Extra topics > Astronomia / Astronomía

Trànsit de Venus (6-6-2012)

(1/2) > >>

felet:
Trànsit és un terme que en astronomia s'utilitza per designar l'efecte òptic que resulta del pas d'un astre per "davant" d'un altre. El més conegut és el típic "eclipsi de sol", en el qual el disc de la Lluna oculta la nostra estrella. Però hi ha altres cossos celestes que "passen" per davant del disc solar: els planetes Mercuri i Venus. Són també coneguts els trànsits dels satèl·lits més grans de Júpiter per davant del disc del planeta gegant. En l'actualitat, el descobriment de planetes extra-solars al voltant d'altres estrelles passa pel trànsit d'estos davant el disc de dita estrella.

El trànsit de Venus és espectacular però poc habitual. Fins d'ací a poc més de cent anys no se n'observarà altre. Per això és una efemèride astronòmica important que, a més, no és visible des de tota la superfície de la Terra. En este cas només es podrà observar de matinada des del NE peninsular.

Més informació a http://foro.tiempo.com/transito-de-venus-6062012-t137584.0.html;new#new

ELAN:
Per a que es produixca este transit de Venus davant del Sol , es necesari que el paso de Venus coincidixca amb un dels seus nodos, a la vegada que fa la conjunció ( estar al costat del Sol )  , lo cual no es molt frecuent i sempre ha de produirse en el eix del Nodo Sur de Venus estiga prop de les Pleyades i el seu nodo Nort estiga mes a prop o en direcció al centre de la Galaxia , en este cas junt a la constelació de Sagitarí, ja que aquesta constelació la punta de la seva flexa sempre senyala al centre de la nostra galaxia.

Este transit es produix si Venus está en conjunció  inferior  amb el Sol  ( entre la Terra i el Sol )  quant  creua el pla orbital de la terra a través de l´ecliptica , es quant veiem este transit de Venus.

Durant els periodes de la Terra que la órbita de Venus  creua el plá orbital de la Terra es a principis de Juny i a principis de decembre, de cada any. Si Venus pasa entre la Terra i el Sol en eixe moment , es vorá el transit.

Quant es produix un transit , una segona frecuencia segeix  8 anys després . Axó va ocurrir ja en el any 2004 , el proxim es de açí 105 anys .

ELAN:
Tot axó dels transits de Venus, tenen connotacions meteorologiques,

Els mayas teníen molt en conter estos transits ja que eren senyals d´epoques de plutja per al seu territori,   pot portarmos plutja a nosaltres també .....

Mireu com está venint la primavera, i vorem com será el mes de Juny, que es un moment algid d´aquest
event, no dic , que estes configuracions son les que donen aigua, en referix que si son moments ciclics climátics que senyalen mes humetat en l´atmosfera,,,,,,,,   

Comprovemo ....  la primavera ja está açí , i el mes de juny está ahí al costat .......

felet:
Trànsit de Venus, el viatger del sol:

http://www.levante-emv.com/opinion/2012/05/27/venus-viajero-sol/908266.html

(per Vicente Aupí).

ELAN:
Bon article explicatiu , Felet  ;)

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version