Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Instal·lació d'estacions

Oliva (Club Nàutic), 38ª estació pròpia d'AVAMET

Junt a l'estació meteorològica s'han instal·lat 3 webcams

28-02-2023 · Junta Directiva

L’increment de pressupost de l’associació este any 2023, així com la cessió de material per part de Turisme i Prevenció d’Incendis de la Generalitat Valenciana possibilitarà que els pròxims mesos es puguen instal·lar unes quantes estacions pròpies d’AVAMET en zones de gran interés en les quals a dia de hui no tenim informació meteorològica, a més de continuar portant el manteniment de totes les estacions pròpies ja instal·lades.

La primera de les noves estacions ha sigut la d’Oliva - Club Nàutic (la Safor), la 38ª estació pròpia d'AVAMET. Eixa estació, originalment de Turisme de la Generalitat, funcionava correctament i no la van arribar a desmuntar del lloc on ja estava abans, però amb la cessió passa a ser una de les nostres estacions pròpies i com a associació portarem el seu manteniment, canviarem peces quan es trenquen, etc.. de manera que garantirem el futur de la seua sèrie de dades.

A més, està a la platja d'Oliva, d'on no teníem dades encara i en un entorn molt interessant meteorològicament parlant, a mitjan camí entre el Mondúver i el Montgó. Recordem que esta zona va ser l'epicentre de l'episodi de pluges torrencials de la tardor de 1987 que va deixar precipitacions de més de 800 l/m² en 24 hores. A més, és una zona a vora mar on, de forma relativament freqüent, es produeixen canvis en la direcció del vent que fan que la temperatura puge o baixe de forma molt brusca.

S’ha fet una reinstal·lació de l’estació, s’ha posat online, s’ha afegit un pluviòmetre manual homologat i s’han instal·lat 3 webcams. Ací la podeu consultar: https://www.avamet.org/mxo_i.php?id=c25m181e07.

Una de les 3 webcams d'Oliva - Club Nàutic:

Oliva (Club Nàutic) - Webcam 1

Estem en tràmits per a instal·lar unes quantes estacions pròpies més, tant a les comarques del nord com a les del centre i del sud, perquè la intenció és vertebrar el territori omplint d’informació totes les nostres comarques. Moltes d’elles són propostes que els socis d'AVAMET han fet els últims anys.

Union Alcoyana
Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies - Canviar configuració privacitat
NOVES ESTACIONS: Benidorm - IES l'Almadrava (Soci), Dénia - les Rotes (Soci), la Llosa (Ajuntament/Soci), Alcoi - Zona Alta (Soci), Camporrobles (39ª estació pròpia d'AVAMET), Sant Mateu - lo Macarroni (Soci), Almenara - Platja Casablanca (Soci), la Serra d'en Galceran - el Brusalet (Soci), Benicàssim - Camí la Ratlla (Soci), Palmera (Ajuntament/Soci), Alzira - Nord / Polígon (Ajuntament/Soci), Alzira - Ajuntament (Ajuntament/Soci), Ayora - Coop. Agrícola la Ayorense (Soci), Borriol (Ajuntament/Soci) - - -