Sobre AVAMET > Associació / Asociación

Estacions Meteorològiques abandonades a l'Alt Palància

(1/1)

alzimet:
Des d'AVAMET ens hem posat en contacte amb el CMT de València per els casos de dos estacions abandonades de la seua xarxa Termopluviomètrica manual. Ens hem posat al cas d'aquesta situació mitjançant aquest fil del fòrum de Meteored:

http://foro.tiempo.com/estaciones-meteorologicas-de-montana-extintas-comunidad-valenciana-t143073.0.html;msg3237897#msg3237897

I aquesta ha estat la resposta per part del Centre Meteorològic Territorial de València:

--- Citar ---Se trata de una red termopluviométrica no automática que mantiene personal colaborador. La estación de Canales, falleció el colaborador y se ha resituado la estación en Sacañet con una nueva colaboradora, por ahora hasta ver como funciona la nueva ubicación, sólo se toman datos de lluvia aunque la intención es que en breve vuelvan a tomarse datos de temperatura.

En cuanto a la estación de El Toro, dejó de funcionar hace 15 años. Es posible reactivar estaciones que ya hayan funcionado, pero, como no son estaciones automáticas, se necesita tener un colaborador del terreno que se encargue de la estación.
--- End quote ---

Trobe que des d'AVAMET podem fer ben poc al respecte, encara que si teniu qualsevol idea per a rescatar series que es veuen truncades sempre ens agradarà llegir-les. ;)

Salutacions

Adrià_Ontinyent:
Molt interessant!!  ;)

Crec que, com bé dius, igual no es pot fer molt, però podriem almenys intentar fer un llistat d'estacions que existien abans i que ara ja no existeixen, per a saber quantes hi ha (en seran prous) i on estan.

I sabent on estan...qui sap, igual es pot parlar amb gent i aconseguir a una persona del poble que col.labore, no sé...seria magnific aconseguir recuperar algunes series antigues. Hi ha una de les estacions antigues (Bocairent - La Marjal), que fa poc vaig llegir al Facebook que alguns aficionats a la meteorologia de Bocairent estaven interessats amb les dades de l'estació, perquè estava a un lloc impressionant en mínimes, que ha baixat dels -20ºC.

D'ací uns 10 dies tindré més temps lliure i buscaré un document que tenia amb un llistat enorme d'estacions, crec que posava fins a quina data van funcionar les que ja no estan.

CLIMAELIANA:
Bona vesprada a tots.

Excelente noticia.
La verdad,es que es muy buena noticia el tener de nuevo una estación en la estribaciones de la sierra de Javalambre en territorio valenciano.A ver si se toman datos pronto de temperaturas en la localidad de Sacanet que suele destacar por el frío y la pluviometría (de nieve en Invierno y las tormentas en Verano).

Gracias por la información.

Un saludo a todos. :)

alzimet:

--- Cita de: Adrià_Ontinyent en 11 de Gen de 14, 22:49:14 pm ---D'ací uns 10 dies tindré més temps lliure i buscaré un document que tenia amb un llistat enorme d'estacions, crec que posava fins a quina data van funcionar les que ja no estan.

--- End quote ---

Esperarem espectants eixe llistat, ja que tenint-lo per exemple es podria mirar de fer cosetes a llocs puntuals, tipus com el que comentes de Bocairent.

 ;)

Navegació

[0] Índex de Missatges

Go to full version