Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Instal·lació d'estacions

35ª estació pròpia d’AVAMET: Arroyo Cerezo (Castielfabib, el Racó d'Ademús)

Situat a més de 1300 metres d'altitud, Arroyo Cerezo és el nucli de població valencià més elevat

20-12-2020 · Junta Directiva

El dimecres 23 de desembre de 2020 s’instal·larà la 35ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET, concretament a la població d’Arroyo Cerezo, pedania de Castielfabib (el Racó d’Ademús). L’estació serà possible gràcies al conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Castielfabib i AVAMET.

Esta serà la cinquena i última estació meteorològica pròpia d’AVAMET instal·lada l’any 2020. Les altres 4 estacions, totes elles instal·lades en llocs de gran interés meteorològic i climatològic, han sigut: Sorita (els Ports), Cirat (l’Alt Millars), Gandia - Parpalló-Borrell (la Safor) i el Fondó dels Frares (el Vinalopó Mitjà).

Ubicació: Arroyo Cerezo és el nucli de població més elevat de tot el territori valencià. Es troba situat a més de 1300 metres d’altitud. Esta població, que a dia de hui compta amb només 17 habitants censats, és també coneguda per a estar situada a 3 km de la Creu dels Tres Regnes, mola a 1560 metres d’altitud on convergien les tres fronteres dels regnes de València, Aragó i Castella. Des del punt de vista meteorològic, serà un lloc d’abundats dies de neu i de gelada. A més, té la particularitat de ser la població valenciana que major percentatge de precipitació anual rep dels fronts atlàntics.

L’estació meteorològica que s’instal·larà és una Davis Vantage Pro2, amb sensors per a mesurar diferents paràmetres (temperatura, humitat relativa, precipitació, vent, pressió...). El pluviòmetre automàtic estarà calefactat per a poder registrar millor la precipitació caiguda en forma de neu i s’instal·larà un pluviòmetre manual homologat. A més, la instal·lació es complementarà amb 2 webcams del model Foscam G4P.

 

Fotografia: Alfredo Sánchez Garzón (2015).

Union Alcoyana
Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS: Vilafranca - la Pobla del Bellestar (Ajuntament/Soci), la Serratella (Ajuntament/Soci),  Xixona - Cantal del Tormo (Soci),  Castelló de la Plana - Edifici Capitol (Soci),  Algimia de Almonacid (Soci),  Ontinyent - Ombría dels Frares (Soci), Confrides - Font de Fuster - - -