Cirat és la capital de l’Alt Millars, està situat al centre de la comarca i és una de les comarques que presenta més dèficit d’estacions meteorològiques i de socis. Cirat es caracteritza principalment per la seua continentalitat, amb grans amplituds tèrmiques. A l’estiu les màximes poden arribar als 40ºC i a l’hivern tindrà nombrosos dies de gelada. A més, al trobar-se als peus de la serra d’Espadà, és una zona amb bon potencial pluviomètric en temporals, així com d’intenses tempestes estivals que baixen des de Terol per la vall del riu.

Als següents enllaços podeu consultar uns vídeos amb els paisatges més representatius de Cirat:

https://www.youtube.com/watch?v=iyDiZQ13mvY
https://www.youtube.com/watch?v=fASxFUNrg-k

L’Alt Millars és una de les comarques més afectades pel despoblament, també una de les més desconegudes albergant probablement els boscos de pinar més extensos del territori valencià, una ocasió per apropar-se a estes terres valencianes amb trets culturals aragonesos. Paisatges de mitja muntanya, molt abruptes i trencats per un drenatge de nombrosos barrancs, joies per a descobrir pas a pas, sempre amb el remor de l’aigua del Millars, veritable eix de la comarca i que ha possibilitat el desenvolupament de les fèrtils terres de la Plana.

 

Més informació sobre la instal·lació de l'estació meteorològica de Cirat: https://www.avamet.org/forum/index.php?topic=3375.0

Union Alcoyana
Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS: Rossellles Cases del Riu (Soci), la Mata (Ajuntament/Soci), l'Alcora Araia (Soci), la Vila Joiosa - Salomó del Carabassot (Soci), Ares del Maestrat - la Vall de Catí (Soci), Alpuente - la Torre (Soci), Gaibiel (Ajuntament/Soci), Almenara - Comunitat de Regants (Soci), Gandia - Camí de la mar (Soci) - - -