Forum AVAMET

Extra topics => Medi Ambient / Medio Ambiente => Senderisme / Senderismo => Missatge iniciat per: gregal en 10 de Gen de 11, 17:45:14 pm

Títol: Excursió curta en la serra d´Espadà. Nevera d´Algimia - Font de la Cabada.
Publicat per: gregal en 10 de Gen de 11, 17:45:14 pm
Hola companys, com estic avorrit, i veig que fa temps que ningú escriu res en este apartat, m´he decidit a comentar una ruta de senderisme que vaig fer el dia després de Reisos. És una excursió bonica, curta, i relativament fàcil.
Zona:  Part central de la serra d´Espadà. Just en el límit entre les comarques de la Plana Baixa i l´Alt Palància.
Desnivell: 160 m. Eixim a una altitud de 730 m.  i després d´anar uns minuts per plà, baixem a 570 m.
Vegetació: El 60% del terreny està ocupat per bosc. sobretot bosc de pinastre i pi blanc. Encara que apenes en trobarem en la nostra ruta, molt prop hi ha importants boscos de sureres, i a uns 3 km. es troba l´únic bosc de castanyers del País Valencià.
Pluviometria: Al voltant d´uns 800 mm. anuals. En la zona és freqüent la presència de nuvolositat orogràfica en la vesant NE. de la serra.
00´   Deixem el cotxe en l´Alt de la Nevera, al costat de la carretera CV-215, entre Alcúdia de Veo i Algimia de Almonacid.  A escasos 50 m. podem visitar un antic dipòsit de neu molt ben conservat. Seguim la pista que voreja la falda del pic Espadà.

17´   Deixem la pista i agafem un sender a mà dreta, que baixa suaument al principi i que va paral.lel a la pista.
30´  Apleguem a una masia en ruïnes, on se bifurca el sender. Seguim el de la dreta, que de seguida es torna a partir. Aleshores tornem a optar pel sender de la dreta.
32´  En una revolta agafem un sender secundari que remunta el rierol. Al pocs metres arrivem a la Fuente Cabada. Es tracta de l´ullal que dona aigua al rierol.

Si seguim el rierol cap avall, arrivarem a una zona d´acampada amb bancs, taules, barbacoa, i abundant ombra ja que es troba enmig d´una xopeda.

Un altre al.licient del´excursió serie seguir la pista una mitja hora, i agafar a mà dreta un sender que puja al pic Espadà (1.103).

Els temps que he ficat al descriure l´excursió, són temps totals i no parcials.

Si pugem en cotxe per la banda de l´Alcudia podrem vore alguns bosquets de sureres.

Una curiositat d´eixe poble és que pel seu terme passa el límit lingüistic. En Alcúdia parlen castellà i en l´aldea de Veo, a només un kilòmetre parlen valencià.

No puc adjuntar fotos de qualitat ja que només portave el mòvil. La foto és de l´ullal de la Fuente Cabada.
Títol: Re: Excursió curta en la serra d´Espadà. Nevera d´Algimia - Font de la Cabada.
Publicat per: gregal en 10 de Gen de 11, 17:50:46 pm
Una rectificació: si seguim la pista per a pujar al pic Espadà, el sender que haurem d´agafar més avant, ens quede a mà esquerra. No a la dreta, com he ficat.
Títol: Re: Excursió curta en la serra d´Espadà. Nevera d´Algimia - Font de la Cabada.
Publicat per: Timonet gelat en 10 de Gen de 11, 19:05:34 pm
Quina ruta tan interessant. Una llàstima que conega tan poc Castelló en general. Espere que tinga temps per a tot i fem una trobada allà un dia.

:)
Títol: Re: Excursió curta en la serra d´Espadà. Nevera d´Algimia - Font de la Cabada.
Publicat per: gregal en 10 de Gen de 11, 22:05:10 pm
Gràcies pel comentari timonet. Si alguna volta vullgueres pujar per ací i necesites alguna informació, ací estem. I si tenim ocasió de coincidir, millor encara. Adeu.