Missatges recents

Pàgines: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Trobades / Encuentros / Re:Sopar “Crida a la Gota Freda 2019” (Vilamarxant, 28/09/2019)
« Darrer missatge per AVAMET el 06 de Jul de 19, 12:54:26 pm »
Llistat d'assistents i plats escollits / Listado de asistentes y platos escogidos:

1. Paco (moleck): Carn
2. Jordi (INRI666): Peix
3. Empar (ELAN): Peix
4. Antonio (Altocúmulo): Carn
5. Joseta: Carn
6. Joan (Meteocàrcer): Carn
...Llistat de socis que s'allotjaran a l'alberg de la Rodana / Listado de socios que se alojarán en el albergue de la Rodana:
1. Joseta
2.
3.
4.
5.
...


12
Trobades / Encuentros / Re:Sopar “Crida a la Gota Freda 2019” (Vilamarxant, 28/09/2019)
« Darrer missatge per AVAMET el 06 de Jul de 19, 12:53:32 pm »
Estimados compañeros y compañeras.

Un año más tenemos el placer de anunciar la cena "Llamada a la Gota Fría", cita anual desde hace más de una década para amantes de la meteorología y la gastronomía con la finalidad de pedirle al cielo lluvia de norte a sur de nuestra geografía durante los meses de otoño, si puede ser con sentido común y lo más repartida posible, aunque quizás eso en nuestro clima sea pedir demasiado.

Anunciamos ya la fecha para que os la reservéis en el calendario y la asistencia a esta tradicional cena de hermandad meteorológica sea la más elevada posible.

Este año la cena se celebrará en la localidad de Vilamarxant (el Camp de Túria, València), el sábado 28 de septiembre de 2019 a partir de las 21:30h. Nuestro socio Paco Cervera de Vilamarxant (moleck) es el organizador de la cena, que se celebrará en la "Cervecería la Blanca" (Av/ Dos de Mayo, 4).

Ese mismo sábado y unas horas antes de la cena, realizaremos seguramente alguna otra actividad en Vilamarxant (en principio una Asamblea General Extraordinaria y/o alguna charla meteorológica), pero eso ya lo concretaremos mejor dentro de unas semanas.


Respecto a la cena, el menú será el siguiente:

ENTRANTES:
- Variados ibéricos
- Pan a la catalana
- Patatas bravas
- Ensaladilla rusa

PLATO PRINCIPAL (debéis elegir entre las 2 opciones):
A) Carne (Carrillada)
B) Pescado (Emperador)

POSTRE CASERO

CAFÉ

BEBIDA


El precio es de 20 € (todo incluido) y AVAMET financiará 10 € por socio/a asistente, así que los precios se quedan así:

PRECIO PARA SOCIOS: 10€
PRECIO PARA NO SOCIOS: 20€MUY IMPORTANTE: Debéis escoger el plato principal y os podéis apuntar a la cena hasta el viernes día 20 de septiembre.

Os esperamos en Vilamarxant a todos y a todas.  :D
13
Trobades / Encuentros / Sopar “Crida a la Gota Freda 2019” (Vilamarxant, 28/09/2019)
« Darrer missatge per AVAMET el 06 de Jul de 19, 12:04:44 pm »
Estimats companys i companyes.

Un any més tenim el plaer d’anunciar el sopar “Crida a la Gota Freda”, cita anual des de fa més d’una dècada per a amants de la meteorologia i la gastronomia amb la finalitat de demanar-li al cel pluges de nord a sud de la nostra geografia als mesos de la tardor, si pot ser amb coneixement i el més repartida possible, tot i que potser això al nostre clima és demanar-li massa.

Anunciem ja la data perquè vos la reserveu al calendari i l’assistència a este tradicional sopar de germanor siga la més elevada possible.

Enguany el sopar se celebrarà a la localitat de Vilamarxant (el Camp de Túria, València), el dissabte 28 de setembre de 2019 a partir de les 21:30h. El nostre soci Paco Cervera de Vilamarxant (moleck) és l’organitzador del sopar, que se celebrarà a la “Cervecería la Blanca” (Av/ Dos de Maig, 4).

Eixe mateix dissabte i unes hores abans del sopar, realitzarem segurament alguna altra activitat a Vilamarxant (en principi una Assemblea General Extraordinària i/o alguna xarrada meteorològica), però això ja ho concretarem millor d’ací unes setmanes.


Respecte al sopar, el menú serà el següent:

ENTRANTS:
- Variats ibèrics
- Pa a la catalana
- Creïlles braves
- Ensaladilla russa

PLAT PRINCIPAL (heu de triar entre les 2 opcions següents):
A) Carn (Carrillada)
B) Peix (Emperador)

POSTRE CASOLÀ

CAFÉ

BEGUDA


El preu és de 20€ (tot inclòs) i AVAMET finançarà 10€ per soci/a assistent, així que els preus es queden així:

PREU PER A SOCIS: 10€
PREU PER A NO SOCIS: 20€MOLT IMPORTANT: Cal triar el plat principal i podeu apuntar-vos al sopar fins el divendres dia 20 de setembre.

Vos esperem a Vilamarxant a tots i a totes.  :D
14
Instruments / Instrumentos / Re:Consejo Estación sobre 250 euros
« Darrer missatge per felet el 25 de Jun de 19, 11:07:26 am »
Jo els recomanaria alguna de les Froggit següents:

WH1080
WH3000SE
WH4000SE

La relació qualitat-preu és correcta i donen dades prou fiables per a l'ús que han de fer d'elles:

https://www.froggit.de/?cat=c26_Professional-Weatherstations-category-26.html
15
Instruments / Instrumentos / Consejo Estación sobre 250 euros
« Darrer missatge per Miguel el 24 de Jun de 19, 23:53:47 pm »
Hola, me piden consejo sobre una estación meteorológica sobre 250 euros. El lugar es en primera línea de playa de Gandia, para el Servicio de CruzRoja. La estación iría ubicada en un mastil sobre el techo de una posta sanitaria. No estoy muy puesto en estaciones, lo justo. Si podéis guiarme un poco....

Gracias!
16
Hola!

Hace unos años comencé a interesarme por la tecnología de los atrapanieblas y leí en un artículo científico que había proyectos de captación de agua de niebla en Valencia.

Para un proyecto en la universidad me gustaría saber más al respecto, pero no sé dónde puedo encontrar informaciones por ejemplo sobre las áreas con mayor presencia de niebla en la región de Valencia/Levante.

¿Alguien me podría ayudar? ¿O alguien sabe si/dónde hay atrapanieblas instalados?

Muchas gracias de antemano,

Saludos cordiales,
Alex
17
Biblioteca / Resum meteorològic de la primavera climàtica del 2019
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 17 de Jun de 19, 15:37:56 pm »
Bon dia i bona hora, companys d’afició:

Com sabeu, es considera primavera climàtica al trimestre en què les temperatures pugen després del període més fred de l’any. Són mesos temperats que al nostre hemisferi septentrional corresponen a març, abril i maig, i que ens porten al reinici del cicle inacabable de la vida dels éssers estrictament lligats a la natura. Les dades calculades de l’última primavera climàtica al meu observatori assenyalen una estació de mitjana pràcticament normal quant a temperatura (agafe com a patró la mitjana de dades de la sèrie 1971 al 2000 a l’aeroport de Manises, corregida per la diferència d’altitud entre observatoris), una pluja acumulada un terç per damunt del que esperàvem (la que ens dóna la mitjana de la sèrie citada abans), una força del vent en la línia del que marca la mitjana del meu observatori (11 anys de dades) i una direcció dominant de l’oest, la segona més habitual al meu observatori; on l'històric assenyala com a majoritària la de l’est, dins d’una evolució mensual progressiva des de l’oest fins a l’est, conforme ens anem acostant cap a l’estiu, quan dominen clarament les brises de l’est.

Passe, tot seguit, a comentar les singularitats i les regularitats trobades com a resultat d’aplegar les dades del trimestre esmentat, recollides al meu observatori d’aficionat, situat al terme de Bétera, partida de les Malladetes, comarca valenciana del Camp de Túria:

A)   SINGULARITATS METEOROLÒGIQUES DE LA PRIMAVERA CLIMÀTICA DEL 2019:

Una que no és estrictament primaveral, perquè agafa tot el primer trimestre de l’any, pense que resulta d’interès fer-ne insistència ací: aquest primer trimestre del 2019 ha sigut el més sec en 155 anys a la ciutat de València.
 
Les altres les trobem a l’abril, que és el mes que ens ha portat més notícies meteorològiques singulars: L’oratge d’aquest abril del 2019 ha estat dominat per un episodi persistent de vent fort de gregal i un embossament d’aire fred en altura (DANA o “gota freda”) durant els dies de Pasqua, del 18 al 22, que ha regat a bastament quasi tot el territori valencià, totalitzant fins a 400 mm (segons dades d’AVaMet) en els indrets tradicionalment més plujosos del país, assolint-se, en alguns de més al sud, registres rècord en els darrers 50 anys. La persistència d’altes pressions a Escandinàvia ha estat un dels factors clau en aquest episodi extraordinari. Un episodi que va portar algunes inundacions sortosament lleus i també va retornar l’aspecte eixerit i el color llampant als nostres camps. Per altra banda, aquest abril ha sigut el més ventós de la sèrie d’11 anys de dades recollides al meu observatori (7 km/ h de velocitat mitjana del vent), assolint-se el dia 20 la marca anual de ratxa màxima (85,3 km/ h, de l’ENE), que a més és rècord absolut d’abril al meu observatori i el segon valor anual més alt de la sèrie.

B)   RESUM DE DADES DE LA PRIMAVERA CLIMÀTICA DEL 2019:

Vegeu-lo al quadre-resum de dades meteorològiques més significatives de la primavera climàtica que adjunte, el qual inclou comentaris explicatius. Hi podem veure que destaca el meteor de la pluja, que ha estat un 36 % superior al patró.

C)   GRÀFIQUES HISTÒRIQUES DE LA PRIMAVERA CLIMÀTICA:

En graficar les dades anuals de la primavera climàtica, en base a l’històric de què dispose i que podeu veure a les imatges adjuntes, podem veure que, amb petites oscil·lacions, continuem amb les tendències de l’any passat; cosa lògica ja que els canvis climàtics són lents i no es poden copsar en pocs anys. A més, hem de tenir en compte que es tracta de dades d’un observatori automàtic d’aficionat (pel que fa a les termomètriques i eòliques), on sols la temperatura ha estat contrastada amb patrons de calibratge, i no han estat sotmeses a anàlisis de significació estadística.

Tenint en compte aquestes limitacions, veiem que, quant a l’històric de dades del meu observatori pel que fa a la primavera climàtica, la temperatura mitjana segueix una tendència ascendent (línia verda de la recta de regressió), que a hores d’ara se situaria al voltant d’1,1º C per damunt del patró (línia fosca discontínua; valor que ha baixat 0,3º C respecte de l’any passat); mentre que la pluja total recollida, amb la lògica major irregularitat de les oscil·lacions, manté una evolució descendent (línia fúcsia de la recta de regressió), però que actualment seria aproximadament coincident amb el patró (línia fosca discontínua; valor lleugerament superior a l’obtingut en 2018); malgrat els 50 mm de pèrdua estimada en 22 anys; la qual cosa, per altra banda, podria indicar que el patró triat, malgrat la proximitat entre observatoris (uns 10 km en línia recta), no s’ajusta bé a les característiques climàtiques de l’indret de mesura.  Ens trobaríem, doncs, en situació d’escalfament climàtic, com ja s’ha anat confirmant resum rere resum.

Si voleu saber-ne més, podeu consultar les dades més significatives de cada mes als apunts corresponents que he publicat en aquest mateix fòrum o a l’apunt corresponent del meu blog (http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=273374).

Com faig sempre, enllestiré l’apunt fent esment de les previsions meteorològiques per a aquest estiu climàtic que ara comença: segons AEMet, a quasi tota la península Ibèrica continuarem amb temperatures mitjanes superiors a les normals i precipitacions acumulades normals. Cap novetat, doncs.

Aprofiteu l’estiu, les festes i les vacances, que “A l’estiu, tot el món viu”.
18
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento meteorológico Junio-Julio 2019
« Darrer missatge per Elche el 17 de Jun de 19, 09:39:06 am »
Buenos días desde Elche, amanecemos con el cielo despejado y temperaturas en estos momentos de:

Sector V:            25,9ºC
Velarde:             22,2ºC
Nuevo Altabix:    24,8ºC
19
Seguiments / Seguimientos / Seguimiento meteorológico Junio-Julio 2019
« Darrer missatge per Elche el 17 de Jun de 19, 09:31:54 am »
Buen seguimiento ;)
20
Biblioteca / Resum meteorològic de maig del 2019
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 03 de Jun de 19, 11:47:54 am »
Bon dia, companys:

L’oratge d’aquest últim maig ha sigut prou normal en comparança amb els valors que agafe com patró (mitjana de temperatura i precipitació acumulada de l’estació oficial més pròxima a la meua: aeroport de Manises, entre els anys 1971 i el 2000). Així, la temperatura mitjana ha sigut de 17,8º C (tan sols 0,1º C per damunt del patró); ha plogut pocs dies, però en quantitat suficient per no haver de patir sequera (39,4 litres/m2, 3,4 més que el patró; les pluges més importants han sigut de tempestes que s’han desenvolupat al sistema Ibèric i després s’han acostat fins al prelitoral i el litoral) i el vent ha bufat d’acord amb la mitjana de dades del meu observatori (velocitat = 5,0 km/ h, la mateixa que la mitjana dels últims 11 anys); encara que la direcció dominant ha sigut de ponent (OSO, que no és la més habitual en un mes de maig al meu observatori, sinó la de llevant: ESE).

Pel que fa al balanç pluviomètric anual, s’ha reduït una mica el dèficit que arrossegàvem per la sequera hivernal, deixant-lo en un -17 %. Pel que fa a l’any hidrològic 2018-2019 (balanç pluviomètric des de Setembre del 2018 fins al mes actual,) mantenim un superàvit del 45 %, gràcies a una tardor excepcional.

A més a més, tot seguit adjunte, per una banda, un quadre resum dels valors mitjans, extrems o acumulats de temperatura, pluja i vent, i, per altra, les gràfiques de l’evolució temporal d’algunes de les variables meteorològiques més comunes del cinquè mes de l’any 2019, tal com han quedat registrades al meu observatori d’aficionat, situat a la banda més alta del terme de Bétera (Camp de Túria), a un racó de la partida de les Malladetes, anomenat la Conarda.

En qualsevol cas, també podeu veure el adjunts i ampliar aquesta informació a l’apunt que he penjat al meu blog: http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=273360.

Ara, a gaudir de la calor de l’estiu; perquè cada cosa al seu temps sempre ens fa bé: “Fred per Nadal i calor per sant Joan, salut per tot l’any”.
Pàgines: 1 [2] 3 4 ... 10