L’increment de pressupost de l’associació este any 2023, així com la cessió de material per part de Turisme i Prevenció d’Incendis de la Generalitat Valenciana possibilitarà que els pròxims mesos es puguen instal·lar unes quantes estacions pròpies d’AVAMET en zones de gran interés en les quals a dia de hui no tenim informació meteorològica, a més de continuar portant el manteniment de totes les estacions pròpies ja instal·lades.
La primera de les noves estacions ha sigut la d’Oliva - Club Nàutic (la Safor), la 38ª estació pròpia d'AVAMET. Eixa estació, originalment de Turisme de la Generalitat, funcionava correctament i no la van arribar a desmuntar del lloc on ja estava abans, però amb la cessió passa a ser una de les nostres estacions pròpies i com a associació portarem el seu manteniment, canviarem peces quan es trenquen, etc.. de manera que garantirem el futur de la seua sèrie de dades.
A més, està a la platja d'Oliva, d'on no teníem dades encara i en un entorn molt interessant meteorològicament parlant, a mitjan camí entre el Mondúver i el Montgó. Recordem que esta zona va ser l'epicentre de l'episodi de pluges torrencials de la tardor de 1987 que va deixar precipitacions de més de 800 l/m² en 24 hores. A més, és una zona a vora mar on, de forma relativament freqüent, es produeixen canvis en la direcció del vent que fan que la temperatura puge o baixe de forma molt brusca.
S’ha fet una reinstal·lació de l’estació, s’ha posat online, s’ha afegit un pluviòmetre manual homologat i s’han instal·lat 3 webcams. Ací la podeu consultar: https://www.avamet.org/mxo_i.php?id=c25m181e07.
Una de les 3 webcams d'Oliva - Club Nàutic:
Estem en tràmits per a instal·lar unes quantes estacions pròpies més, tant a les comarques del nord com a les del centre i del sud, perquè la intenció és vertebrar el territori omplint d’informació totes les nostres comarques. Moltes d’elles són propostes que els socis d'AVAMET han fet els últims anys.