Missatges recents

Pàgines: [1] 2 3 ... 10
1
Associació / Asociación / Re:Enllestint la web d'Avamet
« Darrer missatge per alzimet el 22 de Mar de 18, 13:04:56 pm »
Hola Sergi,

En esta web tenim el model del Centre Europeu centrat en les nostres terres i amb mogolló de paràmetres:

https://weather.us/model-charts/euro/comunidad-valenciana/wind-streamlines/20180322-1500z.html

El que he posat es nomes un exemple. Pots pillar d'ahi tots els parametres que vullgues que són bons.
2
Biblioteca / Resum meteorològic de l'Hivern climàtic del 2017-2018
« Darrer missatge per Ilde C. P. el 20 de Mar de 18, 10:14:25 am »
Bon dia i bona hora, companys d’afició:

Les dades calculades del darrer Hivern climàtic, que aplega les dades meteorològiques trimestrals corresponents (mesos amb les temperatures més baixes de l’any, que al nostre hemisferi són desembre, gener i febrer), assenyalen una estació de mitjana normal pel que fa a temperatures, una pluja acumulada una mica per davall del patró (mitjana de dades del 1971 al 2000) i una força del vent superior a la mitjana del meu observatori (10/ 11 anys), mantenint-se el domini habitual de l’Oest/ Nord-oest.

Passe, tot seguit, a comentar les singularitats i les regularitats trobades com a resultat d’aplegar les dades del trimestre més fred de l’any, recollides al meu observatori d’aficionat, situat al terme de Bétera, partida de les Malladetes, comarca valenciana del Camp de Túria:

A)   SINGULARITATS METEOROLÒGIQUES DE L’HIVERN CLIMÀTIC DEL 2017-2018:

No n’he trobat de tota l’estació, així que recordaré les dels mesos corresponents:

-   Desembre 2017: A destacar la sequera quasi estricta, amb el registre més baix (0,4 mm) del meu observatori en 20 anys, i la força del vent, que assolia el valor mitjà més alt dels darrers 11 anys (5,6 km/ h) i venia associada a grans canvis de pressió, que donaven els rècords baromètrics de l’any, de màxima (1039 hPa) i mínima (990 hPa).

-   Gener 2018: Tot i que per ben poc (5,2 km/ h front a 5,1 km/ h en 2010), el registre de velocitat mitjana del vent fou el més alt del darrers 10 anys al meu observatori.

-   Febrer 2018: El més plujós dels darrers 10 anys al meu observatori (59,8 mm) i el segon més fred (9,6º C de mitjana, darrere dels 8,4º C del 2012) de la sèrie de què dispose (10 anys).

B)   RESUM DE DADES DE L’HIVERN CLIMÀTIC DEL 2017-2018:

Tot seguit adjunte un quadre-resum de les dades meteorològiques més significatives corresponents a l’Hivern climàtic, que inclou comentaris explicatius.

C)   GRÀFIQUES HISTÒRIQUES DE L’HIVERN CLIMÀTIC:

En graficar les dades anuals de l’Hivern climàtic, en base a l’històric de què dispose i que podeu veure a l’apunt corresponent del meu blog (http://blocs.mesvilaweb.cat/ildecp/?p=272347), trobe que, amb petites oscil·lacions, la temperatura mitjana segueix una tendència ascendent (línia verda de la recta de regressió), que a hores d’ara se situa al voltant d’1,1º C per sobre del patró (línia fosca discontínua: dades mitjanes de l’observatori de l’aeroport de Manises, sèrie 1971-2000, corregides per la diferència d’altura amb el meu observatori); mentre que la pluja total recollida, amb la lògica major irregularitat de les oscil·lacions, manté una evolució contrària (línia fúcsia de la recta de regressió), que suposa de l’ordre de 30 mm per sota del patró (línia fosca discontínua: mitjana de la sèrie de  l’observatori citat abans). Ens trobem, doncs, en una situació semblant a la de l’any passat, cosa prou lògica, si tenim en compte que els canvis climàtics són relativament lents i no es poden copsar en comparatius anuals.

D)   COMPARATIU AMB ALTRES DADES HISTÒRIQUES ESTACIONALS:

Les conclusions pel que fa a la comparació de les dades del patró (dades del 1971 al 2000) amb l’històric del meu observatori (dades del 1999 al 2018, per a la pluja --20 anys--, i del 2009 al 2018, per a la temperatura –10 anys--) no canvien respecte de les que teníem fins ara d’anàlisis anteriors.
 
- Quant a la pluja, tenim que, de mitjana, a l’indret on visc les pluges de l’Estiu i la Tardor estan resultant més properes a allò esperat (+5 % a l’Estiu i -9 % a la Tardor), mentre que la precipitació acumulada a l’Hivern queda, de mitjana, més curta (-18 %) i la de la Primavera, bastant més abundosa (+30 %) que la que marca el patró.

- Tocant a la temperatura mitjana, tot i la poca perspectiva que ens dóna un històric més curt en aquest cas, al meu observatori no hi trobe gaires diferències entre estacions; així, la pujada tèrmica esperada pel canvi climàtic s’està produint de forma bastant uniforme entre totes quatre estacions (+5 ± 1 %).

Enllestiré l’apunt fent esment a les previsions meteorològiques per a aquesta Primavera climàtica que ara comença. Segons AEMet, a la meitat Sud de la península Ibèrica continuarem amb temperatures mitjanes superiors a les normals i a la banda Est d’aquesta meitat Sud (on són incloses les comarques valencianes) les precipitacions acumulades seran lleugerament inferiors a les normals (en ambdós casos, el període de referència és el del 1981 al 2010). És a dir, seguirem amb un patró d’escalfament global.

Que l’esclat de la Primavera ens encomane alegria de viure i força per a treballar!
3
Associació / Asociación / Re:Enllestint la web d'Avamet
« Darrer missatge per Sergi el 19 de Mar de 18, 20:59:40 pm »
Hola a tots!

Com que ja tenim la web al nou servidor i comprovat que funciona tot. Anem a anar revisant cosetes.

Comencem per coses fàcils: l'apartat de la SITUACIÓ ACTUAL i els MODELS.
Aneu proposant continguts (amb l'adreça web d'on trobar-los) que vulgueu que hi apareguen (satèl·lits, mapes, meteogrames, models d'eixos que gasteu i que no encerten jeje...)
4
Associació / Asociación / Re:AYUDA / CONSULTA
« Darrer missatge per ELAN el 18 de Mar de 18, 13:31:36 pm »
Hola Daniel, como bien te ha contestado Joan -Meteocarcer , 

un punto de partida podría ser , constituiros en Asociación, es algo laborioso en cuanto a papeleo pues debéis tener unos estatutos, y una junta directiva, y luego enviarla al Ministerio de interior, a la secretaria general técnica de subdirección general de asociaciones para inscribiros como tal, si estáis dispuestos a ello, yo os puedo tirar un cable, pues he colaborado en estos asuntos en varias asociaciones, y sé como funciona el tema.

El segundo punto , tendríais que buscar a algún informático , para crear la web, en Acamet-Cazatormentas, asociación a la cual también pertenezco hicimos eso, buscamos a un chico que nos la creó,

Tercer punto, si no queréis constituiros en asociación,  podéis haceros socios de ACAMET-CAZATORMENTAS,que nuestro ámbito es nacional, y podeis poner vuestras estaciones alojadas en nuestra web,  igual conoces a Michu, de Asturias, él es socio y os podría comentar como funcionamos .

El ámbito de Avamet de momento , es la comunidad autónoma valenciana y alrededores.  Por ello , os proponía lo de ACAMET -cazatormentas.


Espero haberte servido de ayuda, si tienes alguna duda más , aquí estamos para poderos ayudar .

un saludo Elan 
   
5
Associació / Asociación / Re:AYUDA / CONSULTA
« Darrer missatge per MeteoCàrcer el 18 de Mar de 18, 01:33:04 am »
Pues, como imaginarás, partimos de Meteoclimatic y de los foros. Fundamos una asociación humilde y poco a poco hemos ido creciendo. Todas las cosas que nos han hecho crecer han venido de gente que voluntariamente han prestado su tiempo y sus esfuerzos (la web, montaje de estaciones, la junta directiva, la comunicación...)

Otras asociaciones como ACAMET o AMETSE también estan empezando a crear sus redes propias de estaciones meteorológicas habiendo tenido ya un bagaje como asociación, así que mi recomendación personal es empezar por ahí.
6
Associació / Asociación / AYUDA / CONSULTA
« Darrer missatge per Buenavista el 16 de Mar de 18, 08:57:07 am »
Buenos días.

Mi nombre es Daniel y soy el administrador de una estación meteorológica llamada Oviedo-Buenavista ( https://www.meteoclimatic.net/perfil/ESAST3300000033006A ), además de miembro de un foro y grupo de WhatsApp llamados ambos "MeteoAsturias".

Precisamente entre varios pertenecientes a este grupo, surgió la propuesta de crear una página similar a la suya a nivel local de Asturias. De algún modo, la idea sería agrupar en una sóla web las estaciones meteorológicas asturianas y online ahora mismo.

Avamet nos parece a todos los integrantes de este proyecto-propuesta una más que interesante red de estaciones y por ello nos dirigimos a ustedes solicitando información, colaboración y/o ayuda en este sentido. Nos encontramos más que perdidos en cuanto a como y por dónde empezar y se nos ocurrió ponernos en contacto con Avamet.

Nuestro deseo es darle forma a todo esto del modo más sencillo posible y empezar a poder subir datos de todas las estaciones que integrarían esta futura red asturiana de manera conjunta, para más adelante, con el asunto ya en marcha y poco a poco y con tiempo, ir perfeccionando, mejorando, enriqueciendo y adornando el proyecto y la web.

Por todo ello, solicitamos toda la información que en vías de poner en marcha este proyecto, desde Avamet puedan facilitarnos.

Quedando agradecidos de antemano por su ayuda, estoy desde este momento a la espera de su respuesta.

Muchísimas gracias por adelantado.

Un saludo.
7
AVApred / Re:AVAPRED 2018: Votacions
« Darrer missatge per Adrià_Ontinyent el 14 de Mar de 18, 21:33:02 pm »
Bona nit.

Després d'unes 2 setmanes per a votar, hem rebut 17 vots i els resultats han sigut:

11 València - l'Albufera Tancat de la Pipa / 6 la Barraca d'Aigües Vives
13 Aín - Hotel Benialí / 4 Torás
11 Camporrobles / 6 Ayora - San Benito
15 Pinet / 2 Enguera - El Transformador

Les estacions en negreta han sigut les escollides pels concursants per a participar en l'AVAPRED 2018. Moltes gràcies a tots per votar!
8
Meteorologia i clima / Meteorología y clima / Re:La suposada sequera i l'any 2017
« Darrer missatge per germanbz el 09 de Mar de 18, 22:58:33 pm »
Si ú mira en eferérides antigues de velles sequeres, de fa décades i sobre tot de fa segles nota la diferència en el terme "sequera", ara es confòn sovint la sequera natural en la falta d'aigua que no es lo mateix.

les sequeres al mediterrani no es poden mesurar per anys aîllats ja que les mitjanes de pluja que donen mitjanes per eixemple de 450mm a l'any no venen d'anys "normals" dins dels quals la pluja es de 450mm sino de décades en les quals un any cauen 250 altres 600 altres 300 o altrs 500
bé el que es el clima normal ací.  Si en un periode de 5 o 7 anys la mitjana fora de
300mm en un puesto aon la mitjana fora de 470 ja parlariem d'altra cosa pero evidentment no es el cas.Si comparem la mitjana en periodes de refereència 60-90 70-2000 i 80-2010 apenes ha canviat eixa mitjana doncs la variabilitat i la mitjana dins d'eixa variabilitat natural del nostre clima en termes de pluviometria no sembla haver canviat massa.
9
AVApred / Re:AVAPRED 2018: Votacions
« Darrer missatge per Damimet el 08 de Mar de 18, 22:14:08 pm »
Vot1: La barraca d'aigues vives
Vot2: Aín
Vot3: Ayora-san Benito
Vot4: Pinet
10
AVApred / Re:AVAPRED 2018: Votacions
« Darrer missatge per Lowpez el 08 de Mar de 18, 10:09:44 am »
Estos son els meus vots:
VOT1: VALENCIA-ALBUFERA
VOT2: AÍN
VOT3:CAMPORROBLES
VOT4:PINET
Pàgines: [1] 2 3 ... 10