Logo AVAMET
Benvolgut visitant, si us plau, ingressa Recuperar contrasenya

AVAMET

Avantatges dels socis

Avantatges dels socis AVAMET

Estimat/da,

AVAMET és una associació que està formada per un grup molt divers de persones amb una cosa en comú: la nostra passió per la meteorologia. Es tracta de persones de totes les edats, amb una gran diversitat d’ocupacions (estudiants, científics, agricultors, meteoròlegs, professors, jubilats, etc...), així com diferents situacions personals i formes de pensar. Un grup tan heterogeni de persones és enriquidor per a l’Associació Valenciana de Meteorologia, ja que cada persona aporta els seus coneixements i entre tots fem gran AVAMET. Des de la nostra associació ho tenim clar: junts estem millor i podem aconseguir moltes més coses que estant separats. D’esta unió van sorgint projectes meteorològics molt interessants, a més de grans amistats.

Ser soci d’AVAMET implica compartir la teua experiència en la meteorologia amb més de 250 persones que, tant des d’un punt de vista d’aficionats a la meteorologia com de professionals del sector, tenim una afinitat, inquietuds i projectes futurs vinculats a la ciència meteorològica. Nombrosos són eixos projectes que tenim en ment des d’AVAMET, i amb cada nou soci estem més a prop d’aconseguir-ho, de manera que la veu de l’Associació Valenciana de Meteorologia és posada en valor i cada dia s’escolta amb més força.

Circ de la Safor

Imatge 1: Alguns socis d'AVAMET durant el muntatge del pluviòmetre totalitzador al circ de la Safor (Vilallonga, 8 de novembre de 2015).

Algunes persones es fan sòcies d’AVAMET per a participar activament a totes les activitats que realitzem. Altres persones, tot i que el seu treball els impedeix assistir a moltes de les activitats que fem, es fan sòcies d’AVAMET perquè consideren que la tasca que estem fent per la meteorologia valenciana és molt positiva, i volen contribuir posant el seu granet d’arena. Ser soci d’AVAMET suposa una quota de només 50€ anuals (o 35€ si ets estudiant, et trobes sense feina o estàs jubilat) i el que pots estar segur, és que sent soci d’AVAMET, la teua veu tindrà vot i serà important en l’Associació Valenciana de Meteorologia. Així que si consideres que la tasca que fem és bona i t’agradaria recolzar-nos amb el que fem, anima’t i fes-te soci d’AVAMET!

Per a fer-se soci és molt simple, només has d'omplir el formulari següent: http://goo.gl/JHjQcf. Però espera un moment, segur que t'interessa saber que formar part de l'Associació Valenciana de Meteorologia et dóna una sèrie d’avantatges molt importants, tant si ets aficionat a la meteorologia com si formes part del món professional de la meteorologia. A continuació enumerarem els més destacables:

1. Instal.lació d'estacions meteorològiques pròpies d'AVAMET

Als Estatuts d’AVAMET s’estableix:

 • La instal·lació d’estacions meteorològiques en punts d’interès per a l’Associació.
 • La creació de bancs de dades climatològiques.

El nostre territori és molt gran i la immensa majoria de les estacions meteorològiques es troben a les àrees més densament poblades, és a dir, al litoral i prelitoral i a les zones industrials de l’interior. Així, trobem enormes àrees del territori sense dades meteorològiques. Des de l’Associació Valenciana de Meteorologia estem destinant una part molt important del nostre pressupost anual a la instal·lació i el manteniment d’estacions meteorològiques a llocs sense dades o amb una gran singularitat climàtica (en temperatures, pluges, nevades, vent...). D’esta manera, a mesura que som més socis, més pressupost tenim i més estacions pròpies podem posar.

Les estacions meteorològiques amb què funcionem a AVAMET ofereixen una gran relació de qualitat/preu, amb una alta precisió i una gran qualitat de l’instrumental. Estes estacions mesuren diferents paràmetres: temperatura, humitat, precipitació (acumulada i intensitat), vent (intensitat, direcció i ratxes), pressió atmosfèrica, punt de reixiu o rosada, sensació tèrmica i en alguns casos fins i tot es mesura la radiació solar o l’evapotranspiració. A les estacions que posem en zones de muntanya els afegim uns calefactors especials per a estacions meteorològiques per a poder mesurar correctament la neu que cau.

Davis Vantage Pro2Davis Vantage Vue de Villamalur

Imatge 2. Exemple de Davis Vantage Pro2. Imatge 3. Davis Vantage Vue instal·lada a Villamalur (el Alto Mijares, gener de 2016)

Estes dades es van emmagatzemant dia a dia de forma totalment automàtica a la Meteoxarxa, espai d'AVAMET on pots trobar totes les dades històriques de les estacions: http://www.avamet.org/mxarxa.php. Això vol dir que no cal que una persona vaja cada dia a mesurar, com sí que succeeix a les estacions manuals tradicionals. A més, de tota la informació que proporcionen les estacions s'extrauen múltiples gràfics. També es pot treballar la informació a partir de les dades deuminutals o horàries, com per exemple amb el nombre d'hores de fred, molt important per al desenvolupament d’alguns cultius.

A mesura que disposem de les estacions meteorològiques en més punts del territori, millor coneixerem a temps real la situació meteorològica i millors anàlisis climàtics podrem fer de cara al futur. Estem elaborant un projecte de tractament a temps real d'esta informació aplicada a situacions de risc, com pluges torrencials, onades de fred, onades de calor, etc., de manera que ens resultarà molt útil el tenir dades de zones actualment desconegudes meteorològicament perquè no hi ha dades.

Les 25 estacions pròpies d’AVAMET en 2018 són les següents, algunes d'elles situades en Parcs Naturals per a estudiar la singularitat climàtica d'estos racons especials de les nostres comarques:

 1. 1. La Vall d’Ebo (394msnm, la Marina Alta, 2012)
 2. 2. Titaguas - Cosmofísica (826msnm, los Serranos, 2013)
 3. 3. La Vall de Laguar - Benimaurell (540msnm, la Marina Alta, 2014)
 4. 4. Portell de Morella (1074msnm, els Ports, 2014)
 5. 5. l'Atzúbia - Forna (164msnm, la Marina Alta, 2014)
 6. 6. Fageca (778msnm, el Comtat, 2014)
 7. 7. La Barraca d’Aigües Vives (88msnm, la Ribera Alta, 2014)
 8. 8. Bocairent - Càmping Mariola (888msnm, la Vall d’Albaida, 2014)
 9. 9. Castell de Castells (548msnm, la Marina Alta, 2014) / Castell de Castells - Font de la Bota (canvi d'ubicació en 2018)
 10. 10. Torás (773msnm, el Alto Palancia, 2015)
 11. 11. Vistabella del Maestrat - Sant Joan de Penyagolosa (1285msnm, l'Alcalatén, 2015)
 12. 12. València - l’Albufera/Tancat de la Pipa (10msnm, l’Horta, 2015)
 13. 13. Requena - Casas del Río (355mnsm, Utiel-Requena, 2016)
 14. 14. Villamalur (637msnm, el Alto Mijares, 2016)
 15. 15. Cortes de Pallás - Venta de Gaeta (675msnm, el Valle de Ayora-Cofrentes, 2016)
 16. 16. Puebla de San Miguel (1110msnm, el Rincón de Ademuz, 2016)
 17. 17. Ayora - San Benito (671msnm, el Valle de Ayora-Cofrentes, 2016)
 18. 18. Gátova (578msnm, el Camp de Túria, 2017)
 19. 19. Enguera - El Transformador (751msnm, la Canal de Navarrés, 2017)
 20. 20. Aín - Hotel Benialí (510msnm, la Plana Baixa, 2017)
 21. 21. El Pinós - El Rodriguillo (539msnm, el Vinalopó Mitjà, 2017)
 22. 22. Alacant - l'Illa de Tabarca (10msnm, l'Alacantí, 2017)
 23. 23. Castelló de la Plana - Illes Columbretes (42msnm, la Plana Alta, 2017)
 24. 24. Pinet (347msnm, la Vall d'Albaida, 2017)
 25. 25. La Pobla de Benifassà - Coratxà (1231msnm, el Baix Maestrat, 2018)
  1. 26. Bicorp - Los Botijos (519msnm, la Canal de Navarrés, 2018)
  2. 27. Manises - La Presa (60msnm, l’Horta, 2018)
  3. 28. Pilar de la Horadada - Pinar de Campoverde (163msnm, el Baix Segura, 2018)
  4. 29. Requena - Finca San Blas (645msnm, Utiel-Requena, 2018)
  5. 30. Vallibona (644 msnm, els Ports, 2018)

AVAMET instal.lant l'estació de Bocairent - Càmping Mariola

Imatge 4: Alguns socis d'AVAMET durant el muntatge de l'estació meteorològica de Bocairent - Càmping Mariola. Situada al cor de l'altiplà de Mariola a vora 900msnm i en ple Parc Natural, la zona destaca per les seues baixes temperatures mínimes (Bocairent, 28 de setembre de 2014).

També tenim instal.lats 2 pluviòmetres totalitzadors en zones de muntanya on s'acumulen enormes quantitats de pluja:

 • 1. Vilallonga - Circ de la Safor (440msnm, la Safor, 2015)
 • 2. Vistabella del Maestrat - l'Asevar (1649msnm, l'Alcalatén, 2016)

Durant els pròxims anys seguirem instal·lant estacions meteorològiques pròpies, especialment en zones sense dades i en llocs d’especial interès per les seues particularitats climàtiques. I quants més socis siguem en AVAMET, més estacions meteorològiques a llocs interessants podrem posar i mantenir!

2. La Meteoxarxa online (MXO). Assessorament a les persones i entitats que vulguen instal.lar una estació meteorològica

La xarxa d’estacions meteorològiques d’AVAMET (MXO) arreplega l’esperit de la nostra associació, amb difusió de dades meteorològiques de qualitat per a tot el món a temps real. A dia de hui compta amb vora 300 estacions meteorològiques distribuïdes per tot el nostre territori, tant estacions pròpies d’AVAMET, com estacions dels socis i d’entitats col·laboradores. Gràcies a les millores introduïdes a la MXO, cada dia té més ressó i els últims mesos ha registrat diversos milions de visites. Pots descobrir-la entrant al següent enllaç: http://avamet.es/mxarxa_mxo.php.

Tots els socis tenen a la seua disposició un espai dins de la Meteoxarxa online on posar les dades de les seues estacions meteorològiques a temps real, fent que les dades siguen disponibles per a tot el món a través d’Internet. En el cas de que ja disposes de FTP propi on diposites les dades se te remetrà un correu amb un xicotet arxiu que farà que les teues dades es publiquen a la MXO. Si no disposes de FTP t'oferim gratuïtament un espai en el servidor d'AVAMET per a poder pujar les dades, així que pots enviar-nos un correu i te’l facilitarem ràpidament.

MXO d'Avamet

Imatge 5: Meteoxarxa Online (MXO) d'AVAMET en febrer de 2016.

No tens estació meteorològica i t’agradaria tindre-la? Si un soci es troba interessat en adquirir una nova estació pot rebre assessorament dels nostres experts en estacions a totes les etapes del procés, és a dir, compra, instal·lació i manteniment. Com a soci d’AVAMET et podrem assessorar, indicant-te quines són les diferents opcions recomanables d’estacions meteorològiques, ja que existeixen diferents models a diferents preus i pots escollir el model que consideres que s’adapta millor al que desitges. A més a més, t’ajudarem si tens dubtes en la instal·lació de l’estació meteorològica, així com a la part informàtica, relacionada amb fer visibles les dades meteorològiques a Internet. Així que ja ho saps, si vols comprar-te una estació meteorològica i donar a conèixer la meteorologia i la climatologia del lloc on vius, si et fas soci d’AVAMET t’ajudarem!

3. Altocúmulo: la botiga de l'oratge amb un 10% de descompte

Un altre avantatge important de pertànyer a AVAMET és que, gràcies a la col·laboració amb la botiga de meteorologia Altocúmulo, situada en la Gv/ Ferran El Catòlic 83-Baix de València, si ets soci d'AVAMET tindràs un 10% de descompte en les compres que realitzes en articles de meteorologia i un 5% de descompte en llibres. Perfecte per si vols comprar material meteorològic i estalviar-te diners! Pots entrar a la seua web ací: www.altocumulo.com.

4. Col·laboració d’AVAMET amb entitats

Al llarg dels anys de funcionament de l’associació, gràcies al treball altruista dels nostres socis, AVAMET ha signat convenis de col·laboració amb múltiples institucions, tant públiques com privades, així com relacionades de forma directa o indirecta amb la meteorologia. Per exemple:

 • Agència Valenciana de Turisme
 • IEL: Institut d’Ecologia Litoral
 • IVIA: Institut Valencià d’Investigacions Agràries
 • Acció Ecologista AGRÓ
 • L’empresa HTE Consulting
 • L’empresa Météorage
 • L'empresa Inforatge
 • La Universitat d'Alacant
 • VAERSA

4.1. Realització de projectes meteorològics

Diverses entitats s’han posat en contacte amb nosaltres per a la instal·lació d’estacions meteorològiques. Per exemple, els ajuntaments d'algunes localitats. D’esta manera, AVAMET ha participat directament amb el muntatge de diverses estacions. Hem incorporat a la nostra xarxa les següents:

 • Alcalalí - Ajuntament
 • Alcoi - la Font Roja UA
 • Atzeneta del Maestrat - Ajuntament
   • Bèlgida - Ajuntament
   • Beniarrés - Museu del Clima
  • Benigembla - Ajuntament
  • Betxí - Ajuntament
  • Bocairent - Rambla de Mariola
 • Canet Lo Roig  - Ajuntament
   • Caudete de las Fuentes - Ayuntamiento
   • Cocentaina - Ajuntament
 • Ibi - Torretes/Font Roja
  • Montaverner - Ajuntament
  • El Poble Nou de Benitatxell - Puig de la Llorença
  • l'Olleria - Ajuntament
 • Quatretonda - Ajuntament
 • Rugat - Ajuntament
 • Salem - Ajuntament
 • Salinas - Ayuntamiento
  • Senija - Ajuntament
  • Sinarcas - Ayuntamiento
 • Sot de Chera - Ayuntamiento
 • Traiguera - Ajuntament
  • València -  l'Albufera/Racó de l'Olla - Centre d'informació
 • Vilafamés - Ajuntament
 • Vilafranca - Ajuntament
  • Vilamarxant - la Rodana
  • Vinalesa - Ajuntament
    • Vistabella del Maestrat - Ajuntament
   • Xixona - Castell

També hem signat convenis de col·laboració amb la Universitat d’Alacant, l'IEL, l'empresa Inforatge, VAERSA i l'IVIA: gràcies a estes col·laboracions, a la MXO comptem amb moltes més estacions meteorològiques.

A més a més, hem col.laborat en diverses escoles i instituts amb la instal.lació d'estacions meteorològiques a centres educatius, un recurs molt important per a acostar la ciència meteorològica als més joves. La nostra xarxa d'estacions compta amb estacions meteorològiques a diversos centres educatius:

 1. Alacant - Col.legi Immaculada Jesuïtes
 2. Alacant - IES Miguel Hernández
  1. Alacant - IES Jaime II
 3. Albaida - IES Josep Segrelles
 4. Gata - CEIP Santíssim Crist
 5. Meliana - CEIP El Crist
 6. Muro d'Alcoi - IES Serra Mariola
 7. Pego - CEIP Carolina Sala
 8. Ontinyent - Col.legi Pureza de María
 9. Ontinyent - IES Jaume I
 10. València - Col.legi San Pedro Pascual
 11. Vila-Real - Col.legi Santa Maria

Comptar amb una estació meteorològica és molt útil per a moltes coses:

 1. 1. Donar a conèixer una localitat: a Internet i els mitjans de comunicació.
 2. 2. Fer-li publicitat gratuïta a l’entitat que vulga posar l’estació meteorològica.
 3. 3. Proporcionar informació meteorològica de primera qualitat per a sectors d’activitat on la meteorologia és molt important, com per exemple l’agricultura.
 4. 4. L'afavoriment del coneixement de la climatologia local i la creació de series de dades històriques meteorològiques fiables.
 5. 5. Les estacions són especialment útils per a reclamar per danys a les asseguradores quan es produeix una situació meteorològica extrema (vent molt intens, una gelada molt forta que ocasione problemes, etc.) i les dades de les estacions meteorològiques d'AVAMET són completament vàlides per a eixa finalitat.

Si formes part d’alguna entitat (ajuntament, centre escolar, empresa, etc.) que estiguera interessada en el muntatge d’una estació meteorològica, no dubtes en posar-te en contacte amb AVAMET a través del nostre correu electrònic: info@avamet.org. Des d’AVAMET ajudarem en tot el que siga possible!

5. Vigilància i avís meteorològic, XVMAR: un servei a la comunitat

AVAMET també té en marxa un ambiciós projecte de seguiment de fenòmens meteorològics extrems a temps real de forma semiautomàtica, mitjançant la nostra Xarxa de Vigilància Meteorològica i Avís Ràpid (XVMAR). Amb les estacions online de la MXO, alguns fenòmens meteorològics adversos es poden registrar de forma automàtica, però com que no tots els fenòmens meteorològics poden ser detectats així (per exemple, una forta pedregada) també necessitem de la participació dels socis d’AVAMET si així ho consideren, per a enriquir la base de dades de la XVMAR. Com? Molt simple: aportant les teues observacions directes a un senzill butlletí de recollida de dades en temps real on podràs incloure informació, fotografies i/o vídeos del fenomen viscut. Si no estàs registrat encara, pots enviar un correu a xvmar@avamet.org sol·licitant afegir-te a la xarxa. Llavors t’enviarem un formulari d’inscripció, que una vegada complimentat, donarà pas a que et fem arribar el teu usuari, clau d'accés i tota la informació que necessites per a participar.

6. L'AVAPRED, el concurs de predicció meteorològica

Com a associat a l’AVAMET podràs participar, optant a importants premis, en l’únic concurs de meteorologia predictiva que hi ha ara com ara en marxa al nostre territori: l’AVAPRED. Es tracta d’un concurs molt divertit que consisteix en diverses etapes de caps de setmana on s’ha de predir la temperatura ‪mínima, ‪màxima, i la ‪precipitació total per a diverses estacions meteorològiques d'AVAMET. Segons el grau d’encert s’assignen unes puntuacions a cada participant, i els 7 primers classificats tindran premis econòmics per a comprar els productes que vulguen a la botiga d’Altocúmulo: el guanyador total del concurs pot guanyar més de 150€!!!

Concurs Avapred 2016

Si vols llegir detalladament les Bases del Concurs (duració, etapes, explicació del funcionament, sistema de puntuació, etc.) entra ací: http://goo.gl/XR2xAA. Per a participar: registra't ací: http://www.avamet.org/avapred_in.php o envia'ns un correu electrònic a la següent direcció (avapred@avamet.org) , indicant el teu nom i cognoms.

Apunta’t i participa, hi ha més premis que mai! Entre tots els que participen durant totes les etapes es sortejaran un pluviòmetre Cocorahs d’alta qualitat valorat en més de 50€, i 2 circuits de SPA de 80 minuts valorats en 40€ cadascun; gràcies als patrocinis de la botiga d’Altocúmulo i de l’Hotel Primus de València.

7. Vida social

Altre avantatge de pertànyer a AVAMET és que sent soci també podràs gaudir de descomptes en totes les activitats que realitze l’associació: excursions, jornades de convivència, cursos de formació en meteorologia, compra de samarretes i de polars corporatius, etc.

 Trobada Serrans 2014Trobada dels Ports i el Maestrat 2015

Imatge 6: Trobada als Serrans de 2014. Imatge 7: Trobada als Ports i el Maestrat de 2015.

 Jornades de Meteorologia (València, 2015)Jornades de Meteorologia (València, 2015)

Imatges 8 i 9: Jornades temàtiques de divulgació meteorològica organitzades per AVAMET al Museu de Ciències Naturals de Vivers, València; amb la col·laboració d'AEMET, Cazatormentas i l'Ajuntament de València.

Esperem que amb tots els avantatges que suposa fer-se soci d’AVAMET t’animes i vulgues formar part de l’Associació Valenciana de Meteorologia. Si t’estàs preguntant com fer-te soci, és molt simple, només has d'omplir el formulari següent:  http://goo.gl/JHjQcf

Salutacions cordials,

AVAMET: Associació Valenciana de Meteorologia

Logo AVAMET blanc
Web allotjada a Sollutia
Llicència de Creative CommonsLa web d'AVAMET i els seus continguts estan subjectes a una llicència de
Reconeixement - No Comercial - Compartir igual
Properes estacions Alpuente (Ajuntament Soci),  Agres - La Valleta (Soci), Finestrat (Aj. Soci), Eslida (Ajuntament Soci), Sant Joanet (Soci)      - - - - -      Últimes estacions: Confrides - Pensión el Pirineo (Soci), Bigastro (MeteOrihuela), Culla - Observatori astronòmic (Aj. Soci), Millares - Albergue Rural (Soci), Orpesa (Inforatge), Callosa de Segura (MeteOrihuela), Carcaixent - Muntanyeta (Inforatge), Gandia - Roís de Corella (Soci), Sant Joan de Moró (Aj. Soci) - - -