Autor Tema: Instal·lació 31a estació pròpia d'AVAMET a Sorita (els Ports) (25/01/2020)  (Llegit 28 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 107
  • AVAMET web
Estimats socis i sòcies,

Des de la Junta Directiva d’AVAMET us informem que el proper dissabte 25 de gener es realitzarà el muntatge de l’estació pròpia de Sorita (els Ports, Castelló). Es tracta de la 31ª estació meteorològica pròpia d’AVAMET i s’instal·larà a la població més septentrional del nostre territori.

Sorita està situada a la vall del riu Bergantes i es caracteritza principalment per les seues temperatures extremes, amb influències de la vall de l’Ebre. A l’estiu les màximes poden arribar als 40ºC i en nits d’hivern anticiclòniques les mínimes poden descendir dels -10ºC, ja que és zona de marcades inversions tèrmiques. A més, les tempestes d’estiu solen ser fortes, però és dels punts més secs de la comarca per estar a sotavent del vent de llevant. Pel mateix motiu, a l’estar a una vall de cara nord, el mestral no bufa tan fort i té més facilitat per a encalmar.

Al següent enllaç podeu consultar fotografies de Sorita i el seu entorn: https://www.avamet.org/__demeter/estacionspropies/Sorita_val.pdf


El dissabte 25 serà el dia del muntatge de l’estació meteorològica i de la webcam:

9:15h del matí: quedarem per esmorzar a Casa Baltasar, al casc urbà de Sorita. Preu de l’esmorzar de 6€, gratuït per als socis d’AVAMET.
A partir de les 10:00h començarem el muntatge de l’estació meteorològica, una Davis Vantage Pro2 amb els sensors de temperatura i humitat i el pluviòmetre a 1'5m, mentre que l’anemòmetre i el penell estaran a uns 10m, damunt de la teulada de la Caseta de Peons Caminers. També s’instal·larà una webcam.
• Sobre les 14:30h dinar al restaurant del Santuari de la Balma, a 3km de Sorita. Hi haurà menú amb entrants i un segon plat a triar en aquell moment, beguda, postres i cafè per un preu de 18€, que serà de 10€ per als socis.
• Després del muntatge es podrà fer una visita al santuari de la Balma i al poble.

S’ofereix la possibilitat de dormir a Sorita:

Opció 1 - Hostatgeria de la Balma (opció que més ens ha recomanat la gent de la zona, situada a 3km de Sorita)
- Habitació doble amb mitja pensió (dormir, sopar i desdejuni) amb preu de 65€ per persona (60€ per persona i nit si es dorm dos dies).
- Habitació doble (dormir i desdejuni) 40€ per persona.

Opció 2 - Hostatgeria Casa Baltasar (opció més econòmica, al centre de Sorita)
- Habitació doble amb desdejuni, 50€ per habitació i per nit, possibilitat de llit supletori.
- Habitació per a 4 persones, 80€ per habitació i per nit.

Per a qui es quede a dormir, la vesprada de dissabte es podria anar a vore alguna de les Santantonades dels Ports, que eixe dia se celebren a Palanques i la Mata.

Destacar que la Balma, lloc on dinarem dissabte i on els socis que vulguen es podran quedar a dormir, és un santuari enclavat en la roca d’un abric natural i va ser construït l’any 1667, sent considerat un dels santuaris més interessants de la nostra geografia. La Balma té unes vistes excepcionals a la Vall del Riu Bergantes.


Diumenge 26: l’activitat a realitzar dependrà de les condicions meteorològiques i de si queda o no neu a la zona. La idea és visitar algun o alguns dels pobles pintorescs de la comarca dels Ports o de la Tinença de Benifassà i aprofitar per a visitar alguna de les estacions pròpies d’AVAMET de la zona (per exemple, Portell de Morella o Coratxà) per a efectuar alguna millora de les webcams (per exemple, canviar alguna webcam o afegir-ne alguna més).


COM APUNTAR-SE? Tant per a l'esmorzar com per al dinar del dia 25 és necessari que respongueu al correu enviat a tots els socis per a apuntar-vos, o bé que respongueu en este mateix fil del fòrum d'AVAMET. En principi l’últim dia per a apuntar-se serà el dimecres 22 i haureu d’especificar si veniu a esmorzar i/o a dinar.

Si desitgeu quedar-vos a dormir (i desdejunar el dia següent), haureu de posar-vos en contacte: amb l'Hostatgeria de la Balma (Bea) al telèfon 600 092 055. O amb l’Hostatgeria Casa Baltasar (Cecília) al telèfon 653 192 313. I a l’hora de fer la reserva dir-los que sou socis d'AVAMET. Si teniu pensat quedar-vos a dormir recomanem que crideu per a reservar el més prompte possible.

És una molt bona oportunitat per a conéixer la comarca dels Ports a l’hivern! Esperem que la trobada siga uns dies després de l’imminent episodi de pluges i nevades, així que és molt probable que molts dels paisatges i pobles dels Ports estiguen preciosos vestits de blanc.

Esperem que vos animeu a vindre i tindre una bona afluència de socis i sòcies!

Junta Directiva d’AVAMET
« Darrera modificació: Ahir a les 22:38:25 per AVAMET »
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 107
  • AVAMET web
Estimados socios y socias,

Desde la Junta Directiva de AVAMET os informamos que el próximo sábado 25 de enero se realizará el montaje de la estación propia de Sorita (els Ports, Castelló). Se trata de la 31ª estación meteorológica propia de AVAMET y se instalará en la población más septentrional de nuestro territorio.

Sorita está situada en el valle del río Bergantes y se caracteriza principalmente por sus temperaturas extremas, con influencias del valle del Ebro. En verano las máximas pueden alcanzar los 40ºC y en noches de invierno anticiclónicas las mínimas pueden descender de los -10ºC, ya que es zona de marcadas inversiones térmicas. Además, las tormentas de verano suelen ser fuertes, pero es de los puntos más secos de la comarca por estar a sotavento del viento de levante. Por el mismo motivo, al estar en un valle de cara norte, el mestral no sopla tan fuerte y tiene más facilidad para calmar.

En el siguiente enlace podéis consultar fotografías de Sorita y su entorno: https://www.avamet.org/__demeter/estacionspropies/Sorita_esp.pdf

El sábado 25 será el día del montaje de la estación meteorológica y de la webcam:

9:15h de la mañana: quedaremos para almorzar en Casa Baltasar, en el casco urbano de Sorita. Precio del almuerzo de 6€, gratuito para los socios de AVAMET.
A partir de las 10:00h empezaremos el montaje de la estación meteorológica, una Davis Vantage Pro2 con los sensores de temperatura y humedad y el pluviómetro a 1'5m, mientras que el anemómetro y la veleta estarán a unos 10m, encima del tejado de la Caseta de Peones Camineros. También se instalará una webcam.
• Sobre las 14:30h comida en el restaurante del Santuario de la Balma, a 3km de Sorita. Habrá menú con entrantes y un segundo plato a elegir en ese momento, bebida, postre y café por un precio de 18 €, que será de 10 € para los socios.
• Después del montaje se podrá hacer una visita al santuario de la Balma y al pueblo.


Se ofrece la posibilidad de dormir en Sorita:

Opción 1 - Hospedería de la Balma (opción más recomendada para la gente de la zona, a 3km de Sorita)
- Habitación doble con media pensión (dormir, cena y desayuno) con precio de 65€ por persona (60€ por persona y noche si se duerme dos días).
- Habitación doble (dormir y desayuno) 40€ por persona.

Opción 2 - Hospedería Casa Baltasar (opción más económica, en el centro de Sorita)
- Habitación doble con desayuno, 50€ por habitación y noche, posibilidad de cama supletoria.
- Habitación para 4 personas, 80 € por habitación y noche.

Para quien se quede a dormir, la tarde del sábado se podría ir a ver alguna de las Santantonades dels Ports, que ese día se celebran en Palanques y la Mata.

Destacar que la Balma, lugar donde comeremos el sábado y donde los socios que quieran podrán quedarse a dormir, es un santuario enclavado en la roca de un abrigo natural y fue construido en 1667, siendo considerado uno de los santuarios más interesantes de nuestra geografía. La Balma tiene unas vistas excepcionales al Valle del Río Bergantes.

Domingo 26: la actividad a realizar dependerá de las condiciones meteorológicas y de si queda o no nieve en la zona. La idea es visitar alguno o algunos de los pueblos pintorescos de la comarca dels Ports o de la Tinença de Benifassà y aprovechar para visitar alguna de las estaciones propias de AVAMET de la zona (por ejemplo, Portell de Morella o Coratxà) para efectuar alguna mejora de las webcams (por ejemplo, cambiar alguna webcam o añadir alguna más).


¿CÓMO APUNTARSE? Tanto para el almuerzo como para la comida del día 25 es necesario que respondáis al correo enviado a todos los socios para apuntaros, o bien que respondáis en este mismo hilo del Foro de AVAMET. En principio el último día para apuntarse será el miércoles 22 y deberéis especificar si venís a almorzar y/o a comer.

Si deseáis quedaros a dormir (y desayunar al día siguiente), deberéis poneros en contacto: con la Hospedería de la Balma (Bea) en el teléfono 600 092 055. O con la Hospedería Casa Baltasar (Cecilia) en el teléfono 653 192 313. Y a la hora de hacer la reserva decirles que sois socios de AVAMET. Si tenéis pensado quedaros a dormir recomendamos que llaméis para reservar lo más pronto posible.

¡Es una muy buena oportunidad para conocer la comarca de Els Ports en invierno! Esperamos que el encuentro sea unos días después del inminente episodio de lluvias y nevadas, así que es muy probable que muchos de los paisajes y pueblos de Els Ports estén preciosos vestidos de blanco.

¡Esperamos que os animéis a venir y tener una buena afluencia de socios y socias!

Junta Directiva de AVAMET
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 107
  • AVAMET web
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)

Desconnectat AVAMET

 • Administrador
 • Pluja
 • *
 • Missatges: 107
  • AVAMET web
LLISTAT D'ASSISTENTS / LISTA DE ASISTENTES:

1.
2.
3.
...
Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET)