Autor Tema: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent  (Llegit 2829 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093
Hola,

Acabe de respondre les preguntes d'una entrevista que teòricament pretén complimentar un reportatge sobre l'augment dels aficionats a la meteorologia al diari LOCLAR d'Ontinyent. Ha sigut pensat i fet, per que el correu el vaig rebre ahir.

La majoria de les respostes ja les imagineu, però vos les deixe per si no podeu comprar el diari aquest pròxim cap de setmana.

Edat: 24
Professió: Estudiant d'Administració i Direcció Empreses a la UPV.


Com va començar la seua afició per la meteorologia?

Des de ben menut m'agradava jugar amb un termòmetre i els canvis a les temperatures al congelador, fins que va esclatar el mercuri un dia. La neu per suposat és protagonista a l'hora de fer afició i sempre em "torne xiquet" quan es produeixen. Les riuades, plogudes... tot fa afició.


Per què va decidir embarcar-se al projecte de fundar una estació meteorològica i informar de les dades registrades a través d'Ontimet.es?

Tot va començar amb 18 anys, als Nadals de 2004, on vaig demanar als reis mags una estació meteorològica automàtica amb tots els sensors. Al final me la van portar des d'Andorra, on eren un poc més econòmiques que a Espanya per aquests anys. Les estacions "amateurs" estaven eixint al mercat. Evidentment, aquestes estacions ja venien amb una connexió per a PC on podria descarregar les dades registrades per els sensors, i una vegada al PC, un software específic era l'encarregat de gestionar les dades i de actualitzar de forma autònoma a Internet.

En un inici, no pretenia fer una web amb les dades obtingudes, però vaig arribar a la conclusió de que era la forma més pràctica de fer consulta a través d'Internet per a tot el món. La primera versió de la web es deia www.ontimeteo.tk, fent servir un domini i un servidor gratuït. Un any més tard, el servei es quedava curt per a les futures actuacions que volia desenvolupar amb la pàgina.


Amb el pas del temps, el portal Ontimet.es s'ha consolidat. Quantes visites registra de mitja per dia?

Des de 2006, les estadístiques no han deixat de créixer poc a poc, sobretot els últims anys. Actualment, la mitjana es troba entre les 700 i 800 sessions diàries. Cal recalcar que el passat 14 de Desembre, amb la nevada que es va donar, vaig registrar més de 4.000 sessions. Amb açò vull dir que en dies de temps inestable i interessant, les visites es multipliquen fàcilment per 5.


Quins son els apartats més visitats de la web d'Ontimet.es?

Principalment el Fòrum i la pàgina de Situació actual on es publiquen les dades actuals. Al Fòrum som 230 usuaris registrats i participen diàriament entre 20 i 25 usuaris de totes les poblacions de les comarques centrals, principalment. A les xarxes socials, comptem amb quasi 300 "fans" a Facebook i uns quants menys a Twitter.


Com guarda les dades?

Les dades arreplegades al Observatori Ontinyent - Germanies es transfereixen en primer lloc dels sensors a la unitat de recepció exterior, i aquest les envia a una consola de dades en intervals de fins a 2,5 segons que permaneix connectada al PC 24hr. Aquest PC té un software específic que s'encarrega de gestionar les dades i de actualitzar de forma autònoma a la pàgina web a Internet.


Es costós el treball de arreplegar diàriament les dades?

Com he dit abans, en realitat tot es fa de forma autònoma. El que si pota una feina manual és arreplegar les dades del pluviòmetre manual de tipus Hellmann, que ofereix sempre dades de major fiabilitat. També la mateixa pàgina web, el seu disseny, administrar el fòrum i gestionar un poc la comunitat a la xarxa requereix feina i temps.

Altre tema són els costos econòmics, per que es paga llum, bateries, reemplaçaments de material i despeses de servidor i connexió a Internet, entre altres. Afortunadament, Ontimet.es compta amb xicotets patrocinis i un sistema de donacions que poden fer els usuaris.


Què estadístiques significatives has realitzat?

Bé, ja porte 6 anys complets (2004-2009) de dades al Obs. Ontinyent - Germanies. Evidentment es pot parlar d'una serie climatològica rigurosa per que es necessiten fins a 30 anys de dades. No obstant aixó els registren donen algunes dades curioses com per exemple que la temperatura mitja anual respecte al Obs. El Convent és 1,0ºC de mitja més elevada degut a la illa de calor que produeix la mateixa ciutat. També és diferent microclimàticament per barris, per exemple a la part Oest de la ciutat, el clima és un poc més fred que a l'Est.

Pel que fa a dades extremes absolutes, la temperatura més baixa registrada ha sigut de -5,9ºC el 27 de Gener de 2005 i la màxima de 42,3ºC el 24 d'Agost de 2004. El dia més plujós ha sigut el 12 d'Octubre de 2007 amb 157,0 mm i el mes més plujós va ser el passat mes de Setembre, amb 330,1 mm, siguent el mes de Setembre més plujós si tenim en compte dades des de 1964 a l'Obs. El Convent.


Creu que a Ontinyent hi ha molta afició per la meteorologia?

Bé, crec sincerament que sempre ha existit. A banda vivim en un entorn que pot gaudir de la meteorologia amb quasi tots els meteors possibles i afavoreix la curiositat i el coneixement de la meteorologia. Per altra banda, el que ocorre és que les tecnologies han suposat una revolució per a que es desenvolupara una afició que era difícil de compartir amb altres i estic segur que la pàgina web ha aconseguit animar als usuaris a aquesta curiosa afició.


Els estudis que està realitzant a Suïssa, estan relacionats amb la meteorologia?

És una pregunta molt concorreguda per els meus amics i coneguts, però la realitat és que estudie Administració i Direcció Empreses a la UPV. El fet de que em trobe actualment a Suïssa és per tal de finalizar els estudis amb una beca Erasmus amb assignatures de màster relacionades amb el món del màrqueting i la comunicació.


Per ón passa el futur d'Ontimet.es?

El col·laborador informàtic i bon amic Juan Esparza, està treballant el seu projecte final de Màster amb la futura versió web d'Ontimet.es per a poder oferir moltes novetats, entre les quals es pot adelantar que oferirà la consulta de dades per dies, la subscripció per e-mail, la creació de comptes d'usuaris, etc. Tot al seu temps, mai millor dit.

 :)
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093
Re: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent
« Respondre #1 el: 29 de Gen de 10, 17:14:47 pm »
Finalment el reportatge no es publicarà fins el cap de setmana que ve! Aquest no serà!
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)

Desconnectat Parabolix

  • Reixiu
  • *
  • Missatges: 59
Re: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent
« Respondre #2 el: 08 de Feb de 10, 13:31:15 pm »
Hola ja esta publicat, el cap de setmana passat, be... preguntes i respostes sense massa imaginacio (les preguntes, es clar jajaja). Lo millor segons la meua dona la fotografia, eres prou fotogenic, no? o es referia al pluvio Hellman?
Tambe lo de estudiar a suissa queda be  ::) .
Ja tinc ganes de vorer el nou diseny de la web.
Aielo de Malferit, València.

Desconnectat felet

  • Associat AVAMET
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 5.848
  • Soci fundador d'AVAMET
    • meteontinyent
Re: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent
« Respondre #3 el: 08 de Feb de 10, 16:38:16 pm »
Catxis! Se m'ha despistat!  :-[

Bé, encara podré comprar el diari...

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093
Re: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent
« Respondre #4 el: 09 de Feb de 10, 00:08:26 am »
Caram Parabòlix, gràcies... ;D

Estic esperant un document .pdf per part del diari, a vorer si el penge d'ací poc.
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)

Desconnectat carboner

  • Associat AVAMET
  • Mànega
  • *
  • Missatges: 4.461
  • OTOS. La Vall d´Albaida
    • L´Oratge d´Otos
Re: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent
« Respondre #5 el: 09 de Feb de 10, 15:35:35 pm »

 Eiiiiiiiiiiiiiiiiii, no sabia res i este migdia en Casa Segui, fent-me el cafenet estava llegin el LoClar i em veig al timonet allí, no sabeu l´alegria que m´ha donat, tota una pàgina per a ell i un altra parlant mes en general de meteo.

  Molt bé Jesus, i has eixit molt guapo en la foto amb el hellmann, gracies per tot el que estas fent per a que la nostra afició siga cada vegada més coneguda. ;)
                 

http://avamet.es/estacions/otos/

Desconnectat Timonet gelat

  • Soci Fundador d'AVAMET
  • Administrador
  • Mediterranean DANA
  • *
  • Missatges: 7.093
Re: Reportatge - Entrevista d'Ontimet.es al diari LOCLAR d'Ontinyent
« Respondre #6 el: 09 de Feb de 10, 16:20:24 pm »
Caram, gràcies a vosaltres per gaudir-la millor!
Entre Ontinyent (340 msnm) i Madrid (650 msnm)