3a part
A veure si amb aquestes imatges ho puc explicar millor.
Cap a les 17:30h comença la pluja estratiforme a la Marina Alta i la Safor:

A la següent imatge, de les 19:40 he dibuixat un cròquis en el que trobem la identificació de les diferents peculiaritats a nivell local de la situació en eixos moments.
En un cercle de color roig s'ha identificat la tempesta que naixia a les serres d'Alacant i s'anava propagant cap al sud.
En un polígon de color verd s'ha identificat la zona de subsidència existent sota l'enclusa de la tempesta. El radar de Múrcia detecta precipitació estratiforme dèbil a sota de la mateixa que denota els moviments descendents a les capes mitjanes/baixes de l'atmòsfera.
En un polígon de color verd clar s'ha identificat la zona on la precipitació estratiforme era més forta i per tant les corrents descendents també, arribant a provocar que la circulació de vents dominant de E-NE no arribara a eixes contrades, degut al predomini dels vents catabàtics.
La zona de frontera entre mases d'aire s'ha assenyalat amb una línia de color roig, a eixa àrea és el lloc on era més probable que cresqueren les tempestes, ja que el vent de NE es topava amb la masa d'aire que acabava de dipositar la tempesta, més freda i seca i amb direcció de vents variable (barres verticals verdes). Aixó doncs es va formar una mena de xicotet front càlid on creixien les nuvolades amb més força i sense la barrera de la subsidència de la tempesta prèvia podien creixer sense problema.
Croquis de les 19:40h

20 minuts desprès aquesta tempesta ja està en tot el seu esplendor i es desplaça cap al E, el vent de ponent continua a la safor i la Marina i un més que previsible front de ratxa es desplaça cap al nord dela tepesta de La Costera.
