Forum AVAMET

Extra topics => Medi Ambient / Medio Ambiente => Micologia / Micología => Missatge iniciat per: gregal en 11 de Oct de 16, 13:08:32 pm

Títol: Bolets. Tardor 2016
Publicat per: gregal en 11 de Oct de 16, 13:08:32 pm
La sequera, que en major o menor mesura, afecta tot el nostre territori, està afectant negativament a la temporada de bolets. Aquest estiu ha plogut menys, i de manera molt irregular. Encara aixina hi ha alguns llocs que han rebut suficient pluja per a que comencen a veure's els primers bolets. Aquest matí he anat a fer una ullada a una zona situada a una alçada al voltant dels 1200 m., de terreny calcari, bosc jove de pi negral i alguns pins rojos. Volie sobretot veure l'estat d'humitat del terreny, i potser trobar alguns incipients rovellons. De rovellons no n'he vist cap, i sí que m'he sorprés al trobar un rodal de fredolics, que solen eixir després dels rovellons; també he pogut collir algunes tasses de bruc. El terreny estava humit, i si l'oratge es porta bé crec que d'ací uns quants dies tindrem més varietat i quantitat, almenys en la zona on he estat.
Títol: Re:Bolets. Tardor 2016
Publicat per: gregal en 25 de Oct de 16, 13:06:49 pm
Aquest matí he anat a probar sort a una zona boscosa situada a uns 1000 m. on predominen pins negrals i hi ha alguns rodals de carrasques. Esperave trobar prou rovellons, ja que és molt bona zona per a aquest bolet, peró lo que més he trobat han sigut fredolics. Rovellons només tres, un parell de llanegues negres i unes poques tasses de bruc. El terreny continua humit, i estant allí ha plogut un poc. Si no entra  mestral o ponent, seguirem probant.
Títol: Re:Bolets. Tardor 2016
Publicat per: gregal en 30 de Oct de 16, 16:40:50 pm
Aquestos dies de inversió tèrmica estan perjudicant als bolets en zones altes. Hui he anat primer a una zona situada a uns 1000 m. d'altitud, i a les 7:30 del matí feia la mateixa temperatura que quan he eixit de Castelló: 12 graus. Encara hi havien rodals amb el terreny humit, però menys que fa pocs dies, i la majoria de bolets estaven algo passats. He canviat de zona i he anat a una fondalada sutuada a uns 800  m. d'altitud, i la temperatura que me marcava el cotxe, ha baixat 7 graus. L'ambient i el terreny també eren més humits. No hi havia molta cosa, de totes formes, però hi havien alguns rodals de fredolics i algun rovelló despistat. Pareix que no és un bon any de bolets en les comarques de muntanya. Esperem que vinguen pluges prompte i que tinguem una bona temporada en les comarques litorals, encara que ho veig defícil.
Títol: Re:Bolets. Tardor 2016
Publicat per: Meteo Gaianes en 05 de Nov de 16, 19:48:30 pm
Bona vesprada , com m'han dit que per les muntanyes  del Nord d'Alacant i S de Valencia , en general no hi han esclatasangs , hui m'he animat a buscar bolets de xop , quant he arribat a la xopada , pareixia un paseig i les seoques completament sense eixida , pero he entrat a una zona menys transita , i les poques pluges que han caigut ultimament  a la zona i també les fortes reixiuades de les ultimes jornades , he encontrat alguna soca que altra del mes interesant.Ara amb l'entrada d'aire sec del NW que s'espera de moment sembla que no tindrem una nova ixida:
Títol: Re:Bolets. Tardor 2016
Publicat per: gregal en 06 de Nov de 16, 14:08:56 pm
Excelent! Els bolets de xop son boníssims.
Desgraciadament, amb el vent sec que ens està entrant, els pocs bolets que hi ha, els farà pols. A vore si plou prompte i encara ix algo pel litoral.
Títol: Re:Bolets. Tardor 2016
Publicat per: gregal en 23 de Des de 16, 23:13:14 pm
Hola. Les abundants pluges caigudes en l'últim mes, han fet sorgir alguns bolets. Estem a finals de Desembre, ja fa fred, i no podem esperar ja gran cosa, però encara podem trobar algun rodalet de fredolics, en les serres prop del litoral; com aquestos que m'he trobat hui mentre feie senderisme.
Bon Nadal a tots.