Forum AVAMET

General => Instruments / Instrumentos => Missatge iniciat per: meteoloco en 25 de Ago de 07, 10:12:43 am

Títol: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 25 de Ago de 07, 10:12:43 am
Després d'una nit molt ventosa, m'he adonat que el VWS havia mesurat durant la nit com a velocitat del vent "0". He mirat la consola i efectivament, mesura la direcció del vent, però no així la velocitat.
He pensat en qu+e s'havien esgotat les piles, però el VWS no marcava un nivell baix de piles.

De totes formes he muntat on tinc l'estació i he pogut comprovar que l'anemòmetre i veleta enviava la senyal (per què s'encenia el led roig). Tot i això li he canviat les piles, però tot continua igual: la consola me indica la direcció del vent, però no la velocitat. Les caçoletes de l'anemòmetre funcionen.

Potser algo fàcil d'arreglar per mí mateix, o pel contrari es convenient trucar per telèfon al servici tèncic d'Oregon.

Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Timonet gelat en 25 de Ago de 07, 10:26:26 am
Al SAT d'Oregon, ells t'aconsellaran millor que ningú.

Sort.

;)
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 25 de Ago de 07, 10:37:08 am
Bé no se com, però ja està solucionat.  ???

Li he canviat les piles també a la consola central perquè eren les que portava de casa, i tampoc me indicava la velocitat del vent. Fart d'estar quasi tot el matí en este asunt, apague l'ordinador i el torne a posar en funcionament; i "wualà"........FUNCIONA  ??? ???. No se, però mocoshoft.......

Gràcies de totes formes.

Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Vaqueret en 25 de Ago de 07, 14:30:37 pm
Sona a error de la EEPROM on es magatzemen les dades a la consola, segurament causada per algún camp magnètic. La sol·lució sol esser desconectar el cable que va de consola a l'ordenador, apagar ordenador i consola i tornar-ho a enxufar tot.  Sol passar en les xarcies (o xarxes) d'ordenadors.
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 25 de Ago de 07, 16:44:02 pm
Sona a error de la EEPROM on es magatzemen les dades a la consola, segurament causada per algún camp magnètic. La sol·lució sol esser desconectar el cable que va de consola a l'ordenador, apagar ordenador i consola i tornar-ho a enxufar tot.  Sol passar en les xarcies (o xarxes) d'ordenadors.

Això és el que he fet, però no tinc cap xarxa de red. Tans sols tinc des de'l primer dia,el Wi-fi a 1 metre d'on tinc la consola.

Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Vaqueret en 25 de Ago de 07, 20:46:22 pm
No, si lo que dic és que eixe problema també sol passar amb els ordenadors conectats en xarxa.

Una pregunta: La consola va a piles o está conectada a la xarxa elèctrica?
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 26 de Ago de 07, 01:52:28 am

Una pregunta: La consola va a piles o está conectada a la xarxa elèctrica?

La consola pot anar a piles rebent la senyal dels sensors; ara bé, per a volcar les dades a l'ordinador es necesari que estiga connectada a la xarxa elèctrica ja que en cas contrari no ho fa.

Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Vaqueret en 26 de Ago de 07, 21:09:44 pm

Una pregunta: La consola va a piles o está conectada a la xarxa elèctrica?

La consola pot anar a piles rebent la senyal dels sensors; ara bé, per a volcar les dades a l'ordinador es necesari que estiga connectada a la xarxa elèctrica ja que en cas contrari no ho fa.

Pos assegurat de que estiga conectat al mateix enxufe que el ordenador (coses de les tomes terra)
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 26 de Ago de 07, 21:23:28 pm

Pos assegurat de que estiga conectat al mateix enxufe que el ordenador (coses de les tomes terra)

Tinc un SAI per a protegir l'equip front a pujades de tensió amb 6 eixides (de les quals 3 funcionen com acumulador de bateria). La consola la tinc connectada a una de les eixides que funcionen com acumuladors, juntament amb l'ordinador i el monitor.

 
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Vaqueret en 27 de Ago de 07, 11:56:28 am
MMMM..... Un SAI.....

Si et tornara a passar conecta l'estació al enxufe normal. En determinades situacions els SAI's son un problema en compte una ajuda. Creume, ho sé per experiència, hi han rissats de tensió que el SAI amplifica en compte de eliminar-lo. Básicament és per que els fabricants de SAI saben que les fonts de les ordenadors ja duen filtre per a eixes situacions i dos filtres no filtren el doble, precissament, sino que canvien la frecuència on filtren.
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Timonet gelat en 27 de Ago de 07, 11:59:42 am
Escolta, que jo volia comprar-me un SAI, qué faig?
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Adrià_Ontinyent en 27 de Ago de 07, 12:55:19 pm
Escolta, que jo volia comprar-me un SAI, qué faig?

Compra'l. Jo no me'l volía comprar i en Febrer una pujada de tensió me'l va trencar. Per sort, me l'havía comprat un mes abans i entrava a la garantía. Valen entre 40 - 60 €. A mi crec que em va costar 48 €
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Vaqueret en 27 de Ago de 07, 12:57:38 pm
Escolta, que jo volia comprar-me un SAI, qué faig?

Si és per al ordenador, compra'l.

Jo, l'únic que dic és que el SAI està pensat per a treballar amb una font d'alimentació de un ordenador, no amb altres aparells elèctrics.
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 27 de Ago de 07, 13:31:35 pm
Jo me'l vaig comprar l'any passat degut a què una pujada de tensió o a una fallida en el submnistrament elèctric o bé les dues coses (perquè no estava), em va fer malbé la font d'alimentació de l'ordinador.

Una opció molt interessant d'alguns SAI és que poc abans d'esgotar-se la bateria, tenen la posibilitat d'apagar l'ordinador. En el meu cas crec que no va pasar de 60 € mantenint l'ordinador entre 8 i 10 minuts en funcionament i apagant-lo automàticament.

De totes formes tindre en compte el que ha dit Vaqueret i enxufaré la consola i el monitor directament a la xarxa.
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Vaqueret en 27 de Ago de 07, 13:47:02 pm
Jo me'l vaig comprar l'any passat degut a què una pujada de tensió o a una fallida en el submnistrament elèctric o bé les dues coses (perquè no estava), em va fer malbé la font d'alimentació de l'ordinador.

Una opció molt interessant d'alguns SAI és que poc abans d'esgotar-se la bateria, tenen la posibilitat d'apagar l'ordinador. En el meu cas crec que no va pasar de 60 € mantenint l'ordinador entre 8 i 10 minuts en funcionament i apagant-lo automàticament.

De totes formes tindre en compte el que ha dit Vaqueret i enxufaré la consola i el monitor directament a la xarxa.

Home, el monitor no fa falta, també té el filtret que estava dient.
Altra sol·lució és afegir-li tú un 'filtre de rizats de MF' al alimentador de la consola. Fes-me memòria en alguna 'quedada' d'eixes que dieu, i te'n duc un (de una font d'alimentació d'ordenador. Tinc el terrat plé d'aparells d'eixos)
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Timonet gelat en 27 de Ago de 07, 19:16:20 pm
Però el SAI aniria amb el ordinador que té la Oregon enxufada.
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 27 de Ago de 07, 21:58:36 pm
sip  ;)

Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 31 de Ago de 07, 18:33:27 pm
Sembla que torne a tindre el mateix problema.

Havia sentit parlar bé del servici tècnic de Oregon. En dos minuts de trucada telefònica, arreglat; com sona.

Els he exposat el problema i m'han dit que m'envien un anemòmetre nou. Tan sols m'han dit quan i on vaig comprar l'estació. No m'han exigit cap fax ni cap factura ni res semblant.  :D. Sembla que el problema està en el transmisor, no en la consola. Ja vorem

Llàstima que la Oregon utilitze el cutre VWS i que l'anemo registre els paràmetres de vent cada 15 segons, perquè sino "chapeau"




Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: felet en 31 de Ago de 07, 19:01:58 pm
Els he exposat el problema i m'han dit que m'envien un anemòmetre nou.

Com a mal menor no està malament...  ;D

Espere que en pocs dies tingues el problema definitivament resolt...
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: Timonet gelat en 01 de Set de 07, 09:35:43 am
No deixarà de sorprendrem el SAT D'Oregon... quina canya.
Títol: Re: No mesure la velocitat del vent
Publicat per: meteoloco en 01 de Set de 07, 10:19:39 am
Ara si que va.  ;D

 ???