Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya

meteoBlog

Informació meteorològica valenciana

Evolució de les temperatures mínimes els últims dies

05-12-2017 · Predictors

Curiositat: Evolució de les temperatures mínimes els últims dies: hem elaborat una taula per a que observeu el diferent comportament de les temperatures mínimes els últims 5 dies a diferents punts del nostre territori.

Vam començar el mes amb una forta advecció d'aire fred que deixava temperatures mínimes molt baixes en punts elevats i de muntanya, mentre que en les zones a menor altitud les temperatures no descendien tan a causa del vent. A mesura que han anat passant els dies, el vent ha anat encalmant i se'ns ha posat damunt un anticicló molt potent que garanteix un oratge estable i assolellat. Com a conseqüència, per les nits tenim inversions tèrmiques i l'aire fred, que pesa més, queda dipositat en zones més enfonsades (valls, planes i altiplans), mentre que als cims de les muntanyes i als pobles situats en llocs elevats respecte al seu entorn (posem com a exemple el casc urbà de Morella), les temperatures mínimes van pujant progressivament. Això dóna lloc a grans diferències de temperatura en poca distància, ja que la orografia valenciana és molt muntanyosa, i durant les nits, dins d'un mateix terme municipal poden haver diferències de temperatura majors als 10ºC entre unes zones i altres. Per això, i per molts motius més, és tan important comptar amb la major quantitat d'estacions meteorològiques possibles, que ens permeten analitzar millor la complexitat climàtica de la nostra terra, caracteritzada per l'abundància de microclimes i de grans contrastos en distàncies reduïdes.

Esperem una setmana molt estable, la qual cosa significarà que les nits seran molt fredes a les zones planes, a les valls i especialment als altiplans de l'interior, on seguiran registrant-se -5/-10ºC els pròxims dies. A les zones elevades, en canvi, aniran pujant. Mentrestant, les temperatures màximes s'aniran recuperant progressivament a tot el territori.

Esta taula és només un resum amb algunes dades destacades. Recordeu que podeu trobar les dades de més de 300 estacions meteorològiques a la web d'#AVAMET: http://www.avamet.org/mxo-mxo.php

comments powered by Disqus
Logo AVAMET blanc
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Properes estacions:  Palma de Gandia - Marxuquera (soci), Enguera - Navalón (soci-ADENE), Borriol - Vall del Morico (soci), Montanejos (Ajuntament soci)  - - - - -   Últimes estacions: La Torre d'en Doménec (soci), L'Atzúbia - Forna (Nova vue-AVAMET), Villena - Las Virtudes (soci), Nules - Ajuntament (inforatge), Sedaví - Ajuntament (Inforatge), Busot - Hoya de los Patos (soci) - - - - - - - - - - - - Properes estacions:  Palma de Gandia - Marxuquera (soci), Enguera - Navalón (soci-ADENE), Borriol - Vall del Morico (soci), Montanejos (Ajuntament soci)  - - - - -   Últimes estacions: La Torre d'en Doménec (soci), L'Atzúbia - Forna (Nova vue-AVAMET), Villena - Las Virtudes (soci), Nules - Ajuntament (inforatge), Sedaví - Ajuntament (Inforatge), Busot - Hoya de los Patos (soci)