Extra topics > Micologia / Micología

Bolets. Tardor 2013

(1/2) > >>

gregal:
Fa uns dies em van donar el "xivatasso" de que en el poble X ja comencen a trobar-se rovellons. Després de contrastar la informació amb la pluviometria registrada en la zona, en els últims dos mesos, he pensat que valdrie la pena arrimar-se a comprobar-ho. Efectivament, he trobat rovellons i més bolets (apagallums, cames de perdiu i tasses de bruc, principalment), però només després d´estar el matí sencer patejant la muntanya, he pogut fer una replega que no arriva al kilo.
Esperem que vinguen noves pluges prompte, i que baixen un poc les temperatures.

Timonet gelat:
Efectivament, un amic meu m'ha ensenyat unes imatges d'un xic a la serralada de l'ombria del terme d'Ontinyent amb 3 cistelles... quina pre-temporada ens depara!

gregal:
Caram! Tres cistelles està molt bé, i més encara per estes dates. Pareix que les importants pluges que se registraren a finals d´agost, per la teua zona, estàn donant els seus fruits. Ara seria perfecte que tinguerem un temporal amb pluges generals i generoses.

NEVÀ GROSSA:
Un temporal amb plujes generoses, ja seria la bomba per a tindre una gran temporada.

De moment a Terol ja en fan, i alguna que altra part de Conca ja va traent algun exemplar.

No está gens malament, per a estar a mitjans de Septembre. ;)

gregal:
Les zones afavorides per les tronades segueixen donant fruits. Huí he tingut la sort de trobar estos rovellons a una altitud d´uns 900/1000 m. en bosc de pi negral. Crec que he tingut molta sort, perquè els he trobat quasi tots en una àrea d´uns 500 m. quadrats. Fòra d´eixa zona apenes hi havien.

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version