Extra topics > Senderisme / Senderismo

Excursió pel bosc de Pereroles. Morella.

(1/2) > >>

gregal:
Una de les coses que més caracteritza als morellans és el seu amor per mantindre vives les seues tradicions. Este mes celebren la seua festa més gran: El Sexenni, que es celebra cada 6 anys des de fa no se quants segles. Si algú que llegeixque açò, va a passar uns dies per la zona, li recomane que fage alguna excursió per la comarca. Realment val la pena.
Huí n´hem fet una. Curteta (tres quarts d´hora), i prou fàcil. En una zona amb boscos típics de la zona: pi negral i carrasca, principalment. També alguns roures gal.lers i alguns pins rojos.

L´itinerari és el següent: Eixim de Morella pel la N-232, direcció Saragossa. En el punt kilomètric 73´5 agafem un camí asfaltat a la dreta. Hi ha un cartell que crec que posave N-232 a. Seguim el camí fins que s´acava l´asfalt (uns 2 km.) i deixem els cotxes.
00´  Seguim a peu el camí, que als pocs metres se bifurca, aleshores seguim el camí que baixa.
14´  A l´esquerra deixem un camí secundari.
15´  En una bifurcació girem a la dreta.
20´  Fem cap al llit d´un barranc. Seguim un sender P.R. a mà dreta.
22´  Apleguem a la font d´Hortpinell (Orpinell en alguns mapes). Seguim el sender (està marcat).
47´  Arrivem al refugi de Pereroles.

En el refugi hi ha fonts, taules, i zona d´acampada (cal demanar permís, crec). En aquest punt conflueixen varios senders, que recorren la zona.

P. D: Els temps són totals. És a dir des de que comencem l´excursió.
Per últim afegiré també les coordenades d´on s´agafa l´empalme en el que ens eixim de la N-232:
40º 41´ 53.56´´  N.
 0º 04´ 33.15´´  O.

gregal:
A pessar de la data en que ens trobem, hem vist el bosc molt verd, fins i tot en els carasols. En les ombries el sotobosc està molt verd i plè de molsa.
Com a anècdota, dir que hem trobat els primers bolets de "la temporada". Ha falta de confirmar-ho, crec que són comestibles, però això de menjar bolets que creixen en les bonyigues de les vaques... no sé, em fa repelús.

gregal:
Este recorregut es pot fer en plé estiu, encara que convé evitar les hores centrals del dia. L´itinerari es troba a una altitud entre 950 - 1100 m.  Millor anar pel matí que de vesprada. Açò no és el Pirineu català, però no són rares les tempestes vespertines en estiu.
En hivern convé mirar abans les previsions meteorològiques, per estar segur de que no bufarà el fredíssim vent de mestral, que en eixa zona arriva a velocitats increïbles.
Per últim, una foto del refugi de Pereroles:

gregal:
Este matí he tornat a fer una ruta per aquella zona. Seguint el mateix sender, però uns 3 km. més cap al Nordest. A diferència de l´altre dia, huí sí que he passat calor. Segons la torre Ceamet de Morella-Herbers, que està per allí prop la temperatura mínima ha segut d´uns 25 º. Per a flipar¡ Per la zona on he estat sembla que les tronades no han descarregat tant. El bosc estava més sec.
Vos deixe unes fotetes.

gregal:
Dos fotos més:

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version