Extra topics > Natura / Naturaleza

Ruta del Cares. Agost - 2014

(1/2) > >>

NEVÀ GROSSA:
Hola a tots.

Vaig a penjar el reportatge reduit de la Ruta del Cares, que vaig tindre l´oportunitat de repetir aquesta setmana pasada. I dig repetir, ja que la primera vegada que la vaig fer cuan tenia 19 anys... i quasi ni m´hen recordaba d´ella.

Acompanyat de la dona, la cual em servia constantment com a punt de referencia en la fotografia, vam fer la Ruta desde Poncebos fins a Caín (població dintre de la provincia de Lleó). Aquesta ruta te una llargaria d´uns 12,5km. per l´anada i altres tants per tornar al mateix punt d´eixida (en el meu cas on tenia el coche).

Es tracta d´una ruta sense dificultat técnica, però físicament s´ha d´estar acostumat a camejar, ja que els 25km. del total acaben afectant al rendiment físic.

L´atractiu d´aquesta ruta es constant al llarg de tot el recorregut, ja que la Garganta del Cares, es el canyó format per el riu Cares al llarg de molts anys d´erosió, donant com a resultat uns penyasegats y desnivells no aptes per als que pateixen de vértig. Si a tot açó li afegim la verdor i humitat regnant amb molts bots i naixements d´aigua, vegetació exuberant i la base calcárea del Pics d´Europa, tenim un espectacle meravellós on pasar una jornada completa bocabadats.


Vos pase el plánol de la Ruta del Cares i el desnivell de la mateixa...


Be començem la Ruta desde Puente Poncebos, on ja s´aprecia les primeres estribacions del que ens espera al llarg de la patejada.Bifurcació per anar al poble de Bulnes o seguir per la Ruta del Cares.Escomença una pujada fins los Collaos (punt máxim d´altura), es 1,5km. on la costera ens fa guanyar altura rápidament, i vindre a deixarmos situats a una mitja altura en la Garganta del Cares.I ens trobem als auténtics habitants d´aquest indret.Seguim pujant i el desnivell comença a ser contundent.
NEVÀ GROSSA:
Una vegada coronat los Collaos, baixarem un poc per a situarmos a mitja altura del penyassegat, i d´ahí pasarem a gaudir a tope de tota la ruta, amb unes vistes que conviden a parar i contemplar tot el que ens rodetja. Espectacul de la natura.NEVÀ GROSSA:
Hi había moments que amb un 16mm. reals no entraba tota la composició dins del fotograma, d´Ahí la grandiositat i espectacle dels tallats de la Garganta.NEVÀ GROSSA:
Finalment arribem a la población de Caín... cal dinar i reposar forçes, i tornar altra vegada fins el punt de partida.Tornem, però no per tant resulta menys espectacular, ja que a bon segur s´han escapat infinitat de racons on la dirección d´anada no ens ha permés gaudir d´ells...


NEVÀ GROSSA:
Un poquet de teleobjetiu, dona com a resultat el vorer als animals més aprop, com aquest corv i un corzo que desde la llunyania volia saludar a tots els membres d´AVAMET.I un altre penyassegat, pero aquest es de la zona costera Asturiana....
Però aixó será un altra historia...Gracies per arribar fins al final. ;)

Navegació

[0] Índex de Missatges

[#] Pàgina Següent

Go to full version