Missatges recents

Pàgines: 1 ... 8 9 [10]
91
Greu contratemps en la lluita contra la contaminació del medi ambient. La gran barrera artificial que havia de netejar els plàstics de l’Oceà Pacífic s’ha trencat per la meitat i haurà de ser retirada del mar els propers dies per tal de ser redissenyada i reparada. Així ho ha anunciat ‘The Ocean CleanUp’, la fundació impulsora del projecte i creada per Boyan Slat per la lluita contra la contaminació de les aigües del nostre planeta.

Es trenca la gran barrera que havia de netejar els plàstics del Pacífic

Aquest és el primer prototip a gran escala d’un sistema de neteja dels residus plàstics que hi ha als mars i oceans i que és conegut com a Wilson o System 001. La barrera fa prop de 600 metres de llarg i aquests propers dies serà retornada per a la seva reparació al port d’Alameda, a San Francisco (Estats Units), on va ser construïda fa prop de 4 mesos.

92
Biblioteca / Resum meteorològic de desembre del 2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 07 de Gen de 19, 10:56:58 am »
Bon dia, companys:

A desembre i al lloc del planeta en què ens trobem, el sol arribava al seu punt més baix de l’horitzó i la durada del dia assolia el seu mínim anual. I també ens va portar el fred, un fred bastant més fluix del que teníem dècades enllà. Aquest desembre el natural refredament ambiental que porta l’estació hivernal no va aconseguir arribar al valor de temperatura esperat (com a patró agafe la mitjana de les darreres 3 dècades del segle XX al observatori oficial més proper al meu, aplicant la correcció escaient per la diferència d’altura) i he de qualificar-lo com a –relativament-- càlid (més d’1º C per damunt del normal). Quant a pluges, aquest darrer mes del 2018 la meteorologia ens ha portat sequera, cosa que --encara que siga per una vegada-- hem agraït després de les extraordinàries precipitacions de la darrera tardor, que havien deixat camps i muntanyes ben mullats.

Passant a resumir les dades meteorològiques concretes d’aquest desembre, tal com han quedat registrades al meu observatori d’aficionat, situat a la banda més alta del terme de Bétera (Camp de Túria), a un racó de la partida de les Malladetes, anomenat la Conarda, tenim el següent:

- Temperatura mitjana = 12,1º C, 1,4º C per damunt de la sèrie normal (1971-2000 a l’aeroport de Manises corregida per la diferència d’altura) per a un mes de desembre.

- Pluja recollida = 8,8 mm, un 82 % inferior a la que marca la mitjana de la sèrie normal per a desembre. Malgrat la sequera amb que hem acomiadat l’any, les generoses pluges de la darrera tardor climàtica han permès aconseguir un balanç pluviomètric anual positiu del 38 %, i, pel que fa a l’any hidrològic 2018-2019, que comença a comptar des de setembre, la situació segueix sent prou bona, amb un superàvit del 93 %.

- Vent: Intensitat mitjana = 2,7 km/ h, 0,6 km/ h inferior a la mitjana de 11 anys de dades recollides al meu observatori en desembre, que és el segon mes menys ventós de l’any, darrere d’octubre. Direcció dominant de l’Oest (WSW), la més habitual al meu observatori en desembre (WSW = 60 %, W = 20 %, ESE = 10 %, NE = 10 %).

A més a més, tot seguit vos adjunte, per una banda, un quadre resum dels valors mitjans, extrems o acumulats de temperatura, pluja i vent, i, per altra, les gràfiques de l’evolució temporal d’algunes de les variables meteorològiques més comunes de l’últim mes de l’any 2018 tal com han quedat registrades al meu observatori.

I si voleu ampliar l’anterior informació, ho podeu fer a l’apunt que he penjat al meu blog: http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=272984.

“Qui desembre salva, la seua vida allarga”. Per molts anys!
93
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento Enero/Gener 2019
« Darrer missatge per felet el 06 de Gen de 19, 11:25:44 am »
Bon dia.

Les mínimes han pujat una miqueta (s'han quedat entre els 3 i 5º) i la humitat és més baixa (35%): de fet no ha superat el 60% ni fora del casc urbà.
94
Instruments / Instrumentos / Re:Estació meteorològica Froggit WH1080 SE
« Darrer missatge per Manuel N el 05 de Gen de 19, 11:56:09 am »
en cumulus la puedes configurar como fine offset, es la misma consola que una pce...
95
Mitjans / Medios / El gener podria ser poc plujós i més càlid del normal
« Darrer missatge per tarragona99 el 02 de Gen de 19, 17:32:18 pm »
Els models a llarg termini mantenen una dinàmica més aviat de poques precipitacions i temperatures una mica més elevades del que tocaria per l’època.

La pluja ens visitaria poc aquest mes, almenys durant la primera quinzena

96
Seguiments / Seguimientos / Re:Seguimiento Enero/Gener 2019
« Darrer missatge per Elche el 02 de Gen de 19, 17:02:08 pm »
Buenas tardes desde Elche. En estos momentos tenemos cielo despejado y los siguientes datos.

Temperatura: 14,7ºC
Humedad: 73%
Presión: 1025 hPa
97
Seguiments / Seguimientos / Seguimiento meteorológico Enero/Gener 2019
« Darrer missatge per Elche el 02 de Gen de 19, 16:59:37 pm »
 ;) Buen seguimiento
98
Instruments / Instrumentos / Re:Estació meteorològica Froggit WH1080 SE
« Darrer missatge per EA3CH el 31 de Des de 18, 09:49:33 am »
Bon dia Joseta,

He quedat sorprès de la comparativa de les temperatures que has fet amb la Davis. És cert que les temperatures de la FROGGIT WH1080 SE són tan fiables com la DAVIS?

Ho dic perquè tinc la WATSON 8681 i estic molt cansat de que la temperatura sempre sigui 2 o 3 graus superior quan fa sol.
No he trobat cap solució ni cap protector eficaç per protegir el sensor de temperatura.

La pregunta és:
Aquesta FROGGIT WH1080 SE és compatible amb el programa CUMULUS 1.9.4 (build 1099) ??
A la llista d'estacions suportades per CUMULUS aquest model no hi apareix.

Esperant la teva resposta,

radioaficionats@ymail.com


...
99
La joven de 15 años, Greta Thunberg, recriminó a los políticos de la cumbre del clima de la ONU, ante los pasivos acuerdos para frenar el calentamiento global.

Greta Thunberg se ha convertido en una activista muy admirada a sus solo 15 años de edad. Su voz y su discurso contra el cambio climático en la cumbre del clima en Polonia ha impactado a muchos asistentes y personalidades públicas.

Su intervención ha sido de las más asombrosas de las que se recuerdan y el vídeo de su discurso se ha vuelto viral. Algunas personas la comparan con personalidades reivindicativas de la historia reciente.

Dejo enlace por si queréis ver el vídeo

https://espanadiario.es/meteo/nina-cambio-climatico
100
La nevada ha estat molt testimonial i tan sols ha enfarinat les parts més altes de la muntanya. La cota ha baixat per sota dels 1.400 metres amb un ambient hivernal

El Montseny torna a aparèixer nevat

Pàgines: 1 ... 8 9 [10]