Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya
AVAMET paisatges

Activitats

Convenis i relacions institucionals

AVAMET firma un conveni de col·laboració amb la Universitat de València

Les dades de la xarxa d’estacions meteorològiques d’AVAMET seran utilitzades en docència i investigació

10-05-2022 · Junta Directiva

Des de l’Associació Valenciana de Meteorologia seguim treballant per posar en valor en l’àmbit científic les nostres dades meteorològiques i el rigor de les observacions que realitzem de nord a sud de la nostra geografia.

Amb la signatura d’este conveni de col·laboració, les dades de totes les estacions pròpies d’AVAMET i de totes aquells socis (particulars i entitats) que així ho desitgen, seran cedides al Departament de Geografia de la Universitat de València perquè s’utilitzen en docència i en investigació. Sempre se citarà a AVAMET en totes aquelles publicacions científiques o activitats formatives on s’utilitzen les nostres dades.

A més, este conveni obri les portes a poder fer activitats conjuntes amb la universitat, a que el Departament de Geografia puga adquirir material meteorològic per a ampliar i millorar la xarxa d’estacions d’AVAMET i a que els resultats de la col·laboració revertisquen directament en els mateixos socis.

A mode d’exemple, hem parlat de la possibilitat d’utilitzar tècniques de reconstrucció de sèries climàtiques sobre les estacions meteorològiques de la xarxa d’AVAMET: amb la informació subministrada per cada estació es podran calcular els principals components de variabilitat al llarg del territori valencià que expliquen el comportament de cada estació (en temperatura, vent, pluja...). Això ens permetrà, per a les nostres sèries que tinguen un mínim de temps observat de referència, estimar les dades faltants: per exemple, podrem estimar les dades si una estació no ha funcionat correctament o fins i tot estimar-les per a quan encara no estava instal·lada. La finalitat és que això ens ajude a crear bases de dades més homogènies i completes.

Estem convençuts que serà un conveni molt positiu per a AVAMET i els seus socis i sòcies.

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Avís legal - Política de privacitat - Política de cookies
NOVES ESTACIONS:  Vila-real - les Solaes (Soci), Calles - Parque de Emergencias (Soci), Bocairent - els Corrals (Soci), Sella - el Xarquer, Xàbia - Far del Cap de la Nau (Soci), Benicàssim - Quadre de Santiago (Soci), Sant Mateu - IES Maestrat (Soci)  / el Palomar (Ajuntament/Soci) / Atzeneta del Maestrat - Pla de Meanes (Ajuntament/Soci) / Onda - Sant Gil (Soci) / Onda - Ràtils CR Cota 220 (Soci) / la Vila Joiosa (Ajuntament/Soci) / Miramar - Platja (Ajuntament/Soci) / Massanassa - IES Massanassa (Soci) / Culla - Pla de les Vinyes (Ajuntament/Soci) - - -