Autor Tema: Instal·lació 32a estació pròpia d'AVAMET: Cirat (l'Alt Millars) (08/08/2020)  (Llegit 1944 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat AVAMET

  • Administrador
  • Pluja
  • *
  • Missatges: 151
    • AVAMET web
Estimats socis i sòcies,

Des de la Junta Directiva d’AVAMET us informem que el proper dissabte 8 d’agost es realitzarà el muntatge de l'estació pròpia de Cirat (l’Alt Millars, Castelló). Es tracta de la 32ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET i estarà situada a la Vega del riu Millars.

Cirat és la capital de l’Alt Millars, està situat al centre de la comarca i és una de les comarques que presenta més dèficit d’estacions meteorològiques i de socis. Cirat es caracteritza principalment per la seua continentalitat, amb grans amplituds tèrmiques. A l’estiu les màximes poden arribar als 40ºC i a l’hivern tindrà nombrosos dies de gelada. A més, al trobar-se als peus de la serra d’Espadà, és una zona amb bon potencial pluviomètric en temporals, així com d’intenses tempestes estivals que baixen des de Terol per la vall del riu.

Als següents enllaços podeu consultar uns vídeos amb els paisatges més representatius de Cirat:

https://www.youtube.com/watch?v=iyDiZQ13mvY
https://www.youtube.com/watch?v=fASxFUNrg-k

El dissabte 8 serà el dia del muntatge de l’estació meteorològica i de la webcam:

• 9:30h del matí: quedarem per esmorzar al Restaurant Sorní, http://www.piedramediodia.com/areas/piedra-mediodia-restaurante.php. Preu de l’esmorzar de 6€, gratuït per als socis d’AVAMET.
• A partir de les 10:00h: començarem el muntatge de l’estació meteorològica, una Davis Vantage Pro2 amb els sensors de temperatura i humitat i el pluviòmetre a 1'5m a la Vega del riu, mentre que l’anemòmetre i el penell estaran a uns 10m, damunt d’una teulada del poble, també s’instal·larà una webcam a la Casa de la Cultura, on estarà ubicada la consola.
• Sobre les 14:30h: dinar al Restaurant Sorní, al mateix restaurant on hem esmorzat. Hi haurà menú primer i segon plat, beguda, postres i cafè per un preu de 16€, que serà de 10€ per als socis.
• Després del muntatge es podrà fer una visita al poble, Torre del Palacio de Los Condes de Cirat, passeig per la ribera del riu (zona Red Natura 2000- LIC Curs Alt del Riu Millars) o fins i tot un bany a les piscines naturals del riu o dels bonics barrancs del terme.


S’ofereix la possibilitat de dormir a Cirat per aquells que vinguen de més lluny i vulguen aprofitar el cap de setmana:

Opció 1 – http://www.piedramediodia.com/areas/piedra-mediodia-reservas.php

Habitació doble més desdejuni per 50€ per habitació/parella.
Habitació doble ús individual més desdejuni 35€ per persona.

Altres opcions:
• Casa-Albergue Jaramacil: https://www.jaramacil.es/
• Casa Rural Rosaire: https://www.escapadarural.com/casa-rural/castellon/casa-rosaire/precios

COM APUNTAR-SE? Tant per a l'esmorzar com per al dinar del dia 8 és necessari apuntar-se o bé per correu electrònic o bé a este mateix fil del fòrum d'AVAMET: En principi l’últim dia per a apuntar-se serà el divendres 31 de juliol i el número de places estarà limitat a 20 assistents per ordre d’inscripció (tenint en compte la situació actual deguda a la Covid-19 i per a que l'establiment puga organitzar l’espai disponible) i haureu d’especificar si veniu a esmorzar i/o a dinar.

Si desitgeu quedar-vos a dormir (i desdejunar el dia següent), haureu de posar-vos en contacte amb alguna de les hostatgeries mencionades, a les webs esmentades podeu obtindre contacte i més informació.
• Hostal “La Piedra del Medio Día” 964 14 30 25  info@piedramediodía.com . Si teniu pensat quedar-vos a dormir recomanem que crideu per a reservar el més prompte possible.
• Casa-Albergue Jaramacil: https://www.jaramacil.es/
• Casa Rural Rosaire: https://www.escapadarural.com/casa-rural/castellon/casa-rosaire/precios

L’Alt Millars és una de les comarques més afectades pel despoblament, també una de les més desconegudes albergant probablement els boscos de pinar més extensos del territori valencià, una ocasió per apropar-se a estes terres valencianes amb trets culturals aragonesos. Paisatges de mitja muntanya, molt abruptes i trencats per un drenatge de nombrosos barrancs, joies per a descobrir pas a pas, sempre amb el remor de l’aigua del Millars, veritable eix de la comarca i que ha possibilitat el desenvolupament de les fèrtils terres de la Plana.

Esperem que vos animeu a vindre i completem totes les places disponibles!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Estimados socios y socias,

Desde la Junta Directiva de AVAMET os informamos que el próximo sábado 8 de agosto se realizará el montaje de la estación propia de Cirat (el Alto Mijares, Castelló). Se trata de la 32ª estación meteorológica propia de AVAMET y estará situada en la Vega del río Mijares.

Cirat es la capital del Alto Mijares, está situado en el centro de la comarca y es una de las comarcas que presenta más déficit de estaciones meteorológicas y de socios. Cirat se caracteriza principalmente por su continentalidad, con grandes amplitudes térmicas. En verano las máximas pueden alcanzar los 40ºC y en invierno registrará numerosos días de helada. Además, al encontrase a los pies de la serra d’Espadà, es una zona con buen potencial pluviométrico en temporales, así como de intensas tormentas estivales que descienden desde Teruel por el valle del río.

En los siguientes enlaces pueden consultar unos vídeos con los paisajes más representativos de Cirat:
https://www.youtube.com/watch?v=iyDiZQ13mvY
https://www.youtube.com/watch?v=fASxFUNrg-k


El sábado 8 será el día del montaje de la estación meteorológica y de la webcam:

• 9:30h de la mañana: quedaremos para almorzar en el Restaurante Sorní, http://www.piedramediodia.com/areas/piedra-mediodia-restaurante.php. Precio del almuerzo de 6€, gratuito para los socios de AVAMET.
• A partir de las 10:00h comenzaremos el montaje de la estación meteorológica, una Davis Vantage Pro2 con los sensores de temperatura y humedad y el pluviómetro a 1'5m en la Vega del río, mientras que el anemómetro y la veleta estarán a unos 10m, encima de un tejado del pueblo, también se instalará una webcam en la Casa de la Cultura, donde estará ubicada la consola.
• Sobre las 14:30h comida en el Restaurante Sorní, en el mismo restaurante donde hemos almorzado. Habrá menú primero y segundo plato, bebida, postres y café por un precio de 16€, que será de 10€ para los socios.
• Después del montaje se podrá hacer una visita al pueblo, Torre del Palacio de Los Condes de Cirat, paseo por la ribera del río (zona Red Natura 2000- LIC Curso Alto del Rio Mijares) o incluso un baño en las piscinas naturales del rio o de los bonitos barrancos del término.

Se ofrece la posibilidad de dormir en Cirat para aquellos que vengan de lejos y quieran aprovechar el fin de semana:
Opción 1 – http://www.piedramediodia.com/areas/piedra-mediodia-reservas.php

Habitación doble más desayuno por 50€ por habitación/pareja.
Habitación doble uso individual más desayuno 35€ por persona.

Otras opciones:
• Casa-Albergue Jaramacil: https://www.jaramacil.es/
• Casa Rural Rosaire: https://www.escapadarural.com/casa-rural/castellon/casa-rosaire/precios

¿COMO APUNTARSE? Tanto para el almuerzo como para la comida del día 8 es necesario apuntarse bien por correo electrónico o bien por este mismo hilo del foro de AVAMET. En principio el último día para apuntarse será el viernes 31 de julio y el número de plazas estará limitado a 20 asistentes por orden de inscripción (teniendo en cuenta la situación actual debida a la Covid-19 y para que el establecimiento pueda organizar el espacio disponible) y deberéis especificar si venís a almorzar y/o a comer.

Si deseáis quedaros a dormir (y desayunar el día siguiente), deberéis poneros en contacto con alguno de los alojamientos, en las webs citadas podéis obtener contacto y más información.
• Hostal “La Piedra del Medio Día” 964 14 30 25  info@piedramediodía.com . Si tenéis pensado quedaros a dormir recomendamos que llaméis para reservar lo más pronto posible.
• Casa-Albergue Jaramacil: https://www.jaramacil.es/
• Casa Rural Rosaire: https://www.escapadarural.com/casa-rural/castellon/casa-rosaire/precios


El Alto Mijares es una de las comarcas más afectadas por la despoblación, también una de las más desconocidas albergando probablemente los bosques de pinar más extensos del territorio valenciano, una ocasión para acercarse a estas tierras valencianas con características culturales aragonesas. Paisajes de media montaña, muy abruptas y quebradas por un drenaje de numerosos barrancos, joyas para descubrir paso a paso, siempre con el rumor del agua del Mijares, verdadero eje de la comarca y que ha posibilitado el desarrollo de les fértiles tierras de la Plana.

¡Esperamos que os animéis a venir y completar todas las plazas disponibles!
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

  • Administrador
  • Pluja
  • *
  • Missatges: 151
    • AVAMET web
Llistat de socis confirmats / Listado de socios confirmados:

1. José Tomás (esmorza / dina)
2. Pablo Solsona (esmorza / dina)
3. Raül Agut (esmorza / dina)
4. Vicent Ibáñez (esmorza / dina)
5. Eugenio Pastor (esmorza / dina)
6. Joan Boscà (esmorza / dina)
7. Daniel Millán (esmorza / dina)
8. Rafael Armengot (dina)
9. Empar Landete (esmorza / dina)
10. Eva Cambra (esmorza / dina)
11. Rafael Ferrandis (esmorza / dina)
12. Francisco José Ibáñez (esmorza / dina)
13. Manuel N (esmorza / dina)
14. Ximo Delgado (esmorza / dina)
15. Rosa Ballester (esmorza / dina)
16.
17.
18.
19.
20.
« Darrera modificació: 01 de Ago de 20, 00:32:55 am per AVAMET »
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat ELAN

  • Associat AVAMET
  • Pluja
  • *
  • Missatges: 475
hello !

Empar landete  també va  a esmorçar i dinar . ;D

apunteume please !

Desconnectat felet

  • Associat AVAMET
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 5.849
  • Soci fundador d'AVAMET
    • meteontinyent
Eva i un servidor: esmorzar i dinar  ;)

Desconnectat Frank242

  • Associat AVAMET
  • Pluja
  • *
  • Missatges: 380
  • Des de Xirivella i en estat de Trance
Bona nit

Apunteu-me a esmorzar i dinar  ;D

Desconnectat Manuel N

  • Associat AVAMET
  • Reixiu
  • *
  • Missatges: 43
  • Cierzo
    • El Toro meteo
Apunteume!!! esmorzar i dinar  ;)
Manuel N
El Toro meteo -  VLC Penya-roja