Logo AVAMET Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Convenis i relacions institucionals

Primers pasos del Servei Valencià de Meteorologia

Acord unànime de totes les forces parlamentàries

08-06-2016 · Departament de Comunicació

Corren nous vents en la meteorologia valenciana. El matí del passat dijous va haver-hi acord dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes per a instar al Consell a estudiar el naixement d'un Servei Valencià de Meteorologia, complint així amb una atribució estatutària encara pendent des dels inicis de l'autonomia. És molt destacable que el consens haja sigut unànime de totes les forces parlamentàries, coincidint tots a promulgar la necessitat de desenvolupament d'un sector estratègic clau com és el de la meteorologia i climatologia. Les línies clau que esbossa la Proposició No de Llei que es va aprovar són les següents:

1.Estudi de viabilitat sobre la posada en marxa d'aquest servei.
2.Contacte amb associacions sense ànim de lucre per a sumar esforços.
3.Converses amb AEMET per a aconseguir acords de cooperació mútua.


La proposta de les Corts naix de la necessitat d'apostar per una coordinació i desenvolupament del sector de la meteorologia a la Comunitat Valenciana, perquè partint dels recursos disgregats de la Generalitat Valenciana; tant de material meteorològic com de professionals i investigadors, coordinar-los sota una única figura i donar cobertura a les necessitats i reptes que porten latents des de fa anys. Però com ja es va manifestar unànimement per part dels grups polítics en seu parlamentària el dijous, la viabilitat i èxit d'aquest Servei Valencià de Meteorologia solament es podrà entendre des de la cooperació de tots i cadascun dels grups d'interès i des de la transversalitat i permeabilitat entre els diferents estaments, des del nivell local fins a l'estatal. D'aquesta manera, l'ens que sorgira hauria de ser reconegut i integrat en l'estructura consultiva a tots els àmbits, de manera que no hi haguera ni duplicitats ni conflicte de competències amb l'ens estatal ja existent, Aemet. Així doncs, el repte és aconseguir crear un servei de meteorologia autonòmic que no repetisca els errors d'altres ja existents, per a poder complir amb les necessitats que es plantegen; aglutinant recursos i coordinant projectes de meteorologia i climatologia que repercutisquen en un major benefici socioeconòmic per al conjunt de la societat valenciana.

Una vegada aconseguit l'acord polític unànime en els Corts és temps perquè l'entorn del món de la meteorologia i els tècnics ens posem a la feina per a poder prosperar on altres intents no ho van aconseguir per complet. Des de l'Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), com des que va sorgir el tema al febrer de 2015, seguirem incentivant allò que considerem que és més beneficiós per a la meteorologia; assistirem a les reunions que siguen necessàries i aportarem les nostres idees i capital humà perquè, més enllà del nom final de l'ens que es cree o de la corporació que el gestione, siga la meteorologia i per extensió la societat valenciana qui isca guanyant amb aquest pas.

http://www.levante-emv.com/opinion/2016/06/07/servicio-valenciano-meteorologia/1428440.html

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies - Canviar configuració privacitat
NOVES ESTACIONS: Otos - Bar l'Oratge (Soci), Puebla de Arenoso (Ajuntament/Soci), València - Albors (Soci), Confrides - Cim d'Aitana (44ª estació pròpia d'AVAMET), Bueña (Terol/Zones limítrofes-Soci), Xilxes (Ajuntament/Soci), Ayora - la Mariluna (Soci), Ariño (Terol/Zones limítrofes-Soci), Cortes de Arenoso - El Espigolar (Soci), Llocnou d'en Fenollet (Soci), Benasau - Ares del Bosc (Soci), Oliva - Carretera de Pego (Soci), el Castell de Guadalest (43ª estació pròpia d'AVAMET), Penàguila - Fetgendur (Soci), Onda - Sitjar Baix (Ajuntament/Soci), El Toro - la Nava (42ª estació pròpia d'AVAMET), l'Alcora - Museu de la Ceràmica (Ajuntament/Soci), Xixona - Partida Riu Rau (Soci), Xert - granja El Turmell (Soci), Murla - les Sénies (Soci), Benirredrà (Ajuntament/Soci), la Pobla de BenifassàFredes (Soci), Vilafamés - el Pla (Ajuntament/Soci), Vilafamés - Cooperativa (Ajuntament/Soci) - - -