Forum AVAMET

Extra topics => Medi Ambient / Medio Ambiente => Missatge iniciat per: gregal en 11 de Jul de 12, 16:24:29 pm

Títol: Un remei natural contra les escaldadures de pell.
Publicat per: gregal en 11 de Jul de 12, 16:24:29 pm
Estem en ple estiu, i és l´època en que moltes persones patim o patiem un problema prou corrent, a conseqüència de la calor i la suor. Em refereixc a les escaldadures de la pell.
He vollgut aprofitar este apartat de medi ambient per a donar a conèixer a qui no ho conegue, un remei natural contra l´escaldat de la pell.
Me´l va dir un company de feina fa molts anys, i al principi em pensave que em prenie el pel. Vaig observar un dia, que portava una espècie de pulsereta feta amb troços de fusta, i li vaig preguntar si l´havia comprat en una paradeta di hippies. Em va dir que eren tronquets de card panical, i que era un remei molt efectiu per a evitar l´aparició d´escaldadures en la pell. Que si portaves uns tronquets en contacte amb la pell, evitaves l´aparició d´escaldadures en tot el cos. Em va semblar molt raro, però com jo tots els estius patie eixe problema, doncs ho vaig probar. D´això fa uns 12 anys, i ja no he tornat a patir més d´això.
Vos fique dos fotos per si algú ho vol probar. Una de la planta (la foto no és meua), i l´altra de la pulsereta que m´he fet este estiu.
El nom científic de la planta és Eryngium campestre, i és justament la planta junt a la qual es fan les gírgoles de panical (en castellà "seta de cardo").
Títol: Re: Un remei natural contra les escaldadures de pell.
Publicat per: Timonet gelat en 11 de Jul de 12, 18:10:52 pm
Molt molt curiós... gràcies per compartir-ho!