Forum AVAMET

General => Instruments / Instrumentos => Missatge iniciat per: Joen en 21 de Jul de 10, 20:47:24 pm

Títol: Dubte sobre garita de fusta
Publicat per: Joen en 21 de Jul de 10, 20:47:24 pm
Algú sap si les garites de fusta de l'AEMET duen un ventilador que funcione a mode d'extractor? He vist fotos, com per exemple la de la garita de Fontanars - Torrevellisca (http://ontimet.es/foro/index.php?topic=699.15 (http://ontimet.es/foro/index.php?topic=699.15)) i aquesta du una espècie de ximeneia a la part superior però no sé si duen extractor o la ximeneia asoles de per sí ja es capaç de crear una corrent ascendent d'aire que assegura la ventilació de la garita.
Títol: Re: Dubte sobre garita de fusta
Publicat per: Timonet gelat en 22 de Jul de 10, 00:58:41 am
Hola Joen,

Les gàbies oficials d'AEMET no porten cap "extractor" d'aire. Però com dius, la ximeneia si que hi és, ja que genera una corrent d'aire ascendent i afavoreix la ventillació del conjunt.
Títol: Re: Dubte sobre garita de fusta
Publicat per: Joen en 22 de Jul de 10, 07:30:08 am
Moltes gràcies Timonet, eixa era la informació que necessitava. M'estic construint una garita de fusta i per això volia saber si era necessari possar o no un extractor.
Títol: Re: Dubte sobre garita de fusta
Publicat per: Timonet gelat en 22 de Jul de 10, 13:45:03 pm
Jo crec que no cal en una de fusta, però supose que és un tema molt més comú a les conegudes gàbies de plats per que l'interior és menut i evidentment el resultat d'eficiència dels materials no és el mateix, per això si és recomanable a les de plats un extractor.
Títol: Re: Dubte sobre garita de fusta
Publicat per: Vaqueret en 11 de Ago de 10, 14:54:07 pm
Hola Joen. Les garites del AEMEt lo que duen és una ximeneia (un cilindre metálic coronat per una tapa, deixant uns cms per on s'escapa l'aire) pintada d'un color algo mes oscur que la garita per a que es calfe un poc (no massa, per a que no irradie cap a dins) i pose en moviment l'aire.

En poder baixar a la caseta li faix una foto (ara estic de festa).
Títol: Re: Dubte sobre garita de fusta
Publicat per: Joen en 12 de Ago de 10, 22:02:21 pm
Gràcies Vaqueret, més o menys ja m'ha quedat clar, la tapa del cilindre, en pintar-la de gris, per exemple, es suficient com per a que es calfe un poquet i ajude a activar la circulació de l'aire a través de la garita.