Autor Tema: Resum meteorològic de maig del 2019  (Llegit 647 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Ilde C. P.

  • Associat AVAMET
  • Pluja
  • *
  • Missatges: 101
  • Gaudiu d'aquest dia!
Resum meteorològic de maig del 2019
« el: 03 de Jun de 19, 11:47:54 am »
Bon dia, companys:

L’oratge d’aquest últim maig ha sigut prou normal en comparança amb els valors que agafe com patró (mitjana de temperatura i precipitació acumulada de l’estació oficial més pròxima a la meua: aeroport de Manises, entre els anys 1971 i el 2000). Així, la temperatura mitjana ha sigut de 17,8º C (tan sols 0,1º C per damunt del patró); ha plogut pocs dies, però en quantitat suficient per no haver de patir sequera (39,4 litres/m2, 3,4 més que el patró; les pluges més importants han sigut de tempestes que s’han desenvolupat al sistema Ibèric i després s’han acostat fins al prelitoral i el litoral) i el vent ha bufat d’acord amb la mitjana de dades del meu observatori (velocitat = 5,0 km/ h, la mateixa que la mitjana dels últims 11 anys); encara que la direcció dominant ha sigut de ponent (OSO, que no és la més habitual en un mes de maig al meu observatori, sinó la de llevant: ESE).

Pel que fa al balanç pluviomètric anual, s’ha reduït una mica el dèficit que arrossegàvem per la sequera hivernal, deixant-lo en un -17 %. Pel que fa a l’any hidrològic 2018-2019 (balanç pluviomètric des de Setembre del 2018 fins al mes actual,) mantenim un superàvit del 45 %, gràcies a una tardor excepcional.

A més a més, tot seguit adjunte, per una banda, un quadre resum dels valors mitjans, extrems o acumulats de temperatura, pluja i vent, i, per altra, les gràfiques de l’evolució temporal d’algunes de les variables meteorològiques més comunes del cinquè mes de l’any 2019, tal com han quedat registrades al meu observatori d’aficionat, situat a la banda més alta del terme de Bétera (Camp de Túria), a un racó de la partida de les Malladetes, anomenat la Conarda.

En qualsevol cas, també podeu veure el adjunts i ampliar aquesta informació a l’apunt que he penjat al meu blog: http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=273360.

Ara, a gaudir de la calor de l’estiu; perquè cada cosa al seu temps sempre ens fa bé: “Fred per Nadal i calor per sant Joan, salut per tot l’any”.