Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Convenis i relacions institucionals

Arranquen les auditories d'AVAMET

El dissabte 30 de març se celebra la VII Trobada d'Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés

25-03-2019 · Departament de Comunicació

Arribada la primavera astronòmica i el Dia Meteorològic Mundial, tenim una novetat important a l'Associació Valenciana de Meteorologia: les Auditories de Qualitat de Dades per a les estacions meteorològiques dels socis d'AVAMET que vulguen sol·licitar-les. A més, vos recordem que el dissabte 30 de març és la Trobada d'Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés, que enguany celebra la seua setena edició.

 

Auditories de Qualitat de Dades de les estacions meteorològiques

Tal com es va acordar a l’assemblea d'AVAMET celebrada el 10/01/2015, es va ratificar a l’assemblea celebrada el 14/01/2017 i amb l’impuls final donat enguany per la nova junta directiva, es llança un nou Sistema de Segells de Qualitat de Dades d’AVAMET. La seua finalitat és garantir la màxima validesa de les dades de la xarxa d'estacions d’AVAMET de cara a les persones o institucions que les consulten o les utilitzen. El procés d’auditories també ajudarà als socis a conéixer millor la validesa de les seues pròpies estacions i la possible necessitat d’efectuar una revisió o de reemplaçar algun sensor.

S’ha treballat perquè este sistema d’auditories siga el més personalitzat possible. S’atorgaran uns segells  (temperatura i humitat, vent i pluviometria) que apareixeran representats en la web d’AVAMET. Les auditories de qualitat de dades de les estacions són voluntàries, però considerem que és important impulsar-les per a garantir la màxima implicació de tots els socis en la qualitat de les dades que ofereix AVAMET.

Es tindran en compte principalment quatre elements:

  • La marca i el model d’estació
  • La ubicació dels diferents sensors
  • La fiabilitat de les dades (vigilància)
  • El manteniment de l’estació

És a dir, s’avaluarà la qualitat de l’instrumental, de la instal·lació i de les dades oferides a la MXO. No es tindrà en compte la qualitat de la sèrie de dades, ja que s’està desenvolupament paral·lelament un Distintiu de Qualitat de la Sèrie. 

S'han desenvolupat unes Bases de les Auditories on s'explica detalladament el procés d'auditoria i les directrius que seguiran els 10 auditors per a determinar si les estacions que presenten la sol·licitud d'auditoria la superen o no. Les auditories es van obrir el passat 24 de març per a tots els socis que vulguen sol·licitar-les i estaran obertes de forma indefinida, així que no s’estableix un límit de temps per a sol·licitar-les. Això sí, abans de sol·licitar-les es demana que es lligen atentament les bases. En cas de dubte, podeu contactar amb auditories@avamet.org.

Volem agrair a tots els socis d'AVAMET que s'han implicat al procés: desenvolupant les bases, creant la interfície a la web per a poder presentar-les i comprometent-se a formar part del grup d'auditors. En especial a Joan Boscà (MeteoCàrcer), Coordinador d'Auditories que ha estat treballant els últims anys per fer-les realitat.

There are many fake Rolex watches for sale online. Do you need them?

VII Trobada d'Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés

El proper dissabte 30 de març se celebra la VII Trobada d'Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés, amb ponències dels meteoròlegs Francesc Mauri i Rafa Armengot i de l'investigador Javier Martí, exposició del Concurs de Fotografia Meteorològica, taula redona d'experts i visita al Museu del Clima. A més, dinar i excursions per la comarca. Un any més, AVAMET col·laborarà en este fantàstic esdeveniment organitzat per Meteored (tiempo.com), l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Beniarrés.

Podeu obtenir més informació de la trobada i a apuntar-vos al dinar seguint el següent enllaç (heu de reservar entrant al mateix i indicant el vostre nom, cognoms i número d'acompanyants):
https://www.facebook.com/events/673475253095936/

Si t'agrada la meteorologia, la fotografia i la natura, no t'ho pots perdre!

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS: Xixona - Cantal del Tormo (Soci),  Castelló de la Plana - Edifici Capitol (Soci),  Algimia de Almonacid (Soci),  Ontinyent - Ombría dels Frares (Soci), Xàtiva - CCX (Inforatge), Daimús - Platja (Inforatge), Quart de les Valls (Inforatge), Confrides - Font de Fuster (Soci), Planes - Benialfaquí (Soci), Cervera del Maestre (Ajuntament Soci), Sollana - l'Albufera/Tancat de Milia (Soci),  Barx - la Falaguera (Soci) - - -