Timonet, això són lo que el teu amic t´ha dit: Tricholoma terreum, popularment coneguts com fredolics. Jo els cullc des de fa tres anys. Són una espècie de bona qualitat, gastronòmicament parlant. Jo els faig fregits amb ceba i estàn de p. m. És un bolet tardà, comença a eixir a finals de temporada, per ací n´he collit estos dies arrere. Entre els Tricholomes hi ha un amb el que cal anar molt amb compte, es tracta del Tricholoma pardinum, que apareix a principi de la tardor en zones altes, per damunt dels 1000 m.
Algunes característiques dels fredolics són, per exemple que el tacte del barret és com de tela o com si tocares pell de conill, molt suau. Les làmines són escotades, el barret no sol tindre més de 6 cm. de diàmetre, i la carn és molt fràgil.
Els bolets que has collit, per a mi són fredolics segur, però sempre que decidim probar un bolet que no em menjat mai, cal assegurar-se bé, siga en este cas o en qualsevol altre.
Vinga, que vaja bé.