Forum AVAMET

Extra topics => Medi Ambient / Medio Ambiente => Micologia / Micología => Missatge iniciat per: gregal en 04 de Mai de 11, 00:23:31 am

Títol: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 04 de Mai de 11, 00:23:31 am
Bona nit companys.
En les últimes setmanes he anat dos voltes a buscar gírgoles de xop, però pareix que ere massa prompte, almenys a la zona on he anat. Huí, com me venie de pas, ho he provat en un lloc a molt pocs kilòmetres de casa, i n´he trobat unes poquetes en la soca d´un vell xop, on ja en vaig trobar fa un parell d´anys. Les justetes per tastar-les, però m´he alegrat perquè són els primers bolets que cull enguany.
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 17 de Mai de 11, 13:00:25 pm
Les gírgoles no acaven d´eixir amb ganes, però encara aixina huí he pogut collir-ne prou per a fer una tapeta. Algunes començaven a eixir. Provarem sort els pròxims dies.
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 17 de Mai de 11, 13:02:18 pm
En total... açò:
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 30 de Mai de 11, 12:55:28 pm
Bé. No és un bolet de primavera, però me l´he trobat este matí: EL PRIMER ROVELLÓ DEL 2011  :o.
He anat a fer la meua excursioneta setmanal, i en un bancalet de pins negrals he vist que hi havien bolets que en principi m´han paregut tasses de bruc. He baixat i he comprovat que no ho eren, peró entre la pinotxe l´he vist, ahí quetet esperant que l´agafare  :).
Adjunte dos fotos: una del moment en que anave a collir-lo, i una altra ja en casa en que es veu la pàgina del dia de huí del periòdic Levante (per si algún malpensat es creu que és una foto vella).
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: Timonet gelat en 30 de Mai de 11, 15:44:51 pm
Fotrè! Un rovelló ben tempraner!
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 13 de Jun de 11, 14:20:30 pm
Huí he eixit a fer senderisme per una zona de bosc de sureres i m´he trobat amb la sorpresa de fer quasi mig kilo de rossinyols. Com no portave cistella he utilitzat una bossa de malla, que és molt més ecològica que la lletja i desagradable bossa de plàstic. Amb la bossa de malla els bolets que hem collit poden continuar escampant les espores mentre anem caminant.
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: Damimet en 13 de Jun de 11, 18:26:41 pm
Quina enveja.  :-\

Que bona pinta tenen, mai els he tastat pero segons he vist a Tv3 quan es veia clar, eren del mes desitjats. Bon profit.
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 14 de Jun de 11, 19:32:37 pm
Gràcies Damimet. No està mal este bolet, però per al meu gust està molt més bò el seu parent el camagroc, i el rovelló. Ara ja no crec que cullgue res més fins a finals d´agost. L´estiu està ja al girar el cantó.
Adjunte una foto més detallada dels rossinyols d´ahir.
Títol: Re: Bolets Primavera 2011.
Publicat per: gregal en 26 de Jun de 11, 16:05:32 pm
Volie comentar una cosa, per si a algú li interese. La bossa de malla que vaig utilitzar l´altre dia per a collir rossinyols, la podeu adquirir en qualsevol tenda d´articles de pesca. La utilitzen alguns pescadors de canya, per a guardar el peix. Val uns 6 euros, i plegada ocupa lo que un paquet de tabac.
Resulta molt útil per als que, com jo, anem a la muntanya tot l´any, i a vegades ens trobem bolets comestibles fora de temporada. CONVÉ EVITAR l´ús de bosses hermètiques (com les bosses de plàstic), ja que els bolets s´estropeen més rapidament, i al ser hermètiques, els bolets collits no poden continuar escampant espores.
El millor boletaire no és el que cull més quilos, sinò els que deixa el bosc com la trobat.