Autor Tema: Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)  (Llegit 1943 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 151
  • AVAMET web
Estimats socis i sòcies,

Passats els efectes de la gran nevada que va afectar Sorita, des de la Junta Directiva d’AVAMET us informem que el proper dissabte 15 de febrer es realitzarà el muntatge de l’estació pròpia de Sorita (els Ports, Castelló). Es tracta de la 31ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET i s’instal·larà a la població més septentrional del nostre territori.

Sorita està situada a la vall del riu Bergantes i es caracteritza principalment per les seues temperatures extremes, amb influències de la vall de l’Ebre. A l’estiu les màximes poden arribar als 40ºC i en nits d’hivern anticiclòniques les mínimes poden descendir dels -10ºC, ja que és zona de marcades inversions tèrmiques. A més, les tempestes d’estiu solen ser fortes, però és dels punts més secs de la comarca per estar a sotavent del vent de llevant. Pel mateix motiu, a l’estar a una vall de cara nord, el mestral no bufa tan fort i té més facilitat per a encalmar.

Al següent enllaç podeu consultar fotografies de Sorita i el seu entorn: https://www.avamet.org/__demeter/estacionspropies/Sorita_val.pdf


El dissabte 15 serà el dia del muntatge de l’estació meteorològica i de les webcams:

9:15h del matí: quedarem per esmorzar a Casa Baltasar, al casc urbà de Sorita. Preu de l’esmorzar de 6€, gratuït per als socis d’AVAMET.
A partir de les 10:00h començarem el muntatge de l’estació meteorològica, una Davis Vantage Pro2 amb els sensors de temperatura i humitat i el pluviòmetre a 1'5m, mentre que l’anemòmetre i el penell estaran a uns 10m, damunt de la teulada de la Caseta de Peons Caminers. També s’instal·laran les webcams.
• Sobre les 14:30h dinar al restaurant del Santuari de la Balma, a 3km de Sorita. Hi haurà menú amb entrants i un segon plat a triar en aquell moment, beguda, postres i cafè per un preu de 18€, que serà de 10€ per als socis.
• Després del muntatge es podrà fer una visita al santuari de la Balma i al poble.

S’ofereix la possibilitat de dormir a Sorita:- Hostatgeria Casa Baltasar (al centre de Sorita)[/b]
 Habitació doble amb desdejuni, 50€ per habitació i per nit, possibilitat de llit supletori.
 Habitació per a 4 persones, 80€ per habitació i per nit.

Per a qui es quede a dormir, la vesprada de dissabte es podria anar a visitar algun dels pobles del voltant.

Destacar que la Balma, lloc on dinarem dissabte i on els socis que vulguen es podran quedar a dormir, és un santuari enclavat en la roca d’un abric natural i va ser construït l’any 1667, sent considerat un dels santuaris més interessants de la nostra geografia. La Balma té unes vistes excepcionals a la Vall del Riu Bergantes.


Diumenge 16:  La idea és visitar algun o alguns dels pobles pintorescs de la comarca dels Ports o de la Tinença de Benifassà i aprofitar per a visitar alguna de les estacions pròpies d’AVAMET de la zona (per exemple, Portell de Morella o Coratxà) per a efectuar alguna millora de les webcams (per exemple, canviar alguna webcam o afegir-ne alguna més).


COM APUNTAR-SE? Tant per a l'esmorzar com per al dinar del dia 15 és necessari que respongueu al correu enviat a tots els socis per a apuntar-vos, o bé que respongueu en este mateix fil del fòrum d'AVAMET. En principi l’últim dia per a apuntar-se serà el dijous 13 i haureu d’especificar si veniu a esmorzar i/o a dinar.

Si desitgeu quedar-vos a dormir (i desdejunar el dia següent), haureu de posar-vos en contacte amb l’Hostatgeria Casa Baltasar (Cecília) al telèfon 653 192 313. I a l’hora de fer la reserva dir-los que sou socis d'AVAMET. Si teniu pensat quedar-vos a dormir recomanem que crideu per a reservar el més prompte possible.

És una molt bona oportunitat per a conéixer la comarca dels Ports a l’hivern, amb els rius pels d'aigua gràcies al desgel! 

Esperem que vos animeu a vindre i tindre una bona afluència de socis i sòcies!

Junta Directiva d’AVAMET
« Darrera modificació: 05 de Feb de 20, 19:58:12 pm per AVAMET »
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 151
  • AVAMET web
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #1 el: 17 de Gen de 20, 22:37:32 pm »
Estimados socios y socias,

Pasados los efectos de la gran nevada que cayó en Sorita, desde la Junta Directiva de AVAMET os informamos que el próximo sábado 15 de febrero se realizará el montaje de la estación propia de Sorita (els Ports, Castelló). Se trata de la 31ª estación meteorológica propia de AVAMET y se instalará en la población más septentrional de nuestro territorio.

Sorita está situada en el valle del río Bergantes y se caracteriza principalmente por sus temperaturas extremas, con influencias del valle del Ebro. En verano las máximas pueden alcanzar los 40ºC y en noches de invierno anticiclónicas las mínimas pueden descender de los -10ºC, ya que es zona de marcadas inversiones térmicas. Además, las tormentas de verano suelen ser fuertes, pero es de los puntos más secos de la comarca por estar a sotavento del viento de levante. Por el mismo motivo, al estar en un valle de cara norte, el mestral no sopla tan fuerte y tiene más facilidad para calmar.

En el siguiente enlace podéis consultar fotografías de Sorita y su entorno: https://www.avamet.org/__demeter/estacionspropies/Sorita_esp.pdf

El sábado 15 será el día del montaje de la estación meteorológica y de las webcams:

9:15h de la mañana: quedaremos para almorzar en Casa Baltasar, en el casco urbano de Sorita. Precio del almuerzo de 6€, gratuito para los socios de AVAMET.
A partir de las 10:00h empezaremos el montaje de la estación meteorológica, una Davis Vantage Pro2 con los sensores de temperatura y humedad y el pluviómetro a 1'5m, mientras que el anemómetro y la veleta estarán a unos 10m, encima del tejado de la Caseta de Peones Camineros. También se instalarán las webcams.
• Sobre las 14:30h comida en el restaurante del Santuario de la Balma, a 3km de Sorita. Habrá menú con entrantes y un segundo plato a elegir en ese momento, bebida, postre y café por un precio de 18 €, que será de 10 € para los socios.
• Después del montaje se podrá hacer una visita al santuario de la Balma y al pueblo.


Se ofrece la posibilidad de dormir en Sorita:

- Hospedería Casa Baltasar (en el centro de Sorita)[/b]
Habitación doble con desayuno, 50€ por habitación y noche, posibilidad de cama supletoria.
Habitación para 4 personas, 80 € por habitación y noche.

Para quien se quede a dormir, la tarde del sábado se podría ir a visitar alguno de los pueblos de alrededor.

Destacar que la Balma, lugar donde comeremos el sábado y donde los socios que quieran podrán quedarse a dormir, es un santuario enclavado en la roca de un abrigo natural y fue construido en 1667, siendo considerado uno de los santuarios más interesantes de nuestra geografía. La Balma tiene unas vistas excepcionales al Valle del Río Bergantes.

Domingo 16: la actividad a realizar dependerá de las condiciones meteorológicas y de si queda o no nieve en la zona. La idea es visitar alguno o algunos de los pueblos pintorescos de la comarca dels Ports o de la Tinença de Benifassà y aprovechar para visitar alguna de las estaciones propias de AVAMET de la zona (por ejemplo, Portell de Morella o Coratxà) para efectuar alguna mejora de las webcams (por ejemplo, cambiar alguna webcam o añadir alguna más).


¿CÓMO APUNTARSE? Tanto para el almuerzo como para la comida del día 15 es necesario que respondáis al correo enviado a todos los socios para apuntaros, o bien que respondáis en este mismo hilo del Foro de AVAMET. En principio el último día para apuntarse será el jueves 13 y deberéis especificar si venís a almorzar y/o a comer.

Si deseáis quedaros a dormir (y desayunar al día siguiente), deberéis poneros en contacto:con la Hospedería Casa Baltasar (Cecilia) en el teléfono 653 192 313. Y a la hora de hacer la reserva decirles que sois socios de AVAMET. Si tenéis pensado quedaros a dormir recomendamos que llaméis para reservar lo más pronto posible.

¡Es una muy buena oportunidad para conocer la comarca de Els Ports en invierno, con los ríos bien cargados por el deshielo!

¡Esperamos que os animéis a venir y tener una buena afluencia de socios y socias!

Junta Directiva de AVAMET
« Darrera modificació: 05 de Feb de 20, 20:02:08 pm per AVAMET »
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 151
  • AVAMET web
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #2 el: 17 de Gen de 20, 22:41:25 pm »


Data: 15/02/2020
« Darrera modificació: 05 de Feb de 20, 00:36:31 am per AVAMET »
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 151
  • AVAMET web
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #3 el: 17 de Gen de 20, 22:42:18 pm »
LLISTAT D'ASSISTENTS / LISTA DE ASISTENTES:

1. Rafael Armengot (esmorzar i dinar) dorm dis.
2. Raül Agut (esmorzar i dinar) dorm dis.
3. Pablo Solsona (esmorzar i dinar) dorm dis.
4. Manuel Navarro (esmorzar i dinar) no dorm
5. Octavio V. Sánchez (esmorzar i dinar) dorm div.
6. Dona d'Octavio (esmorzar i dinar) dorm div.
7. Amic d'Octavio (esmorzar i dinar) dorm div.
8. Amiga d'Octavio (esmorzar i dinar) dorm div.
9. Vicent Ibáñez (esmorzar i dinar) no dorm
10. Dani Millán (esmorzar i dinar) no dorm
11. Vicente Millán (esmorzar i dinar) no dorm
12. Eugeni Pastor (esmorzar i dinar) dorm div i dis
13. Ignasi Llopis (dinar) no dorm
14. Berna Mesonero (esmorzar i dinar) no dorm
15. José Manuel Electra (esmorzar i dinar)
16. Frank242 (esmorzar i dinar)
17. Jose Ramón Electra (esmorzar i dinar)
18. Tinent d'Alcalde de Sorita (esmorzar i dinar)
19. Jesús Mestre Electra (esmorzar)

...
« Darrera modificació: 13 de Feb de 20, 21:06:43 pm per AVAMET »
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat psolsona

 • Associat AVAMET
 • Reixiu
 • *
 • Missatges: 25
 • Nuvolet!
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #4 el: 06 de Feb de 20, 21:13:29 pm »
Pablo Solsona (esmorzar i dinar)

Desconnectat Manuel N

 • Associat AVAMET
 • Reixiu
 • *
 • Missatges: 43
 • Cierzo
  • El Toro meteo
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #5 el: 06 de Feb de 20, 21:24:17 pm »
Manuel N - esmorzar i dinar
si no surge ningun imprevisto alli estaré.. ;)
Manuel N
El Toro meteo -  VLC Penya-roja

Desconnectat damilme

 • Junta Directiva 2018
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 843
 • Montserrat(Casadalt) (València) (AEMET:8329e)
  • MeteoMontserrat
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #6 el: 10 de Feb de 20, 11:34:12 am »
Mi padre Vicente Millán y yo, acudiremos a la jornada del sábado, tanto a almorzar como a comer.

Un Saludo
Urb.Virgen De Montserrat, entre Torrent y Montserrat, 20 km al suroeste de Valencia. 225msnm. Visita mi web: MeteoMontserrat

Desconnectat damilme

 • Junta Directiva 2018
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 843
 • Montserrat(Casadalt) (València) (AEMET:8329e)
  • MeteoMontserrat
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #7 el: 12 de Feb de 20, 13:29:07 pm »
También nos acompañará en la jornada mi señora madre, Berna Mesonero, así que ella también a almorzar y comer aunque no es socia
Urb.Virgen De Montserrat, entre Torrent y Montserrat, 20 km al suroeste de Valencia. 225msnm. Visita mi web: MeteoMontserrat

Desconnectat Frank242

 • Associat AVAMET
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 380
 • Des de Xirivella i en estat de Trance
Re:Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)
« Respondre #8 el: 13 de Feb de 20, 16:56:49 pm »
Buenas, yo me apunto  a la actividad  del sábado, almuerzo y comida.

Nos vemos si no pasa nada...

Enviado desde mi SM-T580 mediante Tapatalk