Forum AVAMET

General => Instruments / Instrumentos => Missatge iniciat per: llobero en 30 de Nov de 06, 19:39:45 pm

Títol: estació oregon
Publicat per: llobero en 30 de Nov de 06, 19:39:45 pm
Hola foreros tinc una Oregon que em van "donar" de l'enciclopedia de la meteorologia de Sapiens i encara no li he canviat les piles. En pantalla m'apareix al costat del nuvolet o el sol que la bateria està acaban-se o s'ha acabat, però com està connectada a la llum seguix funcionant. La pregunta és la següent. Si li canvie les piles em desapareixeran totes les dades que tinc???? O li les canvie sense desenxufar-la de la llum???  O tal volta es que s'està acabant la del anemòmetre o del pluviòmetre???

Vos agrairïa que em diguereu alguna cosa. Gràcies.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: felet en 30 de Nov de 06, 20:18:57 pm
L'especialista en Oregon és Timonet  ;D

Que ens conte la seua experìència... Supose que si està connectada a la llum no perdrà les dades  ???

Ah!, i benvingut al fòrum!  ;)
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 30 de Nov de 06, 21:27:31 pm
Hola llobero, benvingut.

A vorer... el dibuixet de la pila t'apareix al sensor interior de temperatura, humitat i pressió? Si és el cas, hauràs de substituir la pila per una nova en eixe sensor... i si no desapareix el dibuixet a la consola, serán les 4 piles de darrere. Ara no ho recorde bé, sols ho he fet una vegada.

Ja ens contaràs.

PD; D'ón ets?
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 02 de Gen de 07, 20:29:38 pm
Hola, bona vesprada. Un dels propòsits del any nou per a mi ha sigut el posar la meua estació OREGON 928 a meteoclimàctic. Per això necessite un data logger (per què tampoc es plan tindre l'ordinador encés les 24 hores).
El motiu de la meua consulta es per a vore si em podeu recomanar alguna tenda o alguna direcció d'internet on venguem el data logger corresponent per a aquesta estació.
L'únic lloc on l'he trobat es a la pàgina web de "La Casa del Clima". Us agrairia que em diguereu si sabeu d'un altre lloc.
Moltes gràcies.

Títol: Re: estació oregon
Publicat per: carboner en 02 de Gen de 07, 20:33:46 pm

  Però l´estació que ja hi ha  en meteoclimatic de Novelda no es la teua?????????? ::), jo em pensava que si, però pel que dius veig que no és així.

 En quant a lo del ordinador, des de Juny que em vaig posar jo la davis que el tinc ences, només si algun dia se n´anat la llum o a hagut tronada l´he apagat. :P
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 02 de Gen de 07, 20:50:16 pm
Hola carboner. No, no es la meua, i mira que he preguntat a vore de qui potser la estació, i res de res. A més a més, tampoc puc enviar-li un correu electrònic, per què el link tampoc funciona  ???.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: felet en 02 de Gen de 07, 22:10:07 pm
Tinc entés que els dataloggers per a l'Oregon no són econòmics que digam...  :P

Tindre l'ordinador encés continuament no té per què suposar cap inconvenient...

En el meu cas si que l'apague algunes hores perquè és un portàtil i de vegades me l'emporte...
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 02 de Gen de 07, 22:42:27 pm
Al meu cas, amb la oregon amb ja 2 anys, la he tingut conectada al PC amb el VWS i més o menys, va bé. Un Dattaloguer val uns 300€, que per a mi, no valen la pena.

Qué prefereixes?
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 02 de Gen de 07, 23:21:21 pm
Ok. Moltes gràcies per les vostres respostes. La veritat és que 300 € es pasta; el motiu de pegar-li voltes al data lloger és per què l'ordinador al qual anaria conectat té així com a 7 ó 8 anys; de moment funciona prou bé, però si el tinc conectat les 24 hores del dia no se si m'aguntarà. De tota manera ganes de gastar-me 300 € no en tinc cap. Prefereisc gastar-me eixa pasta en una garita com deu mana (però tan sols en tendria mitja  ;D) pel que veig.

Salutacions

Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 02 de Gen de 07, 23:43:30 pm
Garita per un sensor valen sobre 115€ i van a les mil meravelles...
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Vaqueret en 03 de Gen de 07, 16:17:55 pm
Garita per un sensor valen sobre 115€ i van a les mil meravelles...

Vaja timo....  Per 300 Urelios tens un ordenador de sobretaula (slim) de categoría, això sí, sense monitor i demés. Però es que tampòc es fa falta el monitor, el pots configurar per a controlar-lo per l'escritori remot des de l'atre ordenador.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 03 de Gen de 07, 16:47:11 pm
Inclús un portàtil de segona mà faria de dataloguer amb el VWS i a més, funciona com a SAI contra les baixades de llum.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 03 de Gen de 07, 20:18:40 pm
Hola Timonet. Eixe és també el problema. Tinc un portàtil que té un any i no estableix comunicació amb la consola de la estació; tot i que vaig comprar un adaptador RS-232, USB per al portàtil (per què molts portàtils no tenen port RS-232. No si si t'en recordaras que ja et vaig fer esta pregunta (en un privat) i em vas dir que no era problema de sowtware ni de configuració; simplement que n'hi ha portàtils que no funcionen, o no reconeixen el port i pel que he pogut vore no soc l'únic  >:(. No me funciona el vws. Em vas facilitar també un direcció on es tractava este mateix problema.

Per tant la solució es conectar-la al Pentium II a 350. També el que estic pensant es vore de fer-me amb un ordinador vell (preferiblement portàtil, però tampoc necesariament), i dedicar-lo exclusivament al vws i meteoclimàtic, per què el vws funciona amb un requisits mínims,de tal manera que si "peta" tinc de repost el pentium II.

En quant a la qüestió de la "garita" em referia a la caseta (molta pasta també). De tota manera, segons tinc entés  "el abrigo" per al sensor (abrigo Davis) quan li pega directament el sol i no bufa res de vent, augmenta sensiblement la temperatura de l'interior. Es així?. Convendria posar-li un sistema de ventilació forçada?.

Crec que el que vaig a fer es actualitzar la versió del vws, fer-me amb una garita (tot i que la situació del sensor exterior és molt bona, ja que esta baix d'un texat de formigó orientat al nort sense pegar-li el sol, i obert als cuatro punt cardinals excepte el sud), i conectar-ho tot al pentium II. Entre tant a vore si em puc fer amb alguna antigualla d'ordinador.

Val, moltes gràcies.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 03 de Gen de 07, 20:35:18 pm
Val... és una llàstima que no pugues fer anar el adaptador amb l'RS-232 a USB.. Pel que fa a l'abric Davis, va extremadament bé. Amb 1 any i mig que el tinc, no m'ha fallat mai... i no s'en passa amb les màximes a plé rendiment de l'estiu amb 40ºC... és si acàs la millor compra que he fet amb 115€...
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 03 de Gen de 07, 20:39:25 pm
On el vas comprar. A Darrera. Funciona amb el termohigròmetre "del caputxó", vull dir, cap perfectament?

Si pel que siga no pots o no vols fer publicitat envia'm un privat.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 03 de Gen de 07, 21:02:26 pm
Tots els productes Davis acaben sent comprats a Darrera a Espanya, per que són els majoristes. Jo la vaig comprar a Valkanik.com i em va costar en casa uns 117€ crec...
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Vaqueret en 04 de Gen de 07, 15:49:41 pm
El problema del port RS-232 amb les 3200/3600 es que estes estacions no gasten eixe port per a res, símplement utilitzen dos "pins" per emular un protocol de comunicacions molt gastat en industria que s'anomena I2C, per aixo no funcionen les adaptadors USB.
Hi ha una manera  millor de fer-ho funcionar si el protatil te port Centronics d'impresora que es desoldar el conector serie que ve amb l'estació i conectar el dos filets als pins 4 i 6 del port d'impresora. Buscar en un editor hexadecimal i on pose "COM" en el Heavy weather canviar-ho per "LPT" i a funcionar....
i si gastes el Open3600 encara es més facil.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 04 de Gen de 07, 20:55:33 pm
Moltes gràcies per la resposta, per crec que no vaig a clavar-me a manipular la consola, per què jo me conec i després me sobren peses  ;D

Ara acabe d'actualitzar-me la versió base del vws a la de internet per a poder penjar les dades en meteoclimàtic. M'han enviat un correu amb un número de registre. On el tinc que posar, estic confós, o pel contrari tinc que esperar a que m'aplegue a casa en un CD.
Jo em pensava que ho podia fer per iinternet.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 04 de Gen de 07, 21:28:36 pm
Ara acabe d'actualitzar-me la versió base del vws a la de internet per a poder penjar les dades en meteoclimàtic. M'han enviat un correu amb un número de registre. On el tinc que posar, estic confós, o pel contrari tinc que esperar a que m'aplegue a casa en un CD.
Jo em pensava que ho podia fer per iinternet.

Help -> Registration information
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 04 de Gen de 07, 21:43:34 pm
 ??? ;) ;)
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 04 de Gen de 07, 23:20:25 pm
??? ;) ;)

Ho entens?

Al VWS, ves Help i després, registration information. Ahí es on pots pegar el codi.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 05 de Gen de 07, 08:16:43 am
Si ja ho tinc, Timonet.
De moment la versió actualitzada ja la tinc. Ara falta la configuració. Seguiré pas a pas el manual de meteoclimàtic.
Adeu
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Timonet gelat en 05 de Gen de 07, 10:13:10 am
 :D
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 08 de Gen de 07, 20:32:40 pm
Garita per un sensor valen sobre 115€ i van a les mil meravelles...

Vaja timo....  Per 300 Urelios tens un ordenador de sobretaula (slim) de categoría, això sí, sense monitor i demés. Però es que tampòc es fa falta el monitor, el pots configurar per a controlar-lo per l'escritori remot des de l'atre ordenador.

On podria trobar un "slim" per 300 € per què he on he preguntat dels 500 € no baixa (sense monitor). Fes el favor de dir-me on el podria trobar (si alguna pàgina web, o pel contrari a qualsevol tenda d'informàtica) per què m'hen vaig demà mateix  ;D, i mes ara que l'ordinador on tenia el VWS muntant ja les dades a meteoclimàtic (un pentium II), M'HA PETAT  >:( >:( >:( :'(, després d'haver-lo tingut 36 hores seguides en funcionament. He obert la finestra de l'explorer, i nyasca... Si li haguera fet cas a Timonet quan em va recomanar la Davis, no m'estaria passant tot astò, però en aquell moment els 1000 € em van parar.

De tota manera la idea de tindre l'ordinador en funcionament les 24 hores em dona algo de mal rollo, pel tema del soroll (principalment per la nit), i per motius de sobrecalfaments (tot i que les instalacions elèctriques et garanteixen que no hi ha perill). Un slim fa també tant de soroll o pel contrari al ser de dimensions més reduïdes, també es menor el soroll.

Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Vaqueret en 08 de Gen de 07, 22:37:02 pm
Garita per un sensor valen sobre 115€ i van a les mil meravelles...

Vaja timo....  Per 300 Urelios tens un ordenador de sobretaula (slim) de categoría, això sí, sense monitor i demés. Però es que tampòc es fa falta el monitor, el pots configurar per a controlar-lo per l'escritori remot des de l'atre ordenador.

On podria trobar un "slim" per 300 € per què he on he preguntat dels 500 € no baixa (sense monitor). Fes el favor de dir-me on el podria trobar (si alguna pàgina web, o pel contrari a qualsevol tenda d'informàtica) per què m'hen vaig demà mateix  ;D, i mes ara que l'ordinador on tenia el VWS muntant ja les dades a meteoclimàtic (un pentium II), M'HA PETAT  >:( >:( >:( :'(, després d'haver-lo tingut 36 hores seguides en funcionament. He obert la finestra de l'explorer, i nyasca... Si li haguera fet cas a Timonet quan em va recomanar la Davis, no m'estaria passant tot astò, però en aquell moment els 1000 € em van parar.

De tota manera la idea de tindre l'ordinador en funcionament les 24 hores em dona algo de mal rollo, pel tema del soroll (principalment per la nit), i per motius de sobrecalfaments (tot i que les instalacions elèctriques et garanteixen que no hi ha perill). Un slim fa també tant de soroll o pel contrari al ser de dimensions més reduïdes, també es menor el soroll.



Si passes per Castalla jo te'l arreplegaré. Molts dels meus clients tenen ordenadors (P III o K7) retirats pero que funcionen perfèctament. Estic segur que puc aplegar a un acord amb ells per menys dels 300 urelios que t'he dit. Tocam al 657693090 / 89 ó al 965550147 si vas a vindre per ací.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: meteoloco en 08 de Gen de 07, 23:23:34 pm
Clar serien de sogona ma. Per ací si que els he trobat a eixe preu. De totes maneres, ja estem en contacte.
El que vaig a fer es a vore que em costa la reparació, i després ja parlem.
Títol: Re: estació oregon
Publicat per: Vaqueret en 09 de Gen de 07, 14:04:00 pm
Clar serien de sogona ma. Per ací si que els he trobat a eixe preu. De totes maneres, ja estem en contacte.
El que vaig a fer es a vore que em costa la reparació, i després ja parlem.

Jo tinc per ací tirada una placa de K6 y altra de Pentium a 233mhz si es valen vens i les arreplegues (ja sé que no es gran cosa, pero es costarán 0 €)

Per atre costat i sense buscar massa: Ordenador nou a 300€  (http://www.optize.es/servlet/ORDENADOR_ACER_POWER_F6_-_PENTIUM_4_524__309747_optize.html)