General > Seguiments / Seguimientos

Seguiment tardor climatològica setembre-novembre 2016

<< < (3/3)

Meteo Gaianes:
Doncs acabaem Setembre a  Gaianes , que amb els ultims ruixadets , s'ha salvat el més de quedar per davall dels 10mm.

Entre el dies 28 - 29 i 30   de Setembre a Gaianes hem acumulat un total de 14,6mm.Que fan un total mensual de 21mm.

La temperatura màxima més alta la varem tindre el 5 de Setembre amb 39.3ºC de màxima 8) , i la temperatura màxima més baixa el 28 de Setembre amb 21.7 ºC.

Pel que fa a la temperatura mínima més baixa  ha sigut de 12,6ºC el 30 de Setembre , i la temperatura mínima més alta  de 25.8 el 5 de Setembre


Em sap molt mal que este forum estiga abandonat , jo el 1º..... , en la de coses que he llegit en este forum.... :'( :'( :'( :'(

Vos deixe 2 imatges :

Amb les temperatures màximes i mínimes del tot el mes (On es pot vorer la tremenda ponentada del dia 5 de Setembre), i com després varem tindre temperatures més típiques del època, amb una segona quincena de Setembre  temperatures màximes més normals.I quant a les temperatures mínimes , destaca eixe 5 de Setembre per alta , i com fins a la segona quincena de setembre  no varem començar a baixar dels 15ºC de mínima , (amb temperatures mínimes algo més altes de nou cap als últims dies de Setembre , ja que varem tindre prou nuvolositat).

I amb els dies de pluja ''contadets'', Gràcies als últims dies de Setembre, amb eixos 21mm mensuals.

alzimet:
Des del pasat 24 de setembre que no superàvem els 10mm de pluja a Alzira, després de que des del dimarts començarem amb els ruixats dèbils i intermitents hui, per fi, la situació és un poc més important i generalitzada. Fins i tot amb dos trons, que ens han sorprés cap a les 13:20h aproximadament. De moment les dades són:

10,4mm a Alzira-Poble
10,6mm a Alzira la Murta

A l'espera del que puga continuar entrant des de ponent, ni cal dir l'extranyesa de la situació... Com enyore les nuvolades entrant en decissió de mar cap a terra!. De moment, tot i aquestos dies mes tancats i un tant plujosos continuem ben immersos en la sequera.

alzimet:
Setmana molt interesant pel que fa a pluges a bona part del PV, excepte a les zones on els vents de gregal són els que mes les afavoreixen. Ací, en aquest racó de la Ribera els vents d'ESE a 850hPa-700hPa jugant amb E-NE en superficie traem molt de rendiment a l'orografia i a l'efecte palanca de la Corberana.
Un parell d'exemples clars els vam tindre el diumenge pasat on de bon  matí es va generar una tempesta que en poc de temps va deixar 12mm amb un poc de granís, posteriorment aquesta tempesta es va desplaçar cap al nord amb moviments erràtics, estant la mateixa que va generar la tromba que es va grabar des de les platges de la Ribera Baixa. De vesprada, ja lluny de la influència d'aquesta tronada s'en va generar un altra, aquesta vegada sí que estavem de kaza el comando de la Ribera (Joan, Calabuig i servidor), la tronada es va quedar ancorada únicament a la Murta, deixant vora 30mm en mig hora. Novament aquesta tronada venia en granís, fins i tot a la zona en la que estavem a l'eixida de la vall (Cementeri d'Alzira) fora de la zona de mes torrencialitat en queien. L'activitat elèctrica sovintejava la zona i ens va caure un llamp a vora 200m a un pal de la llum del que van saltar xispes.
Amb l'acostament des de la mar de la tronada del matí, que encara continuava en marxa, es va tallar el vent d'ENE en superficie i la tronada de la Murta es va desfer, eixa mateixa tronada amb posterioritat . Posteriorment la kaza va continuar amb una estona de kaza de llamps nocturns des de Guadassuar (Calabuig te unes quantes fotos ;D) veient que no es movia vam moure cap a la Ribera Baixa, on ens vam estacionar durant hores baix del diluvi a El Romaní (novament Calabuig va treure fum a la càmera fins que se li va acabar la bateria) però això si sense granís, el va deixar tot a la Població del Palmar. Altra cosa a destacar va ser el visible augment de l'Albufera, que va pasar de mínims històrics a obrir comportes per a evitar inundacions.

Per a la posteritat deixe ací l'animació del radar d'eixe dia, com es pot vore a València ciutat també es van posar les botes:

Els dies següents ja van ser tot pluges càlides, tot i així donada la seua eficiència també van fer acumular bona cosa de litres a les zones de litoral i prelitoral de les comarques del centre i nord.

Resum dels 4 dies de temporal a Alzira

                    Alzira-La Murta      Alzira-centre*
27/11/2017             41.9                   26
28/11/2017             45.3                   20.6
29/11/2017             18.9                   25.2
30/11/2017             48                      19.5
TOTAL                   154.1                 92.3
*Recollits de 9 a 9 del matí


Pluja novembre a Alzira:
188,5mm a Alzira-la Murta (Oregon)
186,2mm Alzira-la Murta (Cocorahs)
------
122.7mm Alzira-Centre(Coco propi)
89mm Alzira-Ajuntament

Per a acabar un parell de fotos, estava ben bonica la Murta este matí!. A veure en que queda la situació de principis de la setmana vinent, estaria bé tornar-me a pasar per ací a escriure sobre ella  8)

subir fotos gratis

subir fotos online

Navegació

[0] Índex de Missatges

[*] Pàgina Anterior

Go to full version