Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya

meteoBlog

Informació meteorològica valenciana

Nou gràfic que representa les estacions meteorològiques i els seus valors de temperatura i altitud

A més d'una regressió linial que representa aproximadament la temperatura mitjana a cada altitud

24-12-2017 · Predictors

Vos desitgem un Bon Nadal a tots! :) Com a regal per a tots els seguidors d'#AVAMET i de la #meteorologia, la nostra web compta des de hui amb un gràfic interactiu que representa amb punts totes les estacions meteorològiques i els seus valors de #temperatura en relació a la seua altitud, a més d'una regressió linial que representa aproximadament la temperatura mitjana a cada altitud. El gràfic es va actualitzant a temps real a la nostra web: http://www.avamet.org/mxo-altitud.php

Per a què serveix este gràfic?

  • - Per a determinar quines estacions destaquen més o menys en quant a #fred o #calor en relació a la seua altitud
  • - Durant les nits anticiclòniques, per a observar millor quines estacions es veuen més afavorides per les #inversions tèrmiques (aquelles que registren temperatures molt baixes a altituds no massa elevades, especialment a valls i zones planes) i quines queden fora de les inversions (cims de muntanya, vessants...)
  • - Per a controlar millor les cotes de #neu i l'altitud on es troba la isoterma de 0ºC
  • - Per a saber el gradient de temperatura existent: per exemple, al migdia de diumenge tenim un gradient mitjà de -0,5860 ºC/100 m.

A més d'un gràfic per a tot el territori, podeu també analitzar les dades per províncies (#Castelló, #València i #Alacant), i per comarques. Recordeu que amb una major quantitat d'estacions meteorològiques per a cada àmbit s'obtenen resultats més precisos.

Ara mateix ja s'observen coses molt interessants. En la gràfica destaquen els només 4,8ºC de Casas del Río (#Requena), la temperatura més baixa durant este migdia a tot el territori a causa de les #boires que afecten a la vall del riu #Cabriel. També s'observa que hui fa més fred a les muntanyes del sud que a les del nord (5,1ºC al cim del Menejador, #Alcoi front als 9,5ºC de Santa Bárbara a #Pina de Montalgrao, estant ambdues a 1350-1400msnm).

Esperem que esta nova ferramenta de la web d'AVAMET vos resulte molt útil i interessant! :)

Associació Valenciana de Meteorologia

comments powered by Disqus
Logo AVAMET blanc
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Properes estacions:  Palma de Gandia - Marxuquera (soci), Enguera - Navalón (soci-ADENE), Borriol - Vall del Morico (soci), Montanejos (Ajuntament soci)  - - - - -   Últimes estacions: La Torre d'en Doménec (soci), L'Atzúbia - Forna (Nova vue-AVAMET), Villena - Las Virtudes (soci), Nules - Ajuntament (inforatge), Sedaví - Ajuntament (Inforatge), Busot - Hoya de los Patos (soci) - - - - - - - - - - - - Properes estacions:  Palma de Gandia - Marxuquera (soci), Enguera - Navalón (soci-ADENE), Borriol - Vall del Morico (soci), Montanejos (Ajuntament soci)  - - - - -   Últimes estacions: La Torre d'en Doménec (soci), L'Atzúbia - Forna (Nova vue-AVAMET), Villena - Las Virtudes (soci), Nules - Ajuntament (inforatge), Sedaví - Ajuntament (Inforatge), Busot - Hoya de los Patos (soci)