Missatges recents

Pàgines: [1] 2 3 ... 10
1
Biblioteca / Re:Resum meteorològic de març de 2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 03 de Abr de 18, 12:16:36 pm »
Bon dia, companys:

Inexorablement arriba la Primavera amb els seus canvis constants d’oratge. A poc a poc la calor s’obre pas entre fredorades, que cada vegada s’acurten i s’afebleixen, la qual cosa comporta enrenou meteorològic. L’astronomia imposa al planeta les seues lleis, quasi immutables des de la perspectiva humana, mentre la mutable meteorologia, a nivell de la troposfera, tracta d’adaptar-s’hi, irregularment i (aparentment) capriciosa. Així, malgrat que la Primavera astronòmica comença al primer equinocci de l’any (en aquest, a les 16:15 h UTC del 20 de març), es parla de Primavera meteorològica quan comencen a pujar de veritat les temperatures hivernals, cosa que, de mitjana, s’està avançant amb el pas dels anys i la progressió de l’escalfament global antropogènic. Aquest 2018, la Primavera meteorològica ha començat sense cap mena de dubte amb el mes de Març, que ha resultat més càlid del normal; ja que abans, aquest darrer Febrer, feu més aviat fred i no va mostrar cap suavització de les temperatures, al contrari dels darrers anys. Per altra banda, el domini de les baixes pressions durant les tres primeres setmanes del mes, ens dóna una idea de l’oratge inestable que hem tingut a la contrada on visc: una successió de sol, núvols, pluges (més aviat febles) i vent (força vent, de component Oest).
 
Passant a les dades concretes, em centraré en les més importants, tal com han quedat registrades al meu diari meteorològic i/ o al meu observatori d’aficionat, situat a la banda més alta del terme de Bétera (Camp de Túria), a un racó de la partida de les Malladetes, anomenat la Conarda:

- Temperatura mitjana = 13,6º C, 1,0º C per damunt de la sèrie normal (1971-2000 a l’aeroport de Manises corregida per la diferència d’altura) per a un mes de Març.

- Pluja recollida = 19,8 mm, un 42 % inferior a la que marca la mitjana de la sèrie normal per a Març. Això ha fet que el balanç pluviomètric anual reste en un petit superàvit d’un 6,5 %; pel que fa a l’any hidrològic 2017-2018 (balanç pluviomètric des de Setembre del 2017 fins al mes actual) mantenim un dèficit al voltant del 60 %.

- Vent: Intensitat mitjana = 6,7 km/ h, 1,2 km/ h superior a la mitjana de 10 anys de dades recollides al meu observatori en Març. Direcció dominant de l’Oest (WSW), la més habitual al meu observatori en Març (WSW = 40 %, ENE = 30 %, W = 20 %, ESE = 10 %).

A més a més, tot seguit vos adjunte, per una banda, un quadre resum dels valors mitjans, extrems o acumulats de temperatura, pluja i vent, i, per altra, les gràfiques de l’evolució temporal d’algunes de les variables meteorològiques més comunes del tercer mes de l’any 2018 tal com han quedat registrades al meu observatori.
 
I si voleu ampliar l’anterior informació, ho podeu fer a l’apunt que he penjat al meu blog: http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=272327.

Per al mes que ara comença, desitge que s’acomplesca el refrany: “Març ventós fa l'Abril plujós”.
2
Biblioteca / Resum meteorològic de març de 2018
« Darrer missatge per felet el 01 de Abr de 18, 19:13:23 pm »
Observatori urbà Ontinyent - Llombo, Vall d'Albaida [meteontinyent]
(370 msm)

Hem deixat arrere un març que afegirà a l'estadística el fet d'haver sigut el més ventós des de que tenim dades al nostre observatori (12 anys), amb pràcticament 13 km/h de velocitat mitjana del vent. En 9 dies les ratxes han superat els 60 km/h. La inacabable circulació de ponent i la variabilitat atmosfèrica que ha caracteritzat l'oratge de les últimes setmanes ha afavorit el rècord. S'ha produït altre fet infreqüent: els 6 primers dies de març la pressió atmosfèrica es va mantindre en valors inferiors als 1000 hPa. A més, al voltant del 21 vam patir l'última sacsejada de l'hivern, amb gelades perjudicials per al camp, i és que al termòmetre li ha costat pujar dels 20º. Malgrat tot, la temperatura mitjana (12,5º) coincideix amb la mitjana de la sèrie. Per últim, s'ha mesurat precipitació ni més ni menys que en 15 dies, però només s'han recollit 17,4 mm, un 74% menys del que cabia esperar.

Les dades enregistrades a l'observatori d'Ontinyent - Llombo són:

Temperatura mitjana clàssica: 12,4ºC (+0,1ºC)
Temperatura mitjana deuminutària: 12,3ºC
Temperatura màxima mensual: 25,0ºC (dia 28
Temperatura mitjana de les màximes: 17,0ºC
Temperatura mínima mensual: -0,4ºC (dia 22)
Temperatura mitjana de les mínimes: 8,0ºC

Dies amb mínima < 5º: 2
Dies amb màxima > 23º: 3

Humitat relativa mitjana: 53,9%

Pressió atmosfèrica mitjana: 1005,0 hPa  :o
Pressió atmosfèrica màxima mensual: 1023,3 hPa (dia 27)
Pressió atmosfèrica mínima mensual: 986,7 hPa (dia 1)

Velocitat mitjana del vent: 12,9km/h  :o
Ratxa màxima mensual: 80 km/h (dia 24)
Velocitat dominant: OSO

Hores de sol: 259,3 h (+4%)

Precipitació mensual: 17,4 mm (-74%)
Dies de precipitació apreciable: 15  :o
Dies de precipitació inapreciable: 2
PRECIPITACIÓ ACUMULADA 2018: 169,6 mm (+9%)
PRECIPITACIÓ ACUMULADA any agro-meteorològic: 205,4 mm (-53%)

Enllaç a l'informe NOAA estació del Llombo (AMPLIAT)

Enllaç a l'informe NOAA estació sta. Anna-nord

Enllaç a l'informe NOAA estació Alt de Toledo

Enllaç a l'informe NOAA estació Martínez Valls

Enllaç a l'informe NOAA estació Fontanars - Gasolinera
3
Instruments / Instrumentos / Dades Solar/UV fantasmes a Cumulus+Davis
« Darrer missatge per tio_pep el 29 de Mar de 18, 23:22:45 pm »
Hola a tots!
Xe que alegria trobar-me el meu nick encara actiu al forum :) Anem a donar-li un poquetet d'activitat.

Vaig a aprofitar per a llançar una pregunta relativa al software/estació que crec que és on es presenta el problema.

Porte temps arrastrant al web lectures de índex UV i radiació solar que m'apareixen de colp, quan la meua estació no disposa de sensors solars (Davis Vantage Pro).

En principi pensava que el problema es generava a l'hora de llegir les dades al web, però em vaig adonar que el Cumulus (V 1.9.4) era el que des de un principi enregistrava eixes dades fantasma.

La pregunta és: si no tinc cap sensor solar, d'on es trau Cumulus eixos valors? Com puc fer perquè els ignore?

I el dit, encantat de tornar a estar per ací ;)
4
Associació / Asociación / Re:Enllestint la web d'Avamet
« Darrer missatge per alzimet el 22 de Mar de 18, 13:04:56 pm »
Hola Sergi,

En esta web tenim el model del Centre Europeu centrat en les nostres terres i amb mogolló de paràmetres:

https://weather.us/model-charts/euro/comunidad-valenciana/wind-streamlines/20180322-1500z.html

El que he posat es nomes un exemple. Pots pillar d'ahi tots els parametres que vullgues que són bons.
5
Biblioteca / Resum meteorològic de l'Hivern climàtic del 2017-2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 20 de Mar de 18, 10:14:25 am »
Bon dia i bona hora, companys d’afició:

Les dades calculades del darrer Hivern climàtic, que aplega les dades meteorològiques trimestrals corresponents (mesos amb les temperatures més baixes de l’any, que al nostre hemisferi són desembre, gener i febrer), assenyalen una estació de mitjana normal pel que fa a temperatures, una pluja acumulada una mica per davall del patró (mitjana de dades del 1971 al 2000) i una força del vent superior a la mitjana del meu observatori (10/ 11 anys), mantenint-se el domini habitual de l’Oest/ Nord-oest.

Passe, tot seguit, a comentar les singularitats i les regularitats trobades com a resultat d’aplegar les dades del trimestre més fred de l’any, recollides al meu observatori d’aficionat, situat al terme de Bétera, partida de les Malladetes, comarca valenciana del Camp de Túria:

A)   SINGULARITATS METEOROLÒGIQUES DE L’HIVERN CLIMÀTIC DEL 2017-2018:

No n’he trobat de tota l’estació, així que recordaré les dels mesos corresponents:

-   Desembre 2017: A destacar la sequera quasi estricta, amb el registre més baix (0,4 mm) del meu observatori en 20 anys, i la força del vent, que assolia el valor mitjà més alt dels darrers 11 anys (5,6 km/ h) i venia associada a grans canvis de pressió, que donaven els rècords baromètrics de l’any, de màxima (1039 hPa) i mínima (990 hPa).

-   Gener 2018: Tot i que per ben poc (5,2 km/ h front a 5,1 km/ h en 2010), el registre de velocitat mitjana del vent fou el més alt del darrers 10 anys al meu observatori.

-   Febrer 2018: El més plujós dels darrers 10 anys al meu observatori (59,8 mm) i el segon més fred (9,6º C de mitjana, darrere dels 8,4º C del 2012) de la sèrie de què dispose (10 anys).

B)   RESUM DE DADES DE L’HIVERN CLIMÀTIC DEL 2017-2018:

Tot seguit adjunte un quadre-resum de les dades meteorològiques més significatives corresponents a l’Hivern climàtic, que inclou comentaris explicatius.

C)   GRÀFIQUES HISTÒRIQUES DE L’HIVERN CLIMÀTIC:

En graficar les dades anuals de l’Hivern climàtic, en base a l’històric de què dispose i que podeu veure a l’apunt corresponent del meu blog (http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=272347), trobe que, amb petites oscil·lacions, la temperatura mitjana segueix una tendència ascendent (línia verda de la recta de regressió), que a hores d’ara se situa al voltant d’1,1º C per sobre del patró (línia fosca discontínua: dades mitjanes de l’observatori de l’aeroport de Manises, sèrie 1971-2000, corregides per la diferència d’altura amb el meu observatori); mentre que la pluja total recollida, amb la lògica major irregularitat de les oscil·lacions, manté una evolució contrària (línia fúcsia de la recta de regressió), que suposa de l’ordre de 30 mm per sota del patró (línia fosca discontínua: mitjana de la sèrie de  l’observatori citat abans). Ens trobem, doncs, en una situació semblant a la de l’any passat, cosa prou lògica, si tenim en compte que els canvis climàtics són relativament lents i no es poden copsar en comparatius anuals.

D)   COMPARATIU AMB ALTRES DADES HISTÒRIQUES ESTACIONALS:

Les conclusions pel que fa a la comparació de les dades del patró (dades del 1971 al 2000) amb l’històric del meu observatori (dades del 1999 al 2018, per a la pluja --20 anys--, i del 2009 al 2018, per a la temperatura –10 anys--) no canvien respecte de les que teníem fins ara d’anàlisis anteriors.
 
- Quant a la pluja, tenim que, de mitjana, a l’indret on visc les pluges de l’Estiu i la Tardor estan resultant més properes a allò esperat (+5 % a l’Estiu i -9 % a la Tardor), mentre que la precipitació acumulada a l’Hivern queda, de mitjana, més curta (-18 %) i la de la Primavera, bastant més abundosa (+30 %) que la que marca el patró.

- Tocant a la temperatura mitjana, tot i la poca perspectiva que ens dóna un històric més curt en aquest cas, al meu observatori no hi trobe gaires diferències entre estacions; així, la pujada tèrmica esperada pel canvi climàtic s’està produint de forma bastant uniforme entre totes quatre estacions (+5 ± 1 %).

Enllestiré l’apunt fent esment a les previsions meteorològiques per a aquesta Primavera climàtica que ara comença. Segons AEMet, a la meitat Sud de la península Ibèrica continuarem amb temperatures mitjanes superiors a les normals i a la banda Est d’aquesta meitat Sud (on són incloses les comarques valencianes) les precipitacions acumulades seran lleugerament inferiors a les normals (en ambdós casos, el període de referència és el del 1981 al 2010). És a dir, seguirem amb un patró d’escalfament global.

Que l’esclat de la Primavera ens encomane alegria de viure i força per a treballar!
6
Associació / Asociación / Re:Enllestint la web d'Avamet
« Darrer missatge per Sergi el 19 de Mar de 18, 20:59:40 pm »
Hola a tots!

Com que ja tenim la web al nou servidor i comprovat que funciona tot. Anem a anar revisant cosetes.

Comencem per coses fàcils: l'apartat de la SITUACIÓ ACTUAL i els MODELS.
Aneu proposant continguts (amb l'adreça web d'on trobar-los) que vulgueu que hi apareguen (satèl·lits, mapes, meteogrames, models d'eixos que gasteu i que no encerten jeje...)
7
Associació / Asociación / Re:AYUDA / CONSULTA
« Darrer missatge per ELAN el 18 de Mar de 18, 13:31:36 pm »
Hola Daniel, como bien te ha contestado Joan -Meteocarcer , 

un punto de partida podría ser , constituiros en Asociación, es algo laborioso en cuanto a papeleo pues debéis tener unos estatutos, y una junta directiva, y luego enviarla al Ministerio de interior, a la secretaria general técnica de subdirección general de asociaciones para inscribiros como tal, si estáis dispuestos a ello, yo os puedo tirar un cable, pues he colaborado en estos asuntos en varias asociaciones, y sé como funciona el tema.

El segundo punto , tendríais que buscar a algún informático , para crear la web, en Acamet-Cazatormentas, asociación a la cual también pertenezco hicimos eso, buscamos a un chico que nos la creó,

Tercer punto, si no queréis constituiros en asociación,  podéis haceros socios de ACAMET-CAZATORMENTAS,que nuestro ámbito es nacional, y podeis poner vuestras estaciones alojadas en nuestra web,  igual conoces a Michu, de Asturias, él es socio y os podría comentar como funcionamos .

El ámbito de Avamet de momento , es la comunidad autónoma valenciana y alrededores.  Por ello , os proponía lo de ACAMET -cazatormentas.


Espero haberte servido de ayuda, si tienes alguna duda más , aquí estamos para poderos ayudar .

un saludo Elan 
   
8
Associació / Asociación / Re:AYUDA / CONSULTA
« Darrer missatge per MeteoCàrcer el 18 de Mar de 18, 01:33:04 am »
Pues, como imaginarás, partimos de Meteoclimatic y de los foros. Fundamos una asociación humilde y poco a poco hemos ido creciendo. Todas las cosas que nos han hecho crecer han venido de gente que voluntariamente han prestado su tiempo y sus esfuerzos (la web, montaje de estaciones, la junta directiva, la comunicación...)

Otras asociaciones como ACAMET o AMETSE también estan empezando a crear sus redes propias de estaciones meteorológicas habiendo tenido ya un bagaje como asociación, así que mi recomendación personal es empezar por ahí.
9
Associació / Asociación / AYUDA / CONSULTA
« Darrer missatge per Buenavista el 16 de Mar de 18, 08:57:07 am »
Buenos días.

Mi nombre es Daniel y soy el administrador de una estación meteorológica llamada Oviedo-Buenavista ( https://www.meteoclimatic.net/perfil/ESAST3300000033006A ), además de miembro de un foro y grupo de WhatsApp llamados ambos "MeteoAsturias".

Precisamente entre varios pertenecientes a este grupo, surgió la propuesta de crear una página similar a la suya a nivel local de Asturias. De algún modo, la idea sería agrupar en una sóla web las estaciones meteorológicas asturianas y online ahora mismo.

Avamet nos parece a todos los integrantes de este proyecto-propuesta una más que interesante red de estaciones y por ello nos dirigimos a ustedes solicitando información, colaboración y/o ayuda en este sentido. Nos encontramos más que perdidos en cuanto a como y por dónde empezar y se nos ocurrió ponernos en contacto con Avamet.

Nuestro deseo es darle forma a todo esto del modo más sencillo posible y empezar a poder subir datos de todas las estaciones que integrarían esta futura red asturiana de manera conjunta, para más adelante, con el asunto ya en marcha y poco a poco y con tiempo, ir perfeccionando, mejorando, enriqueciendo y adornando el proyecto y la web.

Por todo ello, solicitamos toda la información que en vías de poner en marcha este proyecto, desde Avamet puedan facilitarnos.

Quedando agradecidos de antemano por su ayuda, estoy desde este momento a la espera de su respuesta.

Muchísimas gracias por adelantado.

Un saludo.
10
AVApred / Re:AVAPRED 2018: Votacions
« Darrer missatge per Adrià_Ontinyent el 14 de Mar de 18, 21:33:02 pm »
Bona nit.

Després d'unes 2 setmanes per a votar, hem rebut 17 vots i els resultats han sigut:

11 València - l'Albufera Tancat de la Pipa / 6 la Barraca d'Aigües Vives
13 Aín - Hotel Benialí / 4 Torás
11 Camporrobles / 6 Ayora - San Benito
15 Pinet / 2 Enguera - El Transformador

Les estacions en negreta han sigut les escollides pels concursants per a participar en l'AVAPRED 2018. Moltes gràcies a tots per votar!
Pàgines: [1] 2 3 ... 10