Extra topics > Micologia / Micología

Bolets. Tardor 2015.

(1/6) > >>

gregal:
Hola, una temporada més.
Des de fa uns quants dies ja s´estàn collint rovellons i altres bolets en zones altes de la serra de Gúdar, en Terol. En les nostres comarques interiors encara és un poquet prompte, però em feia goig collir els meus primers bolets valencians abans de que acave el mes d´Agost, aixina és que huí he anat a pegar una miradeta a una zona alta del nostre territori, i  a més de gaudir d´un esplèndit dia en plena muntanya, he tingut la sort de trobar els suficients bolets per a fer una tapeta. Les tempestes d´aquest estiu han fet un bon paper, i els boscos es troben en un magnífic estat, des del litoral fins a les zones més altes, almenys en les comarques de la meitat nord. Ara només queda que es registre una bona ploguda més i que la temperatura baixe un poc, i segurament tindrem un molt bon començament de temporada de bolets.

dabitz:
Bona collita per una picaeta

gregal:
Aquest matí he anat a fer una excursioneta per una zona on d'ací uns 8 o 10 dies, previsiblement, es podran fer bones collites de rovellons. De moment, hui, el bosc m'ha anticipat un regalet en forma d'una xicoteta collita de rossinyols, que són uns bolets de tant bona o millor qualitat que els rovellons, i que no tenia prevista. Els rossinyols (Cantarellus cibarius) són uns bolets de bona qualitat i que tenen la virtut de que no es cuquen.

gregal:
Pareix que els rovellons van baixant d´altitud. Ja es pot fer alguna collita acceptable en terres valencianes. Aquestos son d´aquest matí, a una altitud d´uns 1200m. en bosc de pi negral i pi roig. El terreny segueix molt humit i promet. Quasi tots els rovellons es troben sans, també he trobat algunes cames de perdiu.

gregal:
Aquesta setmana hem tingut un ambient sec, càlid, i alguns dies amb vent aponentat; açò ha fet que la temporada de bolets s´haja frenat. Aquest matí he estat per una zona al voltant dels 1200 m. d´altitud. En les ombries encara està el terreny humit, però la major part dels bolets estan prou castigats. Al llarg del matí he anat trobant -que se pogueren aprofitar- tres o quatre apagallums xicotets, uns pocs rossinyols ja algo secs, alguns rovellons, i lo millor de tot, un cep d´uns 200 grams.
Ara caldrà esperar noves pluges que fagen eixir una altra florada.

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version