Sobre AVAMET > Associació / Asociación

Dades extremes de les estacions pròpies d'AVAMET

(1/4) > >>

Adrià_Ontinyent:
Bona vesprada! Obric este assumpte per a parlar de les sèries de dades de les estacions pròpies d'AVAMET. He decidit crear una taula que sintetitze els valors extrems de les estacions pròpies, concretament:

TAULA 1
TEMPERATURES EXTREMES:
- Temperatura mínima absoluta
- Temperatura màxima absoluta
- Amplitud tèrmica absoluta
- Temperatura mínima més alta
- Temperatura màxima més baixa

TAULA 2
TEMPERATURA MITJANA MENSUAL:
- Mes amb la temperatura mitja de les mínimes més baixa
- Mes amb la temperatura mitja més baixa
- Mes amb la temperatura mitja de les màximes més baixa
- Mes amb la temperatura mitja de les mínimes més alta
- Mes amb la temperatura mitja més alta
- Mes amb la temperatura mitja de les màximes més alta

TAULA 3
PRECIPITACIÓ:
- Precipitació màxima diària
- Precipitació màxima mensual
VENT:
- Ratxa màxima de vent

Es podrien afegir més coses, com per exemple l'amplitud tèrmica màxima diària o l'amplitud tèrmica mínima diària, però per a fer-ho i no passar-me una barbaritat d'hores calculant-ho, em faria falta tindre totes les dades d'eixes estacions de la Meteoxarxa en un arxiu Excel, cosa que hui per hui encara no es pot fer a no ser que te les descarregues mensualment. Quan més endavant es puga fer de manera més ràpida :-si  ho faré.


A este fil aniré actualitzant cada cert temps la taula, també podem fer seguiment quan es baten els rècords de les nostres estacions d'AVAMET.

Si observareu algun error m'agradaria que m'ho comentareu i ho canviaria.

Adrià_Ontinyent:
Actualització a 01/12/2016:

Dades extremes de temperatura:*Nota 1: La màxima absoluta de Castell de Castells molt probablement es va registrar el 07/07/2015, però no hi ha dades d'eixe dia i s'ha d'agafar el 37,7ºC del 14/05/2015.
*Nota 2: El sensor a 1,5m de Vistabella del Maestrat - Sant Joan de Penyagolosa va ser instal.lat uns mesos després de l'estació completa, i la data de la màxima no coincideix per eixe motiu.

Dades extremes de les temperatures mitjanes mensuals:*Nota: l'estació de Castell de Castells no té cap mes de juliol ni d'agost amb dades completes, de manera que no s'han pogut calcular correctament els valors mitjans de temperatura dels mesos d'estiu.

Dades extremes de precipitació i vent:Salutacions

damilme:
Gran trabajo crack!!!

Muchas Gracias ;)

alzimet:
Està de categoria la recopilació!! De fet trobe que podria anar a algun lloc de la web per a que la gent ho puguera consultar. Però temps al temps, igual que per a trobar dades espectaculars en la recopilació, alguna ja hi ha com els quasi 300mm en un dia d'Ebo en Novembre de 2012. Amb el pas dels anys ens aniran sorprenent les dades i no només d'aquestes estacions pròpies sinó també de les que vindran.

S'hauria de programar mitjançant la web, però la idea de fer algo semblant amb les estacions dels socis també estaria xula, seria un avantatge més del soci, perque molts no sabem quines son les dades extremes de cada variable a no ser que ens parem a buscar-ho i també aniria bé per comparar, fer rankings, etc. Però primer l'1 i desprès el 2...  :-si

Salutacions!

Adrià_Ontinyent:

--- Cita de: alzimet en 01 de Des de 16, 20:11:48 pm ---Està de categoria la recopilació!! De fet trobe que podria anar a algun lloc de la web per a que la gent ho puguera consultar. Però temps al temps, igual que per a trobar dades espectaculars en la recopilació, alguna ja hi ha com els quasi 300mm en un dia d'Ebo en Novembre de 2012. Amb el pas dels anys ens aniran sorprenent les dades i no només d'aquestes estacions pròpies sinó també de les que vindran.
Salutacions!

--- End quote ---

Els 289,8mm de la Vall d'Ebo són del 25 d'abril de 2013 i de moment ha superat els 100mm/dia en 6 ocasions durant els últims 4 anys:

289,8mm 25/04/2013
211,4mm 11/11/2012
132,2mm 13/11/2012
127,8mm 28/09/2012
125,0mm 12/11/2012
122,2mm 02/11/2015

Per altra part els registres màxims de precipitació de les estacions de Benimaurell, Fageca, Castell de Castells, Forna i Bocairent són patètics per al que pot ploure a estes zones amb vent de gregal. Es nota que des d'abril de 2013 no tenim cap episodi decent, eixos 58,7mm de pluja màxima diària al Càmping Mariola són penosos, i eixos 83mm de Benimaurell en quasi 3 anys de dades...bufff

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version