Missatges recents

Pàgines: [1] 2 3 ... 10
1
Instruments / Instrumentos / Webcam pilar de la horadada
« Darrer missatge per John el Avui a les 10:17:24 »
Webcam not working

 Sent from my SM-T310 using Avamet
2
Meteorologia i clima / Meteorología y clima / Re:Quin temps farà a ... ?
« Darrer missatge per tarragona99 el 17 de Oct de 18, 12:53:52 pm »
Hi ha posibilitat de pluja en eun 65% el dissabte i més encara el diumenge
3
Tinc entés que és La Solan, però no estic segur.

A Castelló a la part de Tarragona també podria ser. Potser mirant noticies meteorològiques d'arreu ho esbrinem
4
Biblioteca / Re:Resum meteorològic de setembre de 2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 02 de Oct de 18, 12:17:02 pm »
Heus ací un resum en imatges de les dades de setembre del 2018 recollides a l'observatori de Bétera-Malladetes-Conarda (Camp de Túria):

Per a l'octubre, bon vent i pluja bona!
5
Biblioteca / Resum meteorològic de setembre de 2018
« Darrer missatge per felet el 01 de Oct de 18, 19:20:38 pm »
Observatori urbà Ontinyent - Llombo, Vall d'Albaida [meteontinyent]
(370 msm)

Ha sigut setembre un mes generós pel que fa a precipitació: 123,6 mm, el més plujós des de gener i març de 2017. Ha plogut la meitat dels dies. Els ruixats a començaments del mes van caure amb més intensitat que els dels últims dies, que han remullat millor el terreny. Així, l'any pluviomètric porta un 9% de superàvit respecte a la mitjana.

També ha resultat un mes lleugerament càlid: 22,8º, superant en mig grau la mitjana de la sèrie. Cal destacar l'absència de vents terrals, fet que ha provocat que la humitat relativa de l'aire mitjana mensual (71,4%) haja sigut la tercera més alta de tota la sèrie, front al 62% esperat. La radiació solar, per la seua banda, també ha sigut un 8% inferior a la dels últims setembres. Al remat, un mes inestable i amb trets típics d'inicis de la tardor (estiuets tradicionals inclosos).

Les dades enregistrades a l'observatori d'Ontinyent - Llombo són:

Temperatura mitjana clàssica: 22,8ºC (+0,5ºC)
Temperatura mitjana deuminutària: 22,3ºC
Temperatura màxima mensual: 34,2ºC (dia 2)
Temperatura mitjana de les màximes: 27,7ºC
Temperatura mínima mensual: 12,4ºC (dia 30)
Temperatura mitjana de les mínimes: 18,0ºC

Dies amb mínima < 14º: 3
Dies amb màxima > 32º: 4
Nits tropicals: 2

Humitat relativa mitjana: 71,4%  :o

Pressió atmosfèrica mitjana: 1018,7 hPa
Pressió atmosfèrica màxima mensual: 1028,9 hPa (dia 26)
Pressió atmosfèrica mínima mensual: 1008,4 hPa (dia 4)

Velocitat mitjana del vent: 3,9 km/h
Ratxa màxima mensual: 50 km/h (dia 3)
Velocitat dominant: NE

Hores de sol: 245,7 h (-8%)

Precipitació mensual: 123,6 mm (+66%)
Dies de precipitació apreciable: 15  :o
Dies de precipitació inapreciable: 3
PRECIPITACIÓ ACUMULADA 2018: 404,2 mm (+9%)
PRECIPITACIÓ ACUMULADA any agro-meteorològic: 123,6 mm (+66%)

Enllaç a l'informe NOAA estació del Llombo (AMPLIAT)

Enllaç a l'informe NOAA estació sta. Anna-nord

Enllaç a l'informe NOAA estació Alba

Enllaç a l'informe NOAA estació Alt de Toledo

Enllaç a l'informe NOAA estació Martínez Valls

Enllaç a l'informe NOAA estació Fontanars - Gasolinera
6
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento - Septiembre/Setembre 2018
« Darrer missatge per Elche el 30 de Set de 18, 21:31:44 pm »
Buenas noches, en estos momentos tenemos 22,1ºC de temperatura y 70% de humedad.
7
Entres a l'apartat d'estacions de la Província d'Alacant (https://www.avamet.org/mxo-mxo.php?territori=p03); elegeixes les estacions o municipis desitjats com per exemple Parcent (https://www.avamet.org/mxo_i.php?id=c30m100e01); busques en la part inferior "Històrics a Avamet" (https://www.avamet.org/mx-mxo.php?id=c30m100e01) i en la part superior elegeixes l'opció de "Climatològiques" (https://www.avamet.org/mx-clima.php?id=c30m100e01) i ahi tindràs les dades que busques.
8
Bona vesprada, necessite la mitjana de les precipitacions anuals als municipis de la provincia, a la web hi han dades però d'anys concrets. Com puc saber per exemple, les precipitacions als últims cinc anys dels les poblacions d'alacant. Gràciess ;)
9
Instruments / Instrumentos / Re:Compre estacio Davis segona ma
« Darrer missatge per Sergi el 17 de Set de 18, 16:58:29 pm »
La zona de arbres si està a l'ombria cap problema, si està a la solana... Per cert, aneu a vallar-la, no?
Si la posem dalt, està a la solana perquè està a la part més alta de la muntanyeta. Els arbres són més alts però estan prou separats... però el lloc definitiu el veurem que puge també Eugeni a veure...

Això de posar una tanca... o posar-la directament a la casa (teulada) es va plantejar per evitar coses. Però ésveritat que per arribar a l'estació s'ha de passar inevitablement per la porta de sa casa (per l'altra banda hi ha una caiguda de 50 metres) i allí és on viuen ells tot l'any. Espereeeem...

10
Biblioteca / Resum meteorològic de l'estiu climàtic del 2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 17 de Set de 18, 15:07:01 pm »
Bon dia i bona hora, companys d’afició:

Quan arriba la forta calor de l’estiu, les feines pesades no diuen, no abelleixen, perquè ens fan suar de valent. Això ocorre durant el trimestre en què les temperatures mitjanes són les màximes de l’any, que, al nostre hemisferi septentrional, corresponen als mesos de juny, juliol i agost, que, a més, presenten precipitacions ben escasses, les mínimes del cicle anual, d’acord amb el clima mediterrani que ens correspon. És el que s’anomena estiu climàtic, que no és del tot coincident amb l’estiu astronòmic, el qual marca el període temporal entre el solstici d’estiu i l’equinocci de tardor. Aquest any, les dades calculades del darrer estiu climàtic, que aplega les dades meteorològiques del trimestre corresponent, assenyalen una estació de mitjana més càlida del normal (agafe com a patró la mitjana de dades de la sèrie 1971 al 2000 a l’aeroport de Manises, corregida per la diferència d’altitud entre observatoris), una pluja acumulada tan sols una mica per davall del que esperava (que era ben poca: la que apareix a la sèrie de dades citada abans) i una força del vent lleugerament superior a la mitjana del meu observatori (10 anys de dades), mantenint-se, quan a la component dominant, l’habitual de l’est, per l’aclaparadora presència de les brises de mar cap a terra.

Passe, tot seguit, a comentar les singularitats i les regularitats trobades com a resultat d’aplegar les dades del trimestre esmentat, recollides al meu observatori d’aficionat, situat al terme de Bétera, partida de les Malladetes, comarca valenciana del Camp de Túria:

A)   SINGULARITATS METEOROLÒGIQUES DE L’ESTIU CLIMÀTIC DEL 2018:

D’estacionals n’he trobat ben poques. L’única d’interès ha estat la temperatura mitjana, que junt amb la del 2015, ha sigut la més alta (25,2º C) de la sèrie de 10 anys de què dispose.
Quant als mesos que componen l’estació climàtica, destacaria agost, per haver assolit la temperatura mitjana més alta de la sèrie de 10 anys (26,5º C) i juny, amb la segona temperatura mitjana més alta de la sèrie (26,1º C), després de l’excepcional juny del 2015 (26,8º C). L’escalfament global que no cessa.

B)   RESUM DE DADES DE L’ESTIU CLIMÀTIC DEL 2018:

A l’apunt corresponent del meu blog (http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=272780) podeu veure un quadre-resum de les dades meteorològiques més significatives corresponents a la primavera climàtica, que hi inclou comentaris explicatius.

C)   GRÀFIQUES HISTÒRIQUES DE L’ESTIU CLIMÀTIC:

En graficar les dades anuals de la primavera climàtica, en base a l’històric de què dispose i que podeu veure al mateix apunt, constate que, amb petites oscil·lacions, la temperatura mitjana segueix una tendència lleugerament ascendent (línia verda de la recta de regressió), que a hores d’ara se situa al voltant d’1,2º C per damunt del patró (línia fosca discontínua); mentre que la pluja total recollida, amb la lògica major irregularitat de les oscil·lacions, manté una evolució contrària (línia fúcsia de la recta de regressió), lleugerament descendent, que actualment se situa gairebé en línia amb el patró (línia fosca discontínua). Ens trobem, doncs, en una situació d’escalfament climàtic, on no hi ha minva de precipitacions estiuenques, en el benentès que a l’estació considerada ja són ben minses de mena.

D)   COMPARATIU AMB ALTRES DADES HISTÒRIQUES ESTACIONALS:

Les conclusions pel que fa a la comparació de les dades mitjanes del patró (dades del 1971 al 2000) amb les de l’històric del meu observatori (dades del 1998 al 2018, per a la pluja --21 anys--, i del 2009 al 2018, per a la temperatura –10 anys--) són molt semblants a les que ja coneguem d’anteriors anàlisis estacionals:
 
Quant a la pluja recollida, tenim que, de mitjana, a l’indret on visc les pluges de l’estiu i la tardor estan resultant més properes a allò esperat (+4 % a l’estiu i -9 % a la tardor), mentre que la precipitació acumulada a l’hivern hi resta, de mitjana, per davall (-18 %) i la de la primavera, per damunt (+26 %).

Quant a la temperatura mitjana, al meu observatori no hi trobe massa diferències entre estacions climàtiques; així, la pujada tèrmica esperada pel canvi climàtic s’està produint de forma bastant uniforme entre totes quatre estacions (+5 ± 1 %).

Si voleu saber-ne més, podeu consultar les dades més significatives de cada mes als apunts corresponents que he publicat en aquest mateix fòrum.

Com faig sempre, enllestiré l’apunt fent esment a les previsions meteorològiques per a aquesta tardor climàtica que ara comença. Segons AEMet, quant a temperatures mitjanes, a la banda nord-est de la península Ibèrica (on pel sud agafaria fins a l’Horta) continuaran superiors a les normals, mentre que a la resta de zones restaran normals, i pel que fa a pluja, al sud-est peninsular (on pel nord agafaria fins al Maestrat) hom preveu precipitacions acumulades superiors a les normals, mentre que a la resta la previsió és normal.

Que a la tardor que comença tinguem bona cosa de salut i pluja.
Pàgines: [1] 2 3 ... 10