Forum AVAMET

Extra topics => Extra => Turisme / Turismo => Missatge iniciat per: gregal en 12 de Jul de 11, 00:32:34 am

Títol: Parc del MeridiÓ. Castellˇ de la Plana.
Publicat per: gregal en 12 de Jul de 11, 00:32:34 am
Bona nit.
No sÚ si us haurÓ passat alguna vegada, en les vostres respectives localitats, que al llarg de la vostra vida passeu centenars de voltes davant d┤un edifici, monument, o paratge, i no us fixeu en ell fins que alg˙n foraster vos el descobreix. Algo paregut m┤ha passat a mi.
La setmana passada vaig re-descobrir un paratge que feia anys que no havie visitat. Es tracta del Parc del MeridiÓ, a uns 3 km. de Castellˇ.
Des d┤un punt de vista paisagÝstic i natural no Ús gran cosa. ╔s un modest parc poblat per espŔcies aut˛ctones, en una zona on s┤alternen horta i xalets de segona residŔncia. Per˛ des d┤un punt de vista geogrÓfic tÚ una gran importÓncia a nivell mundial. ╔s el punt on es creuen el meridiÓ 0 ˇ meridiÓ de Greenwich, amb el paral.lel 40 de l┤hemisferi Nord. A mÚs d┤aš˛, done la casualitat que a nomÚs 5 km. d┤acÝ es troba el palauet on va morir a principis del segle XIX, el ge˛graf francÚs Pierre MŔchain, que sembla que fou el que realitzÓ les mesures necesÓries per a dividir la superficie terrestre en paral.lels i meridians tal o com ho coneixem huÝ en dia.
NomÚs he pogut fer una foto amb el m˛vil. IntentarÚ fer-ne alguna mÚs amb la cÓmera i la penjarÚ.
Títol: Re: Parc del MeridiÓ. Castellˇ de la Plana.
Publicat per: Timonet gelat en 12 de Jul de 11, 02:04:42 am
Doncs em pareix molt interessant, grÓcies per compartir-ho.
Títol: Re: Parc del MeridiÓ. Castellˇ de la Plana.
Publicat per: gregal en 13 de Jul de 11, 00:16:09 am
De res Timonet. He pensat que com que la meteorologia estÓ molt relacionada amb la geografia, serie interesant fer menciˇ d┤este lloc, tan interesant com poc conegut.
Títol: Re: Parc del MeridiÓ. Castellˇ de la Plana.
Publicat per: gregal en 03 de Set de 11, 09:56:15 am
Lo promÚs Ús deute. He passat per davant del parc i m┤he parat a fer unes fotos. En penje algunes, i tambÚ dos fotos que vaig fer de la casa on va morir Pierre MÚchain (que ere astr˛nom i no ge˛graf, com he dit).
Títol: Re: Parc del MeridiÓ. Castellˇ de la Plana.
Publicat per: gregal en 03 de Set de 11, 09:58:03 am
Seguim:
Títol: Re: Parc del MeridiÓ. Castellˇ de la Plana.
Publicat per: gregal en 03 de Set de 11, 09:59:35 am
Dos mÚs: