Extra topics > Natura / Naturaleza

Cap de setmana al Jungfrau. Oberland Bernés.

(1/3) > >>

NEVÀ GROSSA:
Hola a tots.

Pase a mostrar unes captures fotográfiques del pasat cap de semana, on vaig tindre el plaer de coneixer les dos valls dels voltants de la Jungfrau, en modo Hivern-SI. ;D
La idea inicial que portava tant jo mateix, com tres companys Suissos més era la de fer el cim de la Jungfrau. però depeniem de l´oratge per a poder accedir al cim. I necesitavem com a mínim 2 jornades completes de sol i vents en altura que no foren forts; Doncs be, no ens ho va permitir... :'( el diumenge va estar tot el dia cobert amb una espesa boira i donant precipitacions que per damunt dels 1000m. va acumular fins 20cm de neu a tota la jornada.

Per contra, em vaig dedicar a pujar fins els 2000m. i adonarmen que esta ocasió no era la idónea per a fer alta mutanya als Alps.

El reste del cap de setmana, no tocaba altra que fer turisme i càmera en ma, gaudir d´un dels paisatges més espectaculars de tota Europa, al Oberland Bernés.

Estes primeres captures están fetes en els voltants de la localitat de Grindelwald, on l´oratge que per una part m´havia trencat els plans inicials, em regalaba una nevada prou interesant, sobre tot per a gent com jo que venim del Secarral... 8). Al final de la jornada es van acumular 20cm. de neu a la localitat citada, i situada a 1040m. d´alçada.

Esta localitat de Grindelwald es molt recomanable de visitar a l´estiu, on els contrastos i els desnivells presents, donen com a resultat un dels paisatges més al.lusinants d´alta muntanya que coneg. Amb especial atenció a la cara Nord del Eiger, on es podries quedar embobat al llarg d´hores d´observació. ;)

Sense més dil.lació pase a mostrar les fotos fetes amb un dia gens favorable per a la fotografía a Grindelwald.NEVÀ GROSSA:
Ja el dilluns va despejar i va fer un dia espectacular de sol, i amb una visibilitat i netedat d´atmosfera acollonant.

Vam decidir fer l´altre vall  de la zona, conegut com la Vall de Lautterbrunnen i amb idea de pujar i coneixer un impresionant i enigmátic poble dels Alps Suissos anomenat Mürren.
Aquesta població está situada en front de la cara Nord de la Junfrau (4160m.) i te una alçada de 1636m. Sincerament, crec que he trovat el poble dels meus somnis, i que de segur compliria amb tots el meus meteo-somnis. Vistes brutals allá cap on mires, neu per a parar un tren, humitat amb rius i caigudes d´aigua que desafíen tota gravetat, poble on NO circula cap vehícul a motor...llevat d´uns mini-llevaneus amb cadenes, temperaturas que dubte molt que superen els 20 garus als diez més calorosos de l´any....en fi, com per a plantar ja mateix una Vantage PRO2. ULTRA-CALEFACTADA.


Començe, que si no m´anime, i no pare de dir destrellats. ;D

Les primeres son del fons de la vall, pasant la población de Lauterbrunnen i arrivant fins Stechelberg, on s´agafa el teleféric per pujar fins el Schilthorn o Piz Gloria a 2980m. d´alçada.


Per a colocar un altra estació i flipar amb les inversions térmiques, tot tancat per parets de més de 3000m i tant sols una eixida de la Vall.A partir d´açí Mürren....que ho disfruteu...Pa cagarse, el Carrer Major i al fons la Nord i Oest del Eiger. :oYehhh tú, un balconet per a quant t´alçes del llit el primer que veus es la Nord del Jungfrau... :oJungfrau i Eiger a tir de pedra.I la última d´aquest increíble poble.NEVÀ GROSSA:
Una vegada vist Mürren, no ens podem resistir a pujar fins el Schilthorn a vora 3000m. on el dia convida a vorer kilòmetres i kilòmetres de muntanyes, totes engalanades amb el color de l´hivern.

La qüantitat de neu enguany pareix indicar que no es un any de grans precipitacions, no obstant em comenten al cap amunt, al Piz Gloria que portaven arreplegats en tot l´hivern vore 6 metres de neu. I a dir veritat en les fotos es pot apreciar com les glaceres, amb tots el seus seracs i rimaies es deixaven vorer en prou trams donant a entendre que la capa de neu depositada per a eixes altures no es excesiva.NEVÀ GROSSA:
Ara m´he permitit el luxe de contrastar uns objectes, per a que vos feu una idea de les dimensions que allá es reben.
Sempre creg, que la fotografía no dona una imatge real de les dimensions que l´ull humá es capaç de vorer; i amb espais oberts del tamany d´aquestes serralades, i tota la paisajística que allá s´obté, es prou difícil intentar explicar i transmetre eixa sensació de grandiositat que un sent allá amunt.

No obstant intentaré fer-ho amb el vostre consentiment que a partir d´objectes com uns esportistes del parapent i l´heliesquí, captar la inmensitat i grandiositat del espai siga tal volta més asequible a tal de obtindre eixa sensació de llibertat amb els grans espais.

Espere siga del vostre agrat.NEVÀ GROSSA:
Un helicopter de pago per a gent adinerada, que et pega una volteta per les altures i si el client vol, et fa unes piruetes i contrapicats no aptes per a gent amb vértigo i amb mal de panxa. ;D
Un parell de rusos que anaven dintre l´helicopter, en adonarse que estaba fent-los fotos, van arrear a tota llet i en vertical capa al fons d´un vall arriban a acollonarme a mí mateix. :-XI per finalitzar un parell de choves piquigualdes, que no son molt fotográfiques, i tal volta siguen lleges...però son els únics animalets que he vist volar allá dalt.Esperant siga del vostre agrat, tant sols he de dir que ha sigut un vertader plaer per a mí mostrarvos, aquest pasat cap de semana al JUNGFRAU. ;)

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version