Forum AVAMET

Extra topics => Medi Ambient / Medio Ambiente => Missatge iniciat per: Timonet gelat en 04 de Des de 08, 13:04:05 pm

Títol: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Timonet gelat en 04 de Des de 08, 13:04:05 pm
Parlem d'un tema que m'interessa, el projecte de l'Autovia Villena - Muro, en el que demane per favor que la politica quede exclosa del tema i siga vist des del punt de vista necessitat social - mediambiental.

Els membres de la plataforma "Salvem la Valleta" rebutgen total i expressament la construcció d’una autovia entre les poblacions de Villena i Muro, entorn d’incalculable valor natural, paisatgístic, agrícola, ramader, cultural, etc.

Un mapeta que he trobat a internet on es plantejen les noves vies de gran capacitat, la que tractem està programada per al 2010.

(http://img99.exs.cx/img99/1995/dfdfdfdf.png)

El per qué de la polèmica 1 (http://www.diarioinformacion.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008113000_15_825808__Alcoy-autovia-Muro-choca-paisaje)
El per qué de la polèmica 2 (http://www.alcoidigital.com/noticiaamp.asp?not=9084)
Qué s'està fent per part del que no la dessitgen (http://www.diarioinformacion.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008112400_16_823512__Benidorm-plataforma-contra-autovia-VillenaMuro-inicia-recogida-firmas)
Blog oficial del manifest que s'oposa a l'Autovia Villena - Muro (http://salvemlavalleta.blogspot.com)
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Llamp en 04 de Des de 08, 21:35:29 pm
Em sembla increible, de veritat. Només en haver anat de Muro a Agres te'n adones de la complexitat orografica. Es una vall molt estreta entre Muro i Agres, deveres que no entenc com una obra civil d'eixa magnitut podria pasar la DIA..  :o :o :o Espere que este projecte s'aconseguixca aturar d'alguna manera.. Amés.. que mania tenen amb tant d'Ave i tanta autovia.. devegades no cal tant! Del caminet pintat de carretera que hi ha ara entre Muro i Agres a una Autovia!! O poc o molt.. i per que no un terme mitg que respecte mes la natura i s'adapte mes a la realitat i necessitats de cada lloc?
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Damimet en 04 de Des de 08, 23:26:53 pm
Bon treball timonet pero que es pot fer, pq arreplegan firmes jo no he vist mai aconseguir res. Si fora per firmes podriem arreplegar moltes de les comarques.
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Timonet gelat en 05 de Des de 08, 12:52:12 pm
Més informacó apareguda a la web vilaweb,

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3113506&p_edi=ontinyent
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: felet en 05 de Des de 08, 16:12:26 pm
També hi ha més comentaris al blog http://sergicarrasca.blogspot.com/2008/12/per-favor-salvem-la-valleta-dagres.html
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Almansa en 05 de Des de 08, 19:30:07 pm
Crec que n'hi ha autopistes mes prioritaries que esta Villena-Muro .

L'autovía Almansa-Alacant registra una circulació de transit impressionant . Fa mes d'un any i mig baixava tots els díes a Nolvelda i a les 7:30h els dos carrils plens desde la carcel de Villena tot el recorregut .

Es una autovía que necesita altra complementaria paralela, encara que sigan de peatge a l'estil de les radials de Madrid .

No m'importaría pagar (i a molta gent) per tindre un poc de seguretat a la carretera. Està molt mal feta l'autovía actual, ple de curves a Sax i Villena.

La de Villena - Muro no es necesaria. J'existeix la de Villena-Sax-Alcoi i quasi no te transit .
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: felet en 06 de Des de 08, 17:05:30 pm
Interessantíssima conferència la que ahir per la vesprada va tindre lloc al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida, amb la presentació del llibre de Roger Cremades "Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani", i la presència de membres de la plataforma "Salvem la Valleta", que van exposar la situació actual del projecte, i com de bé està responent a la "crida d'auxili" bona part de la societat de la zona i inclús de llocs més allunyats. El nombre d'adhesions tant de particulars com d'entitats diverses està creixent ràpidament.

I es va parlar del contrasentit que suposa que el formulari de participació pública (http://www.estudiopaisaje.com/?page_id=24) només es puga emplenar per internet, una possibilitat que no està a l'abast de molta població de les localitats afectades (gent major, llauradors, etc.).

Caldrà estar "al loro" i no perdre el fil de tot el que es fa i es farà al respecte...
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Llamp en 06 de Des de 08, 18:08:15 pm
A mi m'agradaria participar a la proposta i firmar allà on calga, no entenc en formulari eixe de participació, que vol dir el apartat de "percepción visual"?
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: felet en 06 de Des de 08, 18:21:23 pm
A mi m'agradaria participar a la proposta i firmar allà on calga, no entenc en formulari eixe de participació, que vol dir el apartat de "percepción visual"?

Es va parlar també d'això, que és un formulari confús i que no s'explica ben bé el que s'ha de fer. Pareix ser que, després de moltes queixes, ací expliquen un poc en què consisteix (http://www.estudiopaisaje.com/category/infraestructuras/villena_muro/).
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: MeteoValència en 07 de Des de 08, 22:42:23 pm
Crec que n'hi ha autopistes mes prioritaries que esta Villena-Muro .

L'autovía Almansa-Alacant registra una circulació de transit impressionant .

Es que són de titularitat diferent, és a dir, Almansa-Alacant pertany a la Xarxa de carreteres de l'Estat i Villena Muro a la Xarxa de carreteres de la Generalitat. Cada administració toca alló que és seu, i actua sobre alló que le pertany.
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Llamp en 08 de Des de 08, 00:26:57 am
Ja he firmat el manifest i he valorat les imatges (que per cert no mostren be la singularitat i bellessa del paisatge, per qué sera?). Doncs si la Generalitat no pot inveritir en altres vies que no son de la seua titularitat, que invertixquen en ferrocarril com per exemple en la linea Xàtiva Alcoi, que es pasen la pilota de l'estat a la generalitat i ningu inverteix el mes minim en ella, fins al punt d'arribar a presentar un aspecte d'abandonament absolut, amb el risc per als usuaris que això comporta.  :-[
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Vaqueret en 17 de Des de 08, 21:37:00 pm
No ho entenc! Què es guanya anat per eixa autovia en relació a anar per Alcoi-Castalla-Saix-Villena) 10 minuts?

Se li'n va l'olla, al pancho campos.
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: carboner en 17 de Des de 08, 21:56:37 pm

 Este matí he anat a Bocairent i ja he signat, menut desficaci volen fer ???,............... un mes. :-X
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: meteoloco en 18 de Des de 08, 23:11:08 pm
Un altre. A vore si almenys serveix per a algo.Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Llamp en 14 de Gen de 09, 08:43:23 am
Pel que m'ha contat un amic que te un familiar directe treballant a la Conselleria d'Obres Públiques, esta enquesta de les fotos no serveix per a res ja que no te ningun valor judicial i amés la gent que treballa recopilant el resutat d'aquesta enquesta no consulta els resultats telemàticament sino que li ho demana a la empresa imprés i sempre arriben els resultats quan ja s'ha aprovat l'obra en concret, amés de que de tota manera no es fa res amb açò. La empresa fa aquesta enquesta simplement perque hi ha una llei que li ho eixigeix, però amb això es queda.. L'única cosa, pel que algú comentaveu, és que l'empresa també està obligada a fer aquesta enquesta en paper per a la gent que no te o no sap fer ús de internet, però que no servix per a res... uns quants fulls més amuntegats a les oficines de conselleria..  :(  Molt trist i vergonyós la veritat...
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Timonet gelat en 14 de Gen de 09, 11:53:21 am
 :'(
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Damimet en 15 de Gen de 09, 21:35:16 pm
Sempre lo mateix >:(
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: alcoià en 01 de Feb de 09, 00:49:28 am
Vaja... no havia vist este fil...

Precisament a aço em dedique jo. Quina poca vergonya, és un d'eixos projectes que tenen un presupost increible i "TAL VEGADA, alomojó, al igual" es fa per gent sense coneiximents en el tema, o si els té es fa de qualsevol forma.

El primer es comentar que el pla de participació pública no es fa per valorar la viabilitat del projecte, o valorar la seua incidència ambiental, social o territorial. Hi haurà un periode d'informació pública per este fi.

Segons la normativa autonòmica de paisatge, Reglament de Paisatge de la Comunitat Valenciana aprovat per DECRET 120/2006, de 11 de agost, esta infraestructura requereix d'un estudi d'integració paisagística.

Segons la citada normativa este estudi, per tal de valorar la opinió dels grups d'interés, grups locals i població en general, ha de incoporar un procés de participació pública.

Ara be, a falta de aprovar unes guies per part de conselleria (tenien 2 anys de termini, que ja ha complit), el contingut de estudi i pla queda molt obert. Però profesionals en el tema, experts en participació hi han... i podrien fer una bona feina. Passa moltes vegades, i no conec esta empresa (he llegit sobre ells però no puc opinar més enllà...) però si ha passat que moltes consultories que feien estudis d'impacte s'han ficat a fer estudis de paisatge sense tindre molta idea, la veritat. I parle amb coneiximent de causa....conec unes quantes, i a uns quants autonoms (superhomens per a tot).

Amb el tema de participació pública passa el mateix. Jo compte amb un amic que s'ha especialitzat en educació, formació i comunicació ambiental (llicenciat en ciències ambientals) i un altre amic sociòleg. I amb el presupost d'este estudi es podria fer una bona feina. La situació actual es que està passant-se estudis que inclús diria incomplissen la normativa. I per tant, els presupostos per fer el pla de participació son prou ajustats. Van al mínim. I em consta que inclús alguns companys ni ho valoren a la oferta... (perque despres fan quatre enquestes i au...) I la gent disenya les enquestes sense tindre ni idea, valorar nivells de confiança, població objectiu ni margens d'error, i els enquestadors aporten el "sesgo" del enquestador perque no estan formats... en fi.

De totes maneres també afegiria que faces el que faces la gent mai estarà contenta i sempre et posaran traves.

Pel que he vist, este pla de participació s'ha portat de forma reglada...

Però, si s'ha informat del fi del procés participatiu igual la gent no l'ha acabat de captar. Sols es valora el paisatge per incloure la valoració i els comentaris a l'estudi d'integració paisatgística.

Que la plataforma estiga pendent de l'obertura del plaç d'informació pública per fer les al·legacions...

En quant al pla de participació... és correcte. Com a grups d'interés sols han tingut en compte als ajuntaments. Jo haguera inclòs col·legis profesionals diversos, certs departaments universitaris i a administracions sectorials. També a grups ecologistes d'ambit autonòmic, reconeixent que sol ser un mal de cap i als clients no els fa gràcia... no els tenen ben vistos... jajaja, en fi...

Al col·legi valencià de llicenciats en ciències ambientals tenim designada una persona per estos procesos. Se que els geògrafs també participen, però per norma general estos grups d'interés no solen fer-ho, la veritat...

Com a grups locals, es solen incloure associacions rurals, juvenils, ames de casa, ecologistes, etc. dels municipis afectats.
En principi, si veieu la llista d'associacions, sembla completa.

Amb estos grups jo plantejaria tallers de paisatge, per informar cara a cara i formar-los perque puguen valorar el projecte. La gent sol tirar-se enrere perque pensen que la seua opinió no val... o no saben exactament sobre que/quina cosa han de fer una valoració o com...

Com a mínim cal enviar una carta per informar del procés i convidar-los a participar. Enviar una enquesta de preferències visuals no estaria mal, sempre que s'explique... (ahi el valor dels tallers...). El primer que caldria fer es explicar que és i per a que val una enquesta de preferències visuals...

En fi. Estem parlant de participació presencial, correu postal... i també s'aporta normalment un portal web. Però deuria només ser per completar el procés, no l'únic instrument.

Tots els grups locals on hi ha gent major em diuen sempre el mateix... NOSALTRES NO DOMINEM AIXO DE L'INTERNET. Per aixo es conta amb la col·laboració de l'ajuntament (normalment es deixa a un calaix del registre, i es posa una circular al tauló), perquè almenys es puguen apropar a revisar la informació en paper, i poder opinar...
és el mínim.

En general les activitats plantejades em semblen correctes, pero justetes per cumplir administrativament i poc pràctiques per informar i obtindre bons resultats.

Eixa es la meua valoració.

Però vull recordar, és un procés participatiu per valorar i opinar sobre el paisatge només.

Les al·legacions al projecte es fan en un altre procediment administratiu, en un altre moment (periode d'exposició pública de l'estudi d'impacte ambiental i projecte).

El problema es que ahí la participació no es activa, es pasiva. Com a molt es penjarà la circular a cada ajuntament, els col·lectius interesats hauràn d'estar atents al DOGV.

en fi, per dubtes en temes de paisatge, per ací em teniu...

PD: jo sempre procure ser objectiu als meus estudis (soc pobre, cal dir-ho)... ho dic d'entrada per dir que, com a tècnic, em pareix un projecte increible per fer un bon estudi d'integració paisagística, i un pla de participació supercuriós... i molt "peliagut..."Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: felet en 25 de Feb de 09, 16:44:21 pm
Serà veritat?  ???

"No hi haurà autovia entre Muro i Villena":

http://www.pagina26.com/comunitat-valenciana/7238-no-hi-haura-autovia-entre-muro-i-villena.html
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Timonet gelat en 25 de Feb de 09, 16:56:02 pm
Ostres !!  :D :D :D
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Damimet en 25 de Feb de 09, 19:27:28 pm
Si  :-si, ho he llegit tambe al Diari Informacion. M´alegre molt.[adjunt esborrat per l'administrador]
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: sergisellop en 25 de Feb de 09, 20:09:55 pm
Bona notícia!   :D

Ara només hem d'esperar que la nova carretera de dos carrils siga respectuosa... perquè la idea és fer més ràpid el trajecte, açò és, llevar corbes, pendents.......  :-\
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: alcoià en 26 de Feb de 09, 03:01:33 am
M'agradaria pensar que la plataforma ha tingut alguna cosa a veure, però crec que els motius seran més bé econòmics, perquè no sembla una via prioritària i les autovies són molt més cares...

Siga com siga, esperem que tinguen sensibilitat.
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Llamp en 26 de Feb de 09, 08:57:16 am
 :) Bona noticia! m'alegre molt! De tota manera sembla que en el tram mes compromés, entre Agres i Muro volen fer-lo totalment nou, ficant una nova carretera mes amunt, per l'antic traçat del fc. VAY "el Xixarra", destruint la via verda i causant un gran impacte en la vessant sud de Mariola, amés estic segur que l'actual carretera no l'alçarien i repoblarien amb arbres. Pense que el mes sensat seria adaptar l'actual carretera i millorarla el maxim possible, evitant així un gran impacte mediambiental.

Per tot açò i per deixar clara la postura de la majoría de la gent respecte aquestes actuacions, el centre excursionista d'Ontinyent a programat una eixida este diumenge, si algu s'anima vos deixe el link en l'apartat de trobades del fòrum..  ;)
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: alcoià en 27 de Feb de 09, 00:31:31 am
mmm ho difondré ente la meua gent
Títol: Re: Autovia Villena - Muro
Publicat per: Vaqueret en 28 de Feb de 09, 00:29:12 am
Jo també vull ser alcoià....  :'(

Hi ha que vore quina diferència tan gran de tarannà hi ha amb la gent de la Foia.....