Missatges recents

Pàgines: [1] 2 3 ... 10
1
Instruments / Instrumentos / Re:Compre estacio Davis segona ma
« Darrer missatge per Sergi el 17 de Set de 18, 16:58:29 pm »
La zona de arbres si està a l'ombria cap problema, si està a la solana... Per cert, aneu a vallar-la, no?
Si la posem dalt, està a la solana perquè està a la part més alta de la muntanyeta. Els arbres són més alts però estan prou separats... però el lloc definitiu el veurem que puge també Eugeni a veure...

Això de posar una tanca... o posar-la directament a la casa (teulada) es va plantejar per evitar coses. Però ésveritat que per arribar a l'estació s'ha de passar inevitablement per la porta de sa casa (per l'altra banda hi ha una caiguda de 50 metres) i allí és on viuen ells tot l'any. Espereeeem...

2
Biblioteca / Resum meteorològic de l'estiu climàtic del 2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 17 de Set de 18, 15:07:01 pm »
Bon dia i bona hora, companys d’afició:

Quan arriba la forta calor de l’estiu, les feines pesades no diuen, no abelleixen, perquè ens fan suar de valent. Això ocorre durant el trimestre en què les temperatures mitjanes són les màximes de l’any, que, al nostre hemisferi septentrional, corresponen als mesos de juny, juliol i agost, que, a més, presenten precipitacions ben escasses, les mínimes del cicle anual, d’acord amb el clima mediterrani que ens correspon. És el que s’anomena estiu climàtic, que no és del tot coincident amb l’estiu astronòmic, el qual marca el període temporal entre el solstici d’estiu i l’equinocci de tardor. Aquest any, les dades calculades del darrer estiu climàtic, que aplega les dades meteorològiques del trimestre corresponent, assenyalen una estació de mitjana més càlida del normal (agafe com a patró la mitjana de dades de la sèrie 1971 al 2000 a l’aeroport de Manises, corregida per la diferència d’altitud entre observatoris), una pluja acumulada tan sols una mica per davall del que esperava (que era ben poca: la que apareix a la sèrie de dades citada abans) i una força del vent lleugerament superior a la mitjana del meu observatori (10 anys de dades), mantenint-se, quan a la component dominant, l’habitual de l’est, per l’aclaparadora presència de les brises de mar cap a terra.

Passe, tot seguit, a comentar les singularitats i les regularitats trobades com a resultat d’aplegar les dades del trimestre esmentat, recollides al meu observatori d’aficionat, situat al terme de Bétera, partida de les Malladetes, comarca valenciana del Camp de Túria:

A)   SINGULARITATS METEOROLÒGIQUES DE L’ESTIU CLIMÀTIC DEL 2018:

D’estacionals n’he trobat ben poques. L’única d’interès ha estat la temperatura mitjana, que junt amb la del 2015, ha sigut la més alta (25,2º C) de la sèrie de 10 anys de què dispose.
Quant als mesos que componen l’estació climàtica, destacaria agost, per haver assolit la temperatura mitjana més alta de la sèrie de 10 anys (26,5º C) i juny, amb la segona temperatura mitjana més alta de la sèrie (26,1º C), després de l’excepcional juny del 2015 (26,8º C). L’escalfament global que no cessa.

B)   RESUM DE DADES DE L’ESTIU CLIMÀTIC DEL 2018:

A l’apunt corresponent del meu blog (http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=272780) podeu veure un quadre-resum de les dades meteorològiques més significatives corresponents a la primavera climàtica, que hi inclou comentaris explicatius.

C)   GRÀFIQUES HISTÒRIQUES DE L’ESTIU CLIMÀTIC:

En graficar les dades anuals de la primavera climàtica, en base a l’històric de què dispose i que podeu veure al mateix apunt, constate que, amb petites oscil·lacions, la temperatura mitjana segueix una tendència lleugerament ascendent (línia verda de la recta de regressió), que a hores d’ara se situa al voltant d’1,2º C per damunt del patró (línia fosca discontínua); mentre que la pluja total recollida, amb la lògica major irregularitat de les oscil·lacions, manté una evolució contrària (línia fúcsia de la recta de regressió), lleugerament descendent, que actualment se situa gairebé en línia amb el patró (línia fosca discontínua). Ens trobem, doncs, en una situació d’escalfament climàtic, on no hi ha minva de precipitacions estiuenques, en el benentès que a l’estació considerada ja són ben minses de mena.

D)   COMPARATIU AMB ALTRES DADES HISTÒRIQUES ESTACIONALS:

Les conclusions pel que fa a la comparació de les dades mitjanes del patró (dades del 1971 al 2000) amb les de l’històric del meu observatori (dades del 1998 al 2018, per a la pluja --21 anys--, i del 2009 al 2018, per a la temperatura –10 anys--) són molt semblants a les que ja coneguem d’anteriors anàlisis estacionals:
 
Quant a la pluja recollida, tenim que, de mitjana, a l’indret on visc les pluges de l’estiu i la tardor estan resultant més properes a allò esperat (+4 % a l’estiu i -9 % a la tardor), mentre que la precipitació acumulada a l’hivern hi resta, de mitjana, per davall (-18 %) i la de la primavera, per damunt (+26 %).

Quant a la temperatura mitjana, al meu observatori no hi trobe massa diferències entre estacions climàtiques; així, la pujada tèrmica esperada pel canvi climàtic s’està produint de forma bastant uniforme entre totes quatre estacions (+5 ± 1 %).

Si voleu saber-ne més, podeu consultar les dades més significatives de cada mes als apunts corresponents que he publicat en aquest mateix fòrum.

Com faig sempre, enllestiré l’apunt fent esment a les previsions meteorològiques per a aquesta tardor climàtica que ara comença. Segons AEMet, quant a temperatures mitjanes, a la banda nord-est de la península Ibèrica (on pel sud agafaria fins a l’Horta) continuaran superiors a les normals, mentre que a la resta de zones restaran normals, i pel que fa a pluja, al sud-est peninsular (on pel nord agafaria fins al Maestrat) hom preveu precipitacions acumulades superiors a les normals, mentre que a la resta la previsió és normal.

Que a la tardor que comença tinguem bona cosa de salut i pluja.
3
Instruments / Instrumentos / Re:Compre estacio Davis segona ma
« Darrer missatge per MeteoCàrcer el 17 de Set de 18, 13:30:11 pm »
La zona de arbres si està a l'ombria cap problema, si està a la solana... Per cert, aneu a vallar-la, no?
4
Instruments / Instrumentos / Re:Compre estacio Davis segona ma
« Darrer missatge per Sergi el 16 de Set de 18, 21:21:03 pm »
Bo... el tema de la compra de la Davis ja està solucionat (si tot va bé). Ara falta la instal·lació.

La part informàtica, estic en ellllooo! tinc una raspberry amb meteohub funcionant però com que això ja està un poquet desfasat, vaig a aprofitar una altra raspberry per instal·lar el cumulusMX (supose que em costarà un poquet però al final tot anirà bé jeje).

Pel que fa a la part de la instal·lació al lloc, amb l'ajuda de Damian i la graan ajuda posterior del crack Eugeni, a veure si la fem.
Ahir van estar al lloc veient possibilitats i al final ens em quedat amb dos:

- Propet de la casa, entre arbres (llunyans o xicotets i controlats), fàcil d'arribar i té pinta que fàcil de posar:


- Més lluny, pujant a la part més alta del terreny i a la vora d'una bona caiguda cap al barranc (ufff). Esta última, a Damian li agrada molt però jo veig difícil de posar... Eugeni dirà però no cal que es despenye ningú jeje:


I aquí el vídeo del lloc per poder veure millor on estaria l'estació si es posara allà dalt  ;)


5
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento - Septiembre/Setembre 2018
« Darrer missatge per Elche el 15 de Set de 18, 19:02:12 pm »
Hasta ahora tenemos estas cantidades. lleva varias horas sin llover y por ahora no tiene pinta de que lo vaya a hacer de nuevo. La estación de la pedanía de Algorós ha sido claramente la que ha registrado más lluvia, seguida del Parque Natural de El Hondo.

- Algorós: 41,4 mm
- Sector Quinto: 24,4 mm
- Nuevo Altabix: 18 mm
- Matola: 18,2 mm
- Velarde: 15 mm
- Ferriol: 15,7 mm
- Teleelx: 12,4 mm
- Parque Natural de
El Hondo: 31,6 mm
6
Instruments / Instrumentos / Re:forggit wh3000
« Darrer missatge per MeteoCàrcer el 15 de Set de 18, 13:44:07 pm »
El primer pas es fer-te soci, si ja ho ets, pel que sé eixe tipus d'estacions sols es poden contectar a WeatherUnderground. Una vegada online allí, podem agafar les dades i tíndrela nosaltres online

 Enviado desde mi HM NOTE 1S usando Avamet
7
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento - Septiembre/Setembre 2018
« Darrer missatge per Elche el 15 de Set de 18, 13:01:48 pm »
En Elche ha llovido durante la madrugada y a estas horas lo sigue haciendo. En la pedanía de Algorós llevan ya 37,5 mm, mientras que dentro de la ciudad la cantidad varía considerablemente dependiendo de la zona. Os dejo las cantidades de algunas estaciones:
- Algorós: 37,5 mm
- Sector Quinto: 21,2 mm
- Nuevo Altabix: 12,7 mm
- Valverde: 18 mm
- Matola: 15,6 mm
- Velarde: 12,2 mm
- Ferriol: 12,2 mm
- Teleelx: 11 mm
8
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento - Septiembre/Setembre 2018
« Darrer missatge per Elche el 14 de Set de 18, 22:31:33 pm »
Buenas noches, el día ha estado marcado por la nubosidad pero sin dejar precipitaciones.

Temperatura mínima: 21,5ºC
Temperatura máxima: 27,9ºC
9
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento - Septiembre/Setembre 2018
« Darrer missatge per Elche el 11 de Set de 18, 18:12:37 pm »
Buenas tardes desde Elche.
Temperatura: 27,7ºC
Humedad: 65%
Presión: 1016 hPa
10
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento - Septiembre/Setembre 2018
« Darrer missatge per Elche el 11 de Set de 18, 11:01:28 am »
Buenos días desde Elche.
Temperatura: 26,8ºC
Humedad: 62%
Presión: 1017 hPa
Pàgines: [1] 2 3 ... 10