Autor Tema: Els documentals de la Vall - DVD "Per l'Ombria cap a Gamellons"  (Llegit 2090 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093ELS DOCUMENTALS DE LA VALL es complau a presentar-vos la seua nova producció audiovisual: "PER L'OMBRIA CAP A GAMELLONS", documental editat en format DVD, que serà publicat en breu, i que és el tercer d'una col·lecció iniciada cap a l'any 2002.

Es tracta d'un delitós passeig de tardor des del nucli urbà d'Ontinyent fins a un emblemàtic paratge del terme: Gamellons, amb la seua casa forestal, la font, i el seu magnífic entorn natural. A més del valor paisatgístic dels paratges, rurals i forestals, que són travessats, la ruta resseguida té un especial interés per la presència d'una sèrie d'elements construïts, duts a terme pels peons forestals que van ser assignats a aquestes serres durant el primer terç del passat segle XX. L'alberg dels Caçadors, o de l'Ombria, i la
mateixa casa de Gamellons són edificacions que responen a les necessitats de les tasques hidrològico-forestals que van ser encomanades pels enginyers forestals que s'havien compromés a intentar corregir la greu degradació que patien les serres en aquella època, degradació que causava molts inconvenients en èpoques de pluja, ja que l'aigua que queia formava impetuosos torrents que acabaven fent augmentar perillosament el cabal dels rius. Aquells enginyers forestals, doncs, tenien molt clar que el manteniment i conservació dels boscos de les serres revertia en benefici d'un major aprofitament dels recursos hídrics; i amb l'establiment d'una sèrie d'estructures de retenció d'aigua, petites i senzilles però molt eficaces, es contribuïa a alimentar els aqüífers.

Aquest projecte audiovisual és una iniciativa de l´ontinyentí Loïç M. Pérez i Muñoz, autor dels textos, del guió, de la filmació, del muntatge i dels arranjaments musicals. El documental té una durada d'uns 50 minuts i escaig, que és gairebé el doble dels capítols anteriors ja publicats. L'autor ha pogut comptar amb la col·laboració i les aportacions de dos col·lectius relacionats especialment amb la zona que es presenta en l'audiovisual: el col·lectiu "l'Arrel", i el Grup d'Scouts d'Ontinyent.

http://webs.ono.com/omega-video/docus/gam/gam.htm
« Darrera modificació: 16 de Mar de 07, 13:36:22 pm per Timonet gelat »
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)