Autor Tema: Ruta guiada des d'Ontinyent cap al Pou Clar: Diumenge 30  (Llegit 4901 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093
Ruta guiada des d'Ontinyent cap al Pou Clar: Diumenge 30
« el: 25 de Set de 07, 19:52:28 pm »
La ciutat d’Ontinyent celebrarà, el proper diumenge dia 30, el Dia Mundial del Turisme amb una activitat dirigida a tots els ciutadans que consisteix en una ruta guiada pel riu Clariano en la qual es mostrarà no sols els recursos naturals i paisatgístics, sinó també els d’interés etnogràfic i arquitectònic.

La ruta començarà a les 10,00 hores des de la plaça Major cap al paratge natural del Pou Clar. El temps estimat és de dues hores, al llarg de les quals es combinarà l’interés històric i patrimonial amb el plaer d’un confortable passeig.

Tal i com explica Inma Martí, regidora de Turisme, “es tracta d’un recorregut per la història del riu per tal de conéixer quins van ser els seus usos i aprofitaments, l’evolució que ha tingut la vegetació sorgida als voltants d’ell i com, sent com ha sigut fidel reflex de cada època i cada societat, s’ha convertit en un recurs emprat tradicionalment per diversos usos, com el medicinal, culinari, artesanal i industrial”.

Inma Martí qualifica aquesta activitat d’“experiència enriquidora que mostrarà als qui facen el recorregut fins quin punt el riu Clariano ha anat configurant la història, la cultura i el patrimoni d’Ontinyent”.

La primera part de la ruta transcorre pel tram urbà del riu Clariano vorejant el barri medieval de la Vila. Torres i muralles de pedra construïdes sobre el talús del riu creant una mena de fortalesa; molins i batans que aprofitaven l’energia hidràulica del Clariano; xumeneres i vestigis fabrils d’una època no tan llunyana; coves excavades en els marges del riu utilitzades com habitatge o graners; fonts naturals; grans obres, com els ponts… són alguns dels elements que han sobreviscut al pas del temps i que oferiran una panoràmica distinta de la ciutat des del riu.

En la segona part de la ruta, els participants trobaran àrees de notable valor ecològic i amb un gran potencial recreatiu. El trajecte acabarà al paratge natural més emblemàtic del municipi, el Pou Clar, que dóna nom al riu i on es configuren una sèrie de pous excavats per l’aigua sobre roca calcària conformant un paisatge singular.

El recorregut finalitzarà al pou dels Cavalls, des d’on es tornarà al nucli urbà per la senda de l’Alba i el camí del Llombo.



Font: Ajuntament d'Ontinyent
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)

Desconnectat Almansa

  • Tempesta
  • *
  • Missatges: 1.150
  • Almansa (E. Albacete) - 700 m snm - 385 mm/any
    • El Tiempo en Almansa
Re: Ruta guiada des d'Ontinyent cap al Pou Clar: Diumenge 30
« Respondre #1 el: 29 de Set de 07, 11:24:27 am »
Interesant eixa oferta turística. ¿N'hi ha que fer reserva o algo?

Supose que cadascú anirá en el seu cotxe al pou clar, ¿no?

Llastima que siga tant prompte , si no a lo millor me pegava una volteta demà per ahí . Però eixint esta nit de marxa com que a eixes hores estarè al sobre ... ::)

Si el Mugrón se encapota , o llueve mucho o no cae gota


Datos actuales en Almansa (E.Albacete)
- Estación MeteoAlmansa TV
- Estación AlmansaMeteo
- Estación DGT Almansa

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093
Re: Ruta guiada des d'Ontinyent cap al Pou Clar: Diumenge 30
« Respondre #2 el: 29 de Set de 07, 11:37:47 am »
Almansa, la ruta es de senderisme, res de cotxe !! Des de l'Ajuntament fins al pou clar... De reserves, crec que no cal fer-ne cap.
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)