Forum AVAMET

General => Meteorologia i clima / Meteorología y clima => Missatge iniciat per: MeteoCanals en 15 de Nov de 12, 16:38:09 pm

Títol: Llevant vs Gregal
Publicat per: MeteoCanals en 15 de Nov de 12, 16:38:09 pm
Afegisc equest tema (aprofitant que ja acaba aquest episodi que va comenaçar el 11 de novembre) per saber un poc millor en les diferents situacions que hem viscut al llarg dels anys com observadors a les nostres localitats, les diferències entre temporals amb vents de llevant i altres amb vent de gregal. Quin vent us afovoreix més en quant a registres? quines diferències tenen aquest diferents tipus de vents sobre la vostra localitat? (acumulé més aigua en menys temps, acumule més però en més temps etc. Tot açò va enllaçat en temporals provocats ja siga per DANES, Borrasques fredes, simples vaguadas... crec que així tots coneixere'm millor els microclimes que tenim a les nostres comarques. Per a que participe més gent (provincia de Castellò i Catalunya) també podeu fer una comparativa amb el vent de Xaloc.

Va, els de Xàbia, Denia, Pego, La Vall d'Ebo, Oliva, Gandia, Barx, Pinet, La Valldigna... ahí vull tindre-ho més clar  :P

Animeu-vos!  ;)
Títol: Re:Llevant vs Gregal
Publicat per: alzimet en 27 de Nov de 12, 00:06:02 am
M'encanta el fil Rafa, perquè sols pot ser a peu de camp quan es poden veure clares les coses, m'agradaria comentar del meu poble, que també és peculiar, a veure si més endavant. De moment deixe l'enllaç d'aquesta entrada al Blogg de Ángel Rivera, en la que tracte de donar una miqueta de llum al tema aquest, tractant d'aplicar la teoria tan interesant que dóna l'Excàrrec d'Aemet. Fes-li una ullada. ;)

http://eneltiempo-angelrivera.blogspot.com.es/2012/11/por-que-llueve-tanto-en-la-marina-alta.html#comment-form_6004448807348011868 (http://eneltiempo-angelrivera.blogspot.com.es/2012/11/por-que-llueve-tanto-en-la-marina-alta.html#comment-form_6004448807348011868)
Títol: Re:Llevant vs Gregal
Publicat per: Miguel en 27 de Nov de 12, 11:38:31 am
Si que es interesante el hilo. En mi opinión y hablando del territorio en general, la situación de levante creo que es la que aporta más precipitación a largo plazo mientras que el gregal es el que más Pp nos aporta en situaciones de corto plazo, como la que vivimos hace unas semanas. Pero claro todo depende del porque de ese levante y de ese Gregal. Después podemos ir matizando un poco más analizando algunas zonas y claro, la Safor, el Comtat y la Marina en episodios de Gregales importantes registra unos acumulados bestiales debido a la orografía muy particularmente.

Díficil pregunta de responder, quizás sea un bonito tema a la hora de elaborar un artículo. Yo si me tengo que mojar para la Platja de  Miramar, me decanto por el Levante, si viviera en Villalonga o la Font ya no estaría tan seguro.
Títol: Re:Llevant vs Gregal
Publicat per: Almansa en 27 de Nov de 12, 21:02:59 pm
Clarament per Almansa amb el llevant pur sol ploure més que amb el nordest. Quan bufa nordest estem a sotavent de la serra d'Almansa -Enguera . A vegades la pluja sí que pot saltar la serra a l'altre costat, pero n'hi ha una clara diferencia entre la pluja que reb Almansa i Enguera.

En canvi amb llevant la pluja entra be pujant pel port d'Almansa. 
Títol: Re:Llevant vs Gregal
Publicat per: meteoxabia en 09 de Des de 12, 22:27:59 pm
Jo com un dels representants dels llocs on més afavorig el gregal (Marina Alta), tinc que dir que per al meu poble (Xàbia) el vent més favorable no es el gregal, sino el llevant.
Xàbia te el Montgó al Nord, i els vents de Gregal i sobre tot els de NNE no li afavorigent tant com a la resta de la comarca (Denia, Pego, i valls del interior), el Montgó fa de pantalla i desvia els núvols cap al interior, i a Xàbia ens quedem amb molta menys pluja que a eixos llocs.
En canvi el Llevant, i també el ENE ens afavorix moltísim més a Xàbia, fent el Montgó de pantalla contra Denia i Pego, quedantse la major quantitat de pluja a Xàbia, també a Gata de Gorgos.
Títol: Re:Llevant vs Gregal
Publicat per: ELAN en 10 de Des de 12, 11:01:25 am
Bona explicaçió   MeteoXábea .  ;)